Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Η Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ Ξάνθης για τις «λευκές» νύχτες

Η Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ Ξάνθης για τις «λευκές» νύχτες

0

Το εισόδημα ως τροχοπέδη στην κίνηση της αγοράς

Η Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ Ξάνθης, με αφορμή τη συζήτηση των εκπροσώπων των επαγγελματικών φορέων της Ξάνθης για τις «λευκές» νύχτες εκφράζει την αντίθεση της με κάθε μορφή καταπάτησης του ωραρίου εμποροϋπαλλήλων και συνολικά των εργαζομένων επισημαίνοντας πως δε λείπουν οι διοργανώσεις, αλλα το εισόδημα για να κινηθεί η αγορά.

Όπως τονίζει στη σχετική ανακοίνωση: «Καλούμε όλους τους αυτοαπασχολούμενους και τους εργαζόμενους που ήδη βιώνουν τις βαριές συνέπειες των αντεργατικών μέτρων της τελευταίας δεκαετίας, να μη δεχτούν να δουλέψουν μέχρι τα μεσάνυχτα, διότι δεν είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν. Επίσης, καλεί τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους της Ξάνθης, να αντιδράσουν σε αυτό το μέτρο, γιατί γνωρίζουν καλά πως η αιτία της χαμηλής κίνησης στα καταστήματά τους δεν είναι το ωράριο, αλλά η μεγάλες εμπορικές αλυσίδες ,τα μονοπώλια η φτώχεια των εργατικών και λαϊκών οικογενειών».

Αιτήματα:

-Πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας και του ρεύματος. Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, και των χρεώσεων για ΑΠΕ. Απαγόρευση των διακοπών.

-Κατάργηση των ΦΠΑ και ΕΦΚ στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.

-Διαγραφή των χρεών της επιστρεπτέας προκαταβολής, τόκων και προστίμων, 30% των υπόλοιπων χρεών στην εφορία και τις τράπεζες

-Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ. Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος, μείωση ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και τα καύσιμα.

-Επιδότηση στο ύψος των αυξήσεων στην ενέργεια.

-Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

-Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών

-Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τις μικροεπιχειρήσεις και λαϊκά νοικοκυριά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ασθενές» το οικονομικό κλίμα στις επιχειρήσεις της Ξάνθης

Έλλειψη ρευστότητας, εργατικού δυναμικού και μειωμένη κατανάλωση Πολλές επιχειρήσεις κλείν…