Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις «Από την παραδοσιακή στη σύγχρονη θρακιώτικη κουζίνα» στο προαύλιο του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης

«Από την παραδοσιακή στη σύγχρονη θρακιώτικη κουζίνα» στο προαύλιο του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης

0

Νεαροί μάγειρες της ΕΠΑΣ Αλεξανδρούπολης θα παρουσιάσουν εδέσματα προερχόμενα από παραδοσιακές συνταγές της Θρακικής κουζίνας

Η Επαγγελματική Σχολή Μαθητείας Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Επαγγελματικών Δεξιοτήτων 2022, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Από την παραδοσιακή στη σύγχρονη θρακιώτικη κουζίνα».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαΐου 2022, ημέρα Παρασκευή, στον προαύλειο χώρο του ΕΜΘ, ώρα Προσέλευσης 19:00.

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Επαγγελματικών Δεξιοτήτων, η οποία πραγματοποιείται από 16 έως 20 Μαΐου 2022. Συγκεκριμένα οι μαθητές των Α’ και Β’ έτους της ειδικότητας «Μαγειρικής Τέχνης» της ΕΠΑΣ μαθητείας ΟΑΕΔ Αλεξανδρούπολης, θα παρουσιάσουν εδέσματα προερχόμενα από παραδοσιακές συνταγές της Θρακικής κουζίνας με χρήση ντόπιων υλικών και αξιοποιώντας τις γνώσεις που απέκτησαν από τη φοίτηση τους στη σχολή, θα παρουσιάσουν εκλεκτές δημιουργίες  τις οποίες θα δοκιμάσει το κοινό και οι προσκεκλημένοι της εκδήλωσης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι μαθητές της σχολής θα χρησιμοποιήσουν τοπικά μαγειρικά σκεύη και τεχνικές.

Φιλοδοξία των διοργανωτών είναι, το κοινό νεότερης ηλικίας να έρθει σε επαφή, πιθανά για πρώτη φορά, με μερικές παραδοσιακές γεύσεις της Θράκης, και να επαναφέρουν στους μεγαλύτερους, γευστικές αναμνήσεις.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

“Ο Παράξενος Κήπος”: Θεατρική παράσταση στα Άβδηρα

Την Κυριακή από το Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι του Πολιτιστικού Συλλόγου Αβδήρων Το Παιδικό…