Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Εκλογές ζήτησε από την Καβάλα ο Αλέξης Τσίπρας, ενώπιον του πρωτοφανούς μετώπου ακρίβειας

Εκλογές ζήτησε από την Καβάλα ο Αλέξης Τσίπρας, ενώπιον του πρωτοφανούς μετώπου ακρίβειας

0

Στην πλατεία Καπνεργάτη τον υποδέχθηκαν εκατοντάδες απολυμένοι των βιομηχανιών παραγωγής λιπασμάτων και εξόρυξης πετρελαίου

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις του τόνισε: «μετά από 9 μήνες ανεξέλεγκτης αισχροκέρδειας, έντρομος από τη λαϊκή οργή ο Μητσοτάκης ανακοινώνει κάποια μέτρα»

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, πραγματοποίησε την Πέμπτη περιοδεία στην Καβάλα, στο πλαίσιο της επικείμενης εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας της 15ης Μαΐου.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην αγορά της Καβάλας συνομίλησε με εμπόρους και καταναλωτές με επίκεντρο την ακρίβεια και τους λογαριασμούς ρεύματος, και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στην πλατεία Καπνεργάτη όπου τον περίμεναν εκατοντάδες απολυμένοι των βιομηχανιών παραγωγής λιπασμάτων και εξόρυξης πετρελαίου.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση με εργαζόμενους και απολυμένους από τα Λιπάσματα Καβάλας και από τα Πετρέλαια Καβάλας στην Πλατεία Καπνεργάτη.

Ο Δήμαρχος της πόλης τον καλωσόρισε και τού έδωσε αναμνηστικά δώρα. Στη σύντομη συνομιλία του με τον κ. Μουριάδη, ο κ. Τσίπρας του ανέφερε πως είναι γνώστης τόσο των προβλημάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Δήμου Καβάλας, όσο και των διαμαρτυρόμενων εργαζόμενων στις μεγάλες επιχειρήσεις.

Μετά την περιοδεία του ο κ. Τσίπρας έκανε την ακόλουθη δήλωση προς τους εκπροσώπους του Τύπου: «Αφού 9 μήνες ο κ. Μητσοτάκης με την πολιτική του να αφήσει ανεξέλεγκτη την αισχροκέρδεια στην ενέργεια έχει λεηλατήσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, σήμερα έντρομος μπροστά στην οργή και την αγανάκτηση της ελληνικής κοινωνίας, προσπαθεί να πάρει κάποια μέτρα για να σώσει οτιδήποτε και αν σώζεται.

Για εμάς όποια μέτρα, έστω και τα πολύ αργοπορημένα είναι καλοδεχούμενα. Ακόμα πιο καλοδεχούμενη όμως είναι μία απόφαση που πρέπει να πάρει. Η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία για να σταματήσει αυτή η παρακμή για τον τόπο. Η Ελλάδα να είναι πρωταθλήτρια στην ακρίβεια, να έχει γονατίσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, την ίδια στιγμή που είναι τελευταία στους μισθούς, τελευταία στην ελευθερία του Τύπου, τελευταία σε επιδόσεις που ντροπιάζουν τη χώρα πανευρωπαϊκά.

Εδώ από την Καβάλα θέλω να αναδείξω για άλλη μία φορά, την ανάγκη να στηριχθεί με κάθε τρόπο η ελληνική κοινωνία, κυρίως οι μισθωτοί, χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, τα νοικοκυριά, οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες.

Εδώ από την Καβάλα, που έχει γίνει συνώνυμο της εργασιακής εκμετάλλευσης, της εργασιακής ζούγκλας, με τους χιλιάδες απολυμένους.

Στις 15 του Μάη λοιπόν καλούμε τους πολίτες στις εσωτερικές μας διεργασίες. Να συμμετάσχουν ενεργά και να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα πολιτικής αλλαγής. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρία χρόνια τώρα εργάζεται άοκνα για να κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους, τους μεσαίους φτωχούς και τους φτωχούς φτωχότερους. Αυτό πρέπει να τελειώσει. Όσο γρηγορότερα, τόσο το καλύτερο».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στ. Κούλογλου: «Οφείλουμε να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη επί ΣΥΡΙΖΑ»

Ο δημοσιογράφος και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής, αυτή τη φορά με τη Νέα Αριστερά, παρε…