Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ηλεκτρικό ρεύμα: Τέλος στη ρήτρα αναπροσαρμογής με υπουργική απόφαση

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τέλος στη ρήτρα αναπροσαρμογής με υπουργική απόφαση

0

Στην αναστολή της με την εφαρμογή του πλαφόν από την 1η Ιουλίου προχωρά ο αρμόδιος υπουργός

Παύση στη λειτουργία της ρήτρας αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος πατάει… το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την εφαρμογή από την 1η Ιουλίου του μηχανισμού παρέμβασης στη χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κώστας Σκρέκας αναμένεται με έκδοση απόφασης να αναστείλει την εφαρμογή της για όσο διάστημα κρατήσουν τα έκτακτα μέτρα για τον έλεγχο του κόστους και των τιμών στην αγορά ηλεκτρισμού.

Η αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής έρχεται και ως αποτέλεσμα του τρόπου λειτουργίας του νέου μηχανισμού παρέμβασης στις τιμές ρεύματος. Ο ορισμός ανώτατης τιμής αποζημίωσης των ηλεκτροπαραγωγών θα πιέσει, σε συνδυασμό και με τις κρατικές επιδοτήσεις των λογαριασμών, τις τιμές της κιλοβατώρας που πληρώνουν νοικοκυριά κι επιχειρήσεις. Η ανώτατη αυτή τιμή θα προσαρμόζεται ανάλογα με το κόστος ενέργειας. Επειδή εκτιμάται ότι αυτή η μεταβολή θα είναι οριακή δεν αναμένεται να δημιουργεί την ανάγκη μεταβολής της τιμής λιανικής. Σε περίπτωση ακραίων μεταβολών του κόστους ενέργειας, τότε οι προμηθευτές ρεύματος θα προχωρούν σε αλλαγές των χρεώσεων προμήθειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει ήδη κάνει τις πρώτες τηλεδιασκέψεις με τα τεχνικά κλιμάκια της Ευρ. Επιτροπής για την αξιολόγηση της ελληνικής πρότασης. Πηγές θέλουν ανάλογες επαφές να έχουν και συνέχεια μέχρι την τελική έγκριση της.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

JTI: Προάγοντας την ισότητα και καταρρίπτοντας νέα στερεότυπα στον εργασιακό χώρο

Η Γεωργία Καρούντζου, Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων & Επικοινωνίας JTI στο «The Upfr…