Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Γνωριμία με τους Έλληνες πρόσφυγες της Μικρασίας, της Ανατολικής Θράκης και του Πόντου

Γνωριμία με τους Έλληνες πρόσφυγες της Μικρασίας, της Ανατολικής Θράκης και του Πόντου

0

Το απόγευμα της Παρασκευής στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης, συνέχεια στη σειρά διαλέξεων με έντονο το προσφυγικό  αποτύπωμα

Την Παρασκευή 6 Μαΐου 2022 στις 7 το απόγευμα στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης θα πραγματοποιηθεί ο κύκλος διαλέξεων για τον «Κύκλο του χρόνου στον λαϊκό πολιτισμό των ελλήνων προσφύγων της Μικρασίας, της Ανατολικής Θράκης και του Πόντου». Με την Γαρυφαλλιά Θεοδωρίδου, Δρ. Λαογραφίας, Διδάσκουσα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

1.Απ’ τη Βαγιοβδομάδα και το Λαζαροσάββατο έως του Άϊ-Γιώργη: Η γήινη έλξη του θανάτου και η Ανάσταση στον λαϊκό πολιτισμό των ελλήνων προσφύγων της Μικρασίας, της Ανατολικής Ρωμυλίας, της Ανατολικής Θράκης και του Πόντου που εγκαταστάθηκαν στην Ξάνθη (από το 1922 μέχρι σήμερα).

  1. «Μέρα Μαγιού….» στην εθιμική ζωή (από το 1922 μέχρι σήμερα) των ελλήνων προσφύγων από τη Μικρασία, τον Πόντο και την Καππαδοκία, την Ανατολική Ρωμυλία και την Ανατολική Θράκη που εγκαταστάθηκαν στην Ξάνθη.

Με την Γαρυφαλλιά Θεοδωρίδου, Δρ. Λαογραφίας, Διδάσκουσα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Κάθε μήνα η  Γαρυφαλλιά Θεοδωρίδου, Δρ. Λαογραφίας, Διδάσκουσα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης μας παρουσιάζει στον  «Κύκλο του χρόνου, τον λαϊκό πολιτισμό των ελλήνων προσφύγων της Μικρασίας, της Ανατολικής Θράκης και του Πόντου».

Οργάνωση: Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης | Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ξάνθης

Σχετικά με τον Κύκλο διαλέξεων

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μηδενική ανοχή στην ενδοοικογενειακή βία

Το μήνυμα της εκδήλωσης του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης με ομιλητή τον δικαστή του ΕΔΑΔ Ιω…