Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Εργασίες συντήρησης στη «Στήριξη» με σκοπό την ανάπτυξη νέων δράσεων

Εργασίες συντήρησης στη «Στήριξη» με σκοπό την ανάπτυξη νέων δράσεων

0

Κ. Κουρτίδης: «Ξεκινάμε την αναμόρφωση με εντατικούς ρυθμούς-Επενδύουμε στην εθελοντική προσφορά-δράση»

Θα δοθεί βαρύτητα σε θέματα στήριξης γυναικών-θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και σε ζητήματα ισότητας των φύλων

Προβλήματα φθοράς παρουσιάζει η πρόσοψη του κτιρίου όπου στεγάζεται το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ν. Ξάνθης, «Η ΣΤΗΡΙΞΗ». Μάλιστα, έχει τοποθετηθεί απαγορευτική ταινία μπροστά από το κτίριο επί της οδού Χατζησταύρου και σήμανση για τον κίνδυνο πτώσης υλικών. Απαντήσεις για την επίλυση του προβλήματος δίνει στο «Ε» ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, Κωνσταντίνος Κουρτίδης γνωστοποιώντας ταυτόχρονα και το σχεδιασμό για μελλοντικές δράσεις αξιοποίησης του κτιρίου. Άλλωστε, δεν χωρά αμφιβολία πως η έμπρακτη στήριξη συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη αποτελεί πρώτιστο μέλημα για μία κοινότητα που στοχεύει στην ευημερία των πολιτών και στην προάσπιση της ευρωστίας της ως σύνολο.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Κωνσταντίνος Κουρτίδης δηλώνει στο «Ε»: «Έχουμε ήδη ξεκινήσει την αναμόρφωση του κτιρίου. Αναντίρρητα, σημαντική είναι η εθελοντική δράση, κάτι που σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε. Ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον. Συνεπώς, προηγούνται καταρχάς οι εργασίες καθαρισμού προτού βέβαια προβούμε σε άλλες δράσεις».

Συμπληρωματικά, ο Αντιπεριφερειάρχης μνημονεύοντας μελλοντικές επιδιώξεις για την επέκταση των δράσεων στήριξης του Δικτύου, υπογραμμίζει: «Βασική μας προτεραιότητα είναι να προστατέψουμε τις γυναίκες που έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας συνάμα με την απόπειρά μας να υπερασπιστούμε την ισότητα φύλων. Επομένως, οι δράσεις μας θα επικεντρωθούν σε αυτούς τους δύο πυλώνες».

Υπενθυμίζουμε ότι, η  Στήριξη είναι αστική εταιρεία, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που δραστηριοποιείται στην Ξάνθη. Παρέχει υπηρεσίες κοινωνικής μέριμνας και πρόνοιας καθώς και παροχές ειδών πρώτης ανάγκης σε μόνιμους κατοίκους του Νομού Ξάνθης συμπληρωματικά και επικουρικά των παρεχόμενων από τις Υπηρεσίες ή άλλους φορείς, ειδικότερα δε σε ιδιαίτερα ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Χρύσα Κιατίπη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…