Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Αννέτα Τσελεπή: Ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύει για κοινωνικό κράτος και δικαιώματα

Αννέτα Τσελεπή: Ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύει για κοινωνικό κράτος και δικαιώματα

0

Η νεαρή μηχανικός, υποψήφια για την Κεντρική Επιτροπή, περιγράφει πώς ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατάφερε να προσεγγίσει τους νέους και πώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στοχεύει στην οχύρωση της δημοκρατικής του λειτουργίας

Μία από τις φρέσκες υποψηφιότητες για την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ από την Ξάνθη είναι η Πολικός μηχανικός Αννέτα Τσελεπή, μέλος της ΝΕ της Ξάνθης και γραμματέας του Συλλόγου Μηχανικών Μελετητών Ιδιωτικών Έργων Ξάνθης.

Η ίδια εξαρχής τονίζει στην πρώτη μας συνάντηση ότι σκοπός της δεν είναι η… πολιτική σταδιοδρομία, αλλά η ενεργός συμμετοχή για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής του κόσμου, η προάσπιση των δικαιωμάτων, η προοπτική για τους νέους εργαζόμενους και επαγγελματίες. «Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να πείσει τον κόσμο με τις παρεμβάσεις του για το κοινωνικό κράτος, τη στάση του για την ανεξιθρησκεία και τα έμφυλα ζητήματα», σημειώνει η Αννέτα Τσελεπή, προσθέτοντας ότι βασική κινητροδότηση και για την ίδια είναι η προάσπιση των δικαιωμάτων και οι μεταρρυθμίσεις με το βλέμμα στους πολλούς.

«Να ξεφύγουμε ότι τη λογική του φυλακισμένου, ότι ό,τι στερείται ο ένας το καρπώνεται ο άλλος και να στραφούμε στο συλλογικό συμφέρον, αυτό που στο τέλος θα μας βοηθήσει όλους», εξηγεί η ίδια, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τις παρεμβάσεις του για το κοινωνικό εισόδημα, το ασφαλιστικό και τη νεολαία, κατάφερε να πείσει ένα μεγάλο τμήμα του κόσμου και να δημιουργήσει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους ανθρώπους των χαμηλών εισοδημάτων και τους νέους που ξεκινούν χωρίς υποστήριξη.

Παραδέχθηκε ότι ως κυβέρνηση της Αριστεράς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει κρίσιμα ζητήματα, όπως η φοροδιαφυγή, ωστόσο ανέδειξε τη συνέπεια του κόμματος ως προς τη στήριξη των πιο αδύναμων.

Ως προς τη στάση του κόμματος και τη στόχευση σχετικά με τη σχέση του με την κοινωνία, η Αννέτα Τσελεπή τόνισε ότι ένα μεγάλο κομμάτι του χώρου επιδιώκει την εξωστρέφεια, αποδεχόμενη ωστόσο ότι υπάρχει ακόμη μεγαλύτερο περιθώριο. «Αυτό που προσπαθούμε να προασπίσουμε στο χώρο μας είναι να μη χάσουμε τις αξίες και τις θέσεις της Αριστεράς. Επιδιώκουμε να κρατήσουμε την δημοκρατική λειτουργία που είναι και η ταυτότητα του κόμματος, χωρίς όμως να αποκλίνουμε από τις βασικές μας αρχές. Αυτό μας διαφοροποιεί και αυτό είναι που κάνει κι εμένα να θέλω να παλέψω για μια καλύτερη κοινωνία μέσα από αυτό το χώρο».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με 159 «όχι» απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή

Η παραίτηση Μπρατάκου-Παπασταύρου «πλήγωσαν» τη ΝΔ – Η επόμενη μέρα με φόντο τις ευρ…