Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επενδύσεις ΔΕΗ: Διπλασιάζεται το δυναμικό των ΑΠΕ το 2022

ΔΕΗ: Διπλασιάζεται το δυναμικό των ΑΠΕ το 2022

0

Θα φτάσει η ισχύς από 239 στα 489 μεγαβάτ

Διπλασιάζεται μέσα στη χρονιά το δυναμικό παραγωγής από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας της ΔΕΗ, καθώς σύμφωνα με τον προγραμματισμό που παρουσίασε προχθές ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, Γιώργος Στάσσης, η εγκατεστημένη ισχύς αιολικών και φωτοβολταϊκών αναμένεται να φθάσει στα 489 μεγαβάτ, από 239 σήμερα.

Οι μονάδες που προστίθενται στο δυναμικό της ΔΕΗ είναι ισχύος 200 μεγαβάτ στην Πτολεμαΐδα και 50 μεγαβάτ στη Μεγαλόπολη που προβλέπεται να ολοκληρωθούν σε ορίζοντα εξαμήνου. ‘Αλλα 100 μεγαβάτ φωτοβολταϊκά και αιολικά που επίσης είναι υπό κατασκευή αναμένεται να ολοκληρωθούν ως το τέλος του 2023.

Οι άδειες που διαθέτει η ΔΕΗ σε διάφορα στάδια ωρίμασης είναι συνολικά 5,9 γιγαβάτ από τα οποία 4,7 γιγαβάτ είναι φωτοβολταϊκά και 1 γιγαβάτ μονάδες αποθήκευσης. Στα μεγέθη αυτά δεν περιλαμβάνονται δηλαδή τα υδροηλεκτρικά που λειτουργεί η επιχείρηση. Όπως επισημάνθηκε ακόμη, το 80% του στόχου για ΑΠΕ το 2026 έχει διασφαλιστεί ενώ είναι υπό εξέταση πιθανές εξαγορές στον κλάδο.

Από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν προκύπτει σημαντική επιτάχυνση των επενδύσεων στα δίκτυα για την υποδοχή νέων ΑΠΕ. Στο πρώτο τρίμηνο του 2022 υπερδιπλασιάστηκε το πλήθος των μονάδων που τέθηκαν σε λειτουργία, σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2021 ενώ η ισχύς των νέων μονάδων είναι αυξημένη κατά 62 %.

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε επίσης ότι στο πρώτο τρίμηνο η δαπάνη της επιχείρησης για στήριξη των πελατών με εκπτώσεις τιμολογίων έφθασε στα 360 εκατ. ευρώ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επενδύσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

JTI: Προάγοντας την ισότητα και καταρρίπτοντας νέα στερεότυπα στον εργασιακό χώρο

Η Γεωργία Καρούντζου, Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων & Επικοινωνίας JTI στο «The Upfr…