Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη από το δημοτικό σχολείο Αβδήρων

Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη από το δημοτικό σχολείο Αβδήρων

0

Εκδήλωση του συλλόγου διδασκόντων που αγκαλιάστηκε από την εκπαιδευτική κοινότητα του οικισμού

Τη Δευτέρα 23/5/2022 και ώρα 11:00 θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου Αβδήρων το αφιέρωμα στον μεγάλο συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Όπως ενημερώνουν σχετικά οι διοργανωτές, η ιδέα ξεκίνησε ως σχέδιο δράσης του συλλόγου διδασκόντων του Γυμνασίου Αβδήρων. Σημαντική ήταν η συμβολή του μουσικού Αλκιβιάδη Πλακιά για το μεράκι με το οποίο ανέλαβε τη διδασκαλία των τραγουδιών, τους μαθητές της Β΄ & Γ΄ τάξης που «αγκάλιασαν» με αγάπη τα τραγούδια-ιδιαίτερα τη Μαρία Ξιμιτίδου και τον Βαγγέλη Γεωργιάδη για τα σόλο τους.

Ανταποκρίθηκαν πρόθυμα σε αυτό το σχέδιο ο διευθυντής του Δημοτικού Θανάσης Αγοραστός, η μουσικό του Μαρία Μανανά, οι εκπαιδευτικοί Βασίλης Λεοντιάδης και Γιάννης Πανταζόγλου που συνέδραμαν ως μουσικοί.

Επίσης, μεγάλη είναι η συμβολή και της προέδρου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου Αβδήρων Μάνιας Ασλάνογλου, η οποία ως τραγουδίστρια θα κλείσει την εκδήλωση με την αρωγή του συνεργάτη της μουσικού Δημήτρη Μαραντά.

Τέλος, συγχαρητήρια αξίζουν και στη μαθήτρια Μεντινέ Μουμίν για το σκίτσο της και στον Κώστα Κρουμπούζο για την επιμέλεια των εικαστικών.

Υπεύθυνος της εκδήλωσης είναι ο Δόγιας Νικόλαος.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

O Toquel live στην Ξάνθη

Θα παρουσιάσει τον νέο του δίσκο «1111» στο Misirlou την Παρασκευή 5 Απριλίου Ο Toquel παρ…