Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Καθυστερεί να επικυρώσει τη βαθμολογία η Super League 1 – αιχμές από τον πρόεδρο της Super League 2

Καθυστερεί να επικυρώσει τη βαθμολογία η Super League 1 – αιχμές από τον πρόεδρο της Super League 2

0

Ζητά βοήθεια από την πολιτεία για τα οικονομικά των ομάδων

Αιχμές για την καθυστέρηση της επικύρωσης της βαθμολογίας, από τη διοργανώτρια αρχή της Super League 1, άφησε ο πρόεδρος της Super League 2, Λεωνίδας Λεουτσάκος.

Ο Λεουτσάκος έκανε λόγο για το μαρτύριο που υπομένει η ομάδα της Βέροιας, ενώ ζήτησε από την Πολιτεία να σκύψει πάνω από τα οικονoμικά προβλήματα των ομάδων της κατηγορίας, διαφορετικά όπως τόνισε «οι πρόεδροι θα βρεθούν στη φυλακή από τα χρέη».

Αναλυτικά όσα είπε ο πρόεδρος της Super League 2:

«Η Super League 1 μπορούσε βάσει ΚΑΠ να επικυρώσει αν ήθελε τη βαθμολογία της όπως κάναμε και εμείς. Η υπόθεση που εκκρεμεί στην επιτροπή δεοντολογίας μπορεί να τραβήξει πέντε μήνες. Θα είναι όμηρος η Βέροια για το πότε θα παίξει με τη Λαμία; Το ζήσαμε και πέρυσι με το μπαράζ της Ξάνθης που έγινε τον Αύγουστο.

Οι ομάδες μας ολοκληρώσανε το πρωτάθλημα παίζοντας Κυριακή – Τετάρτη ώστε να είμαστε έτοιμοι σύμφωνα με το πρόγραμμα της Super League και της ΕΠΟ. Μάλιστα σε προφορική επικοινωνία μας με την ΕΠΟ ήταν αυστηροί σε ενδεχόμενο οποιασδήποτε παράτασης, για να τελειώσουμε εγκαίρως το πρωτάθλημα μας. Εμείς τηρήσαμε όσα είπαμε και ήμασταν εντάξει απέναντι σε όλους.

Οι ομάδες μας έπαιξαν ήδη το ένα μπαράζ που είναι άδικο, καθώς ανεβαίνει μόνο ο ένας από τους δύο πρωταθλητές και τώρα μαθαίνουμε ότι το δεύτερο μπαράζ θα πάει πάλι πίσω. Πόσο πίσω; Βλέπουμε μια εσκεμμένη ενέργεια; Δεν κλήθηκε ο κ. Κουτσοσπύρος, κοροϊδευόμαστε. Πότε θα τελειώσει το μαρτύριο για τη Βέροια; Έχει δαπανήσει ενάμιση εκατομμύριο, δίκαια ήταν πρώτη και τώρα περιμένει και κανείς δε ξέρει να μας πει μέχρι πότε. Οι ομάδες της Super League 2 προσπαθούν με ότι έχουν να είναι εντάξει στο πλάνο αλλά κάποιοι άλλοι δεν τηρούν όσα λένε. Δεν θέλουν να τελειώσει το πρωτάθλημα στον αγωνιστικό χώρο αλλά εκτός.

Είμαστε υπέρ της Βέροιας και του Λεβαδειακού σε ό,τι χρειαστούν. Θα κάνουμε ένα συμβούλιο για να απαντήσουμε σε όλα τα σενάρια που βάλλουν κατά της Super League 2, για να απαντήσουν και οι χρηματοδότες των ομάδων σε ανάλογο ύφος σε αυτούς που απαντούν για εμάς.

Οι ομάδες θα τοποθετηθούν για την επόμενη μέρα, δεν μπορούμε να ζούμε σε σενάρια. Οι ομάδες μας πήραν το 40% από το στοίχημα, τώρα ευελπιστούμε να υπάρξει δικαιοσύνη και να δοθούν χρήματα αντάξια με αυτά που μας χρωστάνε. Οι ομάδες πρέπει να ξέρουν τον προγραμματισμό και τον προϋπολογισμό τους. Τα μόνο χρήματα που πήραμε ήταν από την κρατική τηλεόραση. Περιμένουμε να δούμε αν μέχρι το τέλος αυτού ή του άλλου μήνα θα δοθούν χρήματα από το στοίχημα και τι ποσά θα πάρουν οι ομάδες.

Πέρυσι πήραμε το 40% ενώ η Super League τα πήρε όλα και καλά έκανε. Υπάρχουν ομάδες που έχουν πάρει 57 χιλιάδες και έχουν μπάτζετ 1 εκατομμύριο. Οι πρόεδροι υποφέρουν. Είχαν προγραμματίσει οτι θα πάρουν κάποια χρήματα και τώρα δεν ξέρουν τι χρωστάνε.

Πρέπει να γίνει το συμβούλιο για να δούμε πως θα κινηθούμε για την επόμενη μέρα. Να βάλουμε κάτω τις ημερομηνίες για να ξεκινήσουμε 11/9 όπως θέλουμε. Δεν γίνεται να μιλάμε με σενάρια αλλά να ξέρουμε την πραγματικότητα. Η Πολιτεία πρέπει να σκύψει πάνω στο πρόβλημα που έχουν οι ομάδες της Super League 2 με τα χρήματα από το στοίχημα. Οι ομάδες χρειάζεται άμεσα να πάρουν όσα πρέπει, διαφορετικά οι πρόεδροι θα βρεθούν στη φυλακή από τα χρέη».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διακρίσεις για ΑΠΟΦΚΑ και Διομήδη στο Χειμερινό Κύπελλο Ρίψεων

Που έγινε στις Σέρρες την προηγούμενη εβδομάδα Στο κύπελλο χειμερινών ρίψεων αναπτυξιακών …