Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τουριστικοί «στόχοι» Ισραήλ, Ντουμπάι, Σερβία για την ΑΜΘ

Τουριστικοί «στόχοι» Ισραήλ, Ντουμπάι, Σερβία για την ΑΜΘ

0

Το τουριστικό προϊόν της περιφέρειάς μας παρουσιάστηκε από τον Εντεταλμένο Τουρισμού κ. Α. Τσώνη – Δήλωσε ικανοποιημένος από το ενδιαφέρον  

 

Οι Βαλκανικές χώρες θα καλύψουν τα κενά στον τουρισμό από τον πόλεμο

 

 

Με στρατηγικό στόχο την προβολή και την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιφέρειάς μας, συγκριτικά πλεονεκτήματα το ευρύ πεδίο που έχει ως προοπτική για ανάπτυξη πολλών μορφών τουρισμού και για όλο το χρόνο και με όπλο την συνέργεια και τον καλό συντονισμό η περιφέρεια ΑΜΘ, με επικεφαλής τον εντεταλμένο τουρισμού κ. Αθανάσιο Τσώνη,  επιχειρεί μια προσπάθεια τουριστικής «επίθεσης» με χώρες «στόχους» τα Βαλκάνια και την Σερβία ειδικότερα, το Ντουμπάι και το Ισραήλ. Σε καιρούς ταραγμένους με έναν πόλεμο στην γειτονιά μας και με μια ενεργειακή κρίση,  ο τουρισμός ως ευάλωτο προϊόν, έχει ανάγκη από νέους δρόμους και νέους ορίζοντες. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και όλη η προσπάθεια που χαρακτηρίζεται από  εξωστρέφεια και προβολή της περιφέρειάς μας  σε χώρες που δεν είχε γίνει προσέγγισης έως τώρα.

Το  τουριστικό προϊόν της περιφέρειας στο Ισραήλ και στο Ντουμπάι

Μιλώντας στο «Ε» ο κ. Τσώνης από το Ισραήλ όπου βρίσκεται, εξέφρασε την ικανοποίησή του από το θετικό κλίμα που συνάντησε στις επαφές του στην Σερβία και στο Ντουμπάι που προηγήθηκαν, από την επιτυχημένη προσπάθεια όλης της αποστολής να αναδειχθεί το τουριστικό πακέτο της περιφέρειάς μας και από το ενδιαφέρον που έτυχε από τους τουριστικούς πράκτορες και σ’ όσους απευθύνθηκε: «Αλλάζουμε τον σχεδιασμό μας. Γινόμαστε πιο εξωστρεφείς αλλά και στοχεύουμε σε τουρισμό όλων των εποχών και όχι μόνο του καλοκαιριού και του μοτίβο «Ήλιος – Θάλασσα». Θεωρώ ότι θα έχουμε καλύτερες μέρες στον τουρισμό μας. Συναντήσαμε πολύ καλό κλίμα. Οι Ισραηλινοί ενδιαφέρονται για όλες τις μορφές τουρισμού και αναδείξαμε όλες τις μορφές που μπορούν να βρουν στην περιφέρεια μας. Όπως τον περιπατητικό στα πιστοποιημένα μονοπάτια της Ξάνθης, τον ιστορικό. Τον Μάιο καλέσαμε τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους από το Ισραήλ που θα τους ξεναγήσουμε σ’ όλους τους τουριστικούς μας προορισμούς. Αναδείξαμε την γαστρονομία μας σε ένα γεύμα στο Ντουμπάι, παρουσία τουριστικών πρακτόρων και του εμπορικού Ακολούθου με προϊόντα της περιφέρειά μας όπως καβουρμά, τραχανά. Οι σεφ δημιούργησαν συνταγές με αυτά τα προϊόντα που προσαρμόστηκαν στις δικές τους γευστικές απαιτήσεις και οι επισκέπτες ξετρελάθηκαν με τις γεύσεις. Αυτό ανοίγει μια καινούργια προοπτική στην περιοχή για προώθηση ελληνικών προϊόντων και την ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων», σημείωσε ο κ. Τσώνης.

Οι Βαλκανικές χώρες θα καλύψουν τα κενά στον τουρισμό  από τον πόλεμο

Επιπρόσθετα όπως μας πληροφόρησε ο κ. Τσώνης στο Ισραήλ είχε συνάντηση με τον υπουργό Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια και συζήτησαν διάφορα θέματα μεταξύ των οποίων: «Ζητήσαμε το άνοιγμα συνοριακών σταθμών μεταξύ των οποίων και της διόδου του Αγίου Κωνσταντίνου στην Ξάνθη. Εξηγήσαμε πως η περιφέρειά μας έχει κατ’ εξοχήν οδικό τουρισμό και πως είναι απαραίτητο όλοι οι δίοδοι να είναι ανοιχτοί.  Ο υπουργός υποσχέθηκε ότι στόχος του υπουργείου για φέτος είναι να δοθεί έμφαση στον τουρισμό της Βορείου Ελλάδος από τις Βαλκανικές χώρες και ότι θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος».

Εντεταλμένος Τουρισμού ΑΜΘ Α. Τσώνης: «Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα πάμε πολύ καλά»

Να σημειώσουμε ότι η επιλογή αυτή του  υπουργείου Τουρισμού συνδέεται με το πλήγμα που αναμένεται  να δεχτεί ο τουρισμός της Βορείου Ελλάδος από τους Ρώσους και Ουκρανούς τουρίστες λόγω του πολέμου: «Ο τουρισμός είναι ευάλωτος. Σίγουρα είναι πλήγμα κάθε απώλεια τουριστών. Η ακρίβεια προκαλεί αβεβαιότητα σε επαγγελματίες και ταξιδιώτες. Υπάρχει ένα «μούδιασμα» από την γεωπολιτική κατάσταση αλλά η χώρα μας είναι ασφαλής και ο κόσμος έχει ανάγκη να ξεφύγει από την πανδημία. Τα δεδομένα αλλάζουν. Θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε τις απώλειες λόγω του πολέμου με εισροές από άλλες χώρες. Είμαστε οργανωμένοι, οι καμπάνιες τρέχουν. Οι πρώτες εκτιμήσεις λέγανε ότι θα ξεπερνούσαμε και τα νούμερα του 2019 εάν δεν υπήρχε ο πόλεμος. Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα πάμε πολύ καλά», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Τσώνης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…