Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τροπολογία – λύση για τη περιοχή Λ. Πύργου

Τροπολογία – λύση για τη περιοχή Λ. Πύργου

0

Ο Γενικός Γραμματέας Περιβάλλοντος διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο Ξάνθης ότι έως τον Αύγουστο θα κατατεθεί τροποποίηση του νόμου

 

 Διευθετείται το θέμα με τα σπίτια των Παλιννοστούντων στην Καλλιθέα

Αίτημα στο ΥΠΑΑΤ για παραχώρηση οικοπέδων για τα δύο γήπεδα 5Χ5στα Κιμμέρια –  Επιπλέον 4 εκ. ευρώ για το ΤΕΒΑ

 

 

Σημαντικά θέματα για τον δήμο Ξάνθης έχει προωθήσει δήμαρχος κ. Μανώλης Τσέπελης που βρισκόταν χθες στην Αθήνα. Ο κ. Τσέπελης έχοντας την πεποίθηση ότι : «με τα χαιρετίσματα δουλειά δεν γίνεται», υιοθέτησε την τακτική της δια ζώσης υπενθύμισης και πίεσης στα κέντρα των αποφάσεων, τα υπουργεία.

Στο πλαίσιο αυτό επισκέφτηκε την Γενική Γραμματεία Περιβάλλοντος, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Υπουργείο Εργασίας και είχε συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα κ. Θύμιο Μπακογιάννη( Υπουργείου Περιβάλλοντος) και τους Υπουργούς Εργασίας κ. Χατζηδάκη, και ΥΠΑΑΤ κ. Γεωργαντά

Διευθετείται το θέμα με τα σπίτια των Παλιννοστούντων

Μετά από 17 χρόνια ξεμπλέκεται το κουβάρι με την υπόθεση των κατοικιών των Παλιννοστούντων στην περιοχή της Καλλιθέας που δεν μπορούν χρόνια τώρα να μεταβιβάσουν τα σπίτια στα παιδιά τους.  Ένα πρόβλημα των κατοίκων εξαιτίας εμπλοκών που υπήρξαν σ’ ότι αφορά την αποπληρωμή των δανείων που έλαβαν με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου για την εξαγορά τους, με αποτέλεσμα να έχουν μεν σπίτια αλλά να μην μπορούν να τα μεταβιβάσουν στα παιδιά τους Ο δήμος Ξάνθης  επιχείρησε να το επιλύσει μέσω ενός τοπογραφικού ρυμοτομικού σχεδίου το οποίο έχει εκδοθεί και βρίσκεται ήδη προς  έγκριση στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Ο κ. Μπακογιάννης του υποσχέθηκε ότι σύντομα θα εγκριθεί το τοπογραφικό και θα επιλυθεί ένα θέμα που ταλανίζει επί χρόνια τους συμπολίτες μας. Να υπενθυμίσουμε ότι για το ίδιο θέμα ο δήμαρχο είχε επισκεφτεί το υπουργείο τον Ιανουάριο τρέχοντος έτους και είχε λάβει την ίδια δέσμευση.

Λύση στο ζήτημα της περιοχής Λευκού Πύργου τον Αύγουστο

Επίσης στον γραμματέα κ. Μπακογιάννη ο κ. Τσέπελης έθεσε και ένα άλλο ζήτημα που ταλανίζει τους ιδιοκτήτες ακινήτων της περιοχής Λ. Πύργου. Η «περιπέτεια» των ιδιοκτητών της Λ. Πύργου ξεκινά από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 με τον αγώνα τους για την ένταξη της περιοχής στο γενικό Πολεοδομικό σχέδιο. Μετά από πολλές  «περιπέτειες» το θέμα έχει μείνει στάσιμο εξαιτίας διαφόρων ζητημάτων που προέκυπταν και αποτελούσαν εμπόδιο στην πολεοδόμηση. Να σημειώσουμε ότι ο νόμος για τα εκτός σχεδίου, που ψήφισε η κυβέρνηση της Ν.Δ., μειιώνει κάθε προοπτική ένταξης των ιδιοκτησιών στο σχέδιο πόλης. Επίσης οι ιδιοκτησίες  χάνουν την αξία τους γιατί σύμφωνα με τον νόμο καθίστανται μη οικοδομήσιμες, εφόσον η πλειοψηφία των ιδιοκτησιών έχουν εμβαδό μικρότερο των 4 στρεμμάτων. Ο δήμαρχος Ξάνθης έλαβε τη διαβεβαίωση του κ. Μπακογιάννη ότι ως το  τέλος Αυγούστου του 2022 θα τροποποιηθεί ο νόμος και θα επιλυθεί το ζήτημα αυτό.

Αίτημα παραχώρησης οικοπέδων για τα δύο γήπεδα 5Χ5στα Κιμμέρια

Η συνάντηση του δημάρχου με τον κ. Γεωργαντά αφορούσε το αίτημα παραχώρησης που υπέβαλλε ο δήμος Ξάνθης 2 ακινήτων στην περιοχή των Κιμμερίων για να κατασκευαστούν δύο γήπεδα 5Χ5 πάνω από τον γήπεδο Κιμμερίων. Επίσης το άλλο αίτημα αφορούσε αγροτική οδοποιία και συγκεκριμένα ασφαλτόστρωση στα χωριά πέριξ της περιοχής Κιμμερίων όπως Λιβάδι κ.λ.π.

Επιπλέον 4 εκ. ευρώ για το ΤΕΒΑ

Με απόφαση του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκης το ΤΕΒΑ του δήμου Ξάνθης «τροφοδοτείται» με επιπλέον 4 εκ. ευρώ προκειμένου να συνεχίζει να στηρίζει τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Αυτό γνωστοποίησε στο δήμαρχο Ξάνθης ο υπουργός κατά τη συνάντηση που είχε μαζί του.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…