Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αναγόρευση της Ευφροσύνης Ριζοπούλου-Ηγουμενίδου σε Επίτιμη Καθηγήτρια Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών ΔΠΘ

Αναγόρευση της Ευφροσύνης Ριζοπούλου-Ηγουμενίδου σε Επίτιμη Καθηγήτρια Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών ΔΠΘ

0

Η τελετή θα λάβει χώρα το απόγευμα της Τρίτης 24/5 στο Αμφιθέατρο της Παλαιάς Νομικής Σχολής

Η τελετή αναγόρευσης της Ευφροσύνης Ριζοπούλου-Ηγουμενίδου, Ομότιμης Καθηγήτριας Πανεπιστημίου Κύπρου και Ακαδημαϊκού σε Επίτιμη Καθηγήτρια της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Μαΐου 2022 στις 7 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο της Παλαιάς Νομικής Σχολής, στην Κομοτηνή.

Στο πλαίσιο της τελετής θα πραγματοποιηθεί ομιλία της τιμώμενης, κ. Ευφροσύνης Ριζοπούλου-Ηγουμενίδου, με θέμα: «Η έρευνα της ενδυμασίας της Κύπρου (18ος-20ός αι.)».

Η Ευφροσύνη Ριζοπούλου-Ηγουμενίδου

Η Ευφροσύνη Ριζοπούλου-Ηγουμενίδου γεννήθηκε στη Λάρισα. Είμαι μέλος της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών στην Τάξη των Γραμμάτων και των Τεχνών. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Προϊστορική και Κλασική Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Χαϊδελβέργης και στο Ινστιτούτο Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Είναι διδάκτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 1978 εγκαταστάθηκε στην Κύπρο. Εργάστηκε ως καθηγήτρια Φιλολογίας στη Μέση Εκπαίδευση και κατόπιν στο Τμήμα Αρχαιοτήτων Κύπρου ως Αρχαιολογικός Λειτουργός (1983-1995) και ως υπεύθυνη του Κλάδου Νεότερου Πολιτισμού (1990-1995). Από το 1995 έως το 2013 εργάστηκε ως Καθηγήτρια Λαϊκής Τέχνης και Αρχιτεκτονικής στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Από το 2015 είναι Επίκουρη Καθηγήτρια (Adjunct Professor) στο Ινστιτούτο Κύπρου (The Cyprus Institute), Λευκωσία. Είναι μέλος 20 διεθνών ή τοπικών Οργανισμών, Συνδέσμων και Εταιρειών Ιστορίας, Αρχαιολογίας, Εθνολογίας, Εθνογραφίας, Λαογραφίας και Λαϊκής Τέχνης. Από το 1998 έως το 2004 διετέλεσε μέλος της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου.

Τον Ιανουάριο του 2012 διορίστηκε, από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και την Κυπριακή Εθνική Επιτροπή Ουνέσκο, εμπειρογνώμων της Κύπρου ως χώρας μέλους της Σύμβασης του 2003 της Ουνέσκο για τη Διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εξαφανίστηκε 34χρονος στην Καβάλα

Καβάλα: Άφησε τα δίδυμα κοριτσάκια του στο σχολείο και έφυγε- Κτηνοτρόφος είπε ότι είδε το…