Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Υπό εξέταση η μείωση ΦΠΑ στο 6% σε βασικά είδη διατροφής

Υπό εξέταση η μείωση ΦΠΑ στο 6% σε βασικά είδη διατροφής

0

Τη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, ως αντισταθμιστικό μέτρο στο κύμα ακρίβειας που σαρώνει την αγορά.

Όπως είπε ο υπουργός, «το σενάριο υπάρχει στο τραπέζι και η μείωση του ΦΠΑ εξετάζεται από το υπουργείο Οικονομικών. Το αν θα γίνει η όχι, είναι απόφαση του οικονομικού επιτελείου που πρέπει να λάβει υπόψιν του κι άλλους παράγοντες». «Εξ όσων γνωρίζω, μελετάται να μειωθεί σε ορισμένα είδη στο 6%» σημείωσε.

Παράλληλα, επισήμανε πως δεν είναι δυνατό κάθε εβδομάδα να ανακοινώνονται μέτρα από την κυβέρνηση, γιατί τότε θα χαθεί ο έλεγχος. «Πρέπει να δώσουμε λίγο χρόνο να δούμε πώς θα πάνε τα μέτρα που ψηφίσαμε, πρέπει να χειριστούμε αυτή την κρίση σαν μαραθωνοδρόμοι και όχι σαν “κατοστάρηδες”» ανέφερε.

«Ξέρουμε ότι ο κόσμος περνάει δύσκολα, με αυτόν τον πληθωρισμό θα ήταν τρελό να μην το παραδεχτούμε» υπογράμμισε ο υπουργός. Σχετικά με την αισχροκέρδεια, ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε πως από την επόμενη εβδομάδα, με την ψήφιση τροπολογίας, θα αρχίσουν να δημοσιοποιούνται ονόματα εταιριών που αισχροκερδούν.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Sunlight Group: Στην παραγωγή πρωτότυπης μπαταρίας 2ης ζωής

Στο ερευνητικό ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα Battery2Life συμμετέχει η εταιρεία …