Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τέλος στις δια περιφοράς συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου στο δήμο Μύκης ζητά η παράταξη Καπζά

Τέλος στις δια περιφοράς συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου στο δήμο Μύκης ζητά η παράταξη Καπζά

0

Δημόσια διαμαρτυρία για το γεγονός ότι από το Φεβρουάριο του 2020 έχει να συνεδριάσει δια ζώσης το ΔΣ, ενώ δεν έχει απαντηθεί το αίτημα για συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη

Κριτική για αδιαφάνεια, με πρόσχημα τα περιοριστικά μέτρα κατά της διάδοσης του κορωνοϊού από την Κίνηση Πολιτών

 

Σε δημόσια κριτική προς τη δημοτική αρχή προέβη η παράταξη «Κίνηση Πολιτών» με επικεφαλής τον Τζεμήλ Καπζά, στο δήμο Μύκης, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τη συνέχιση των δια περιφοράς συνεδριάσεων τη στιγμή, που ήδη αίρονται σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα κατά της διάδοσης του κορωνοϊού, καθώς δεν έχει γίνει αποδεκτό από τη δημοτική αρχή το αίτημα για πραγματοποίηση των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης, αλλά ούτε και δια ζώσης, μιας και, όπως επισημαίνει η παράταξη, το σύνολο των συμβούλων έχει εμβολιαστεί.

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Διανύουμε ήδη τον τρίτο χρόνο της πανδημίας του COVID-19. Από την αρχή έως και σήμερα η Πολιτεία στην προσπάθεια του περιορισμού της εξάπλωσης του ιού και της προστασίας της υγείας των πολιτών έλαβε διάφορα υγειονομικά μέτρα τα οποία επηρέασαν την καθημερινότητα μας.

Ένα από τα μέτρα αυτά ήταν η απαγόρευση της δια ζώσης συνεδρίασης των δημοτικών συμβουλίων και η εφαρμογή της δια περιφοράς συνεδρίασης αυτών. Από την πρώτη στιγμή της εφαρμογής των μέτρων ως παράταξη σταθήκαμε δίπλα στους συνδημότες μας.

Δεν σταθήκαμε εμπόδιο στην προσπάθεια που έκανε η δημοτική αρχή κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊου. Την περίοδο αυτή με κάθε τρόπο στηρίξαμε τις αποφάσεις του κάθε υπουργείου, της περιφέρειας ΑΜΘ αλλά και του Δήμου Μύκης. Δεν προσπαθήσαμε να εκμεταλλευτούμε πολιτικά την ανικανότητα σε πολλές περιπτώσεις της δημοτικής αρχής όπως έπραξαν κάποιο άλλοι.

Μετά τη πρώτη άρση των μέτρων και τη δυνατότητα συνεδρίασης των συμβουλίων αρχικά μέσω τηλεδιάσκεψης και αργότερα δια ζώσης έχουμε ζητήσει επανειλημμένα  εγγράφως τόσο από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και από τον ίδιο τον Δήμαρχο κύριο Ντελή Χουσεΐν, τις δια ζώσης  συνεδριάσεις με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων ή τουλάχιστον με τηλεδιάσκεψη.

Αρνήθηκαν, επέμεναν και συνεχίζουν να επιμένουν αγνοώντας την δυνατότητα της συνεδρίασης του ΔΣ με ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ, όπως προβλέπεται και από την εγκύκλιο με αριθμό 18318/16-3-2020 του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Όπως επίσης αγνοούν  και συνεχίζουν να αγνοούν την πρόταση της ζωντανής μετάδοσης των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου.

τις αιτήσεις μας αυτές ουδέποτε λάβαμε κάποια απάντηση από τη δημοτική αρχή.

Ο Δήμαρχος Μύκης, κύριος Ντελή Χουσεΐν, η παράταξη του οποίου εκπροσωπείται μόλις με 7 δημοτικούς συμβούλους στο σώμα, μάλλον βολεύεται με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και παρά την άρση των μέτρων επιμένει στις δια περιφοράς συνεδριάσεις. Έτσι ίσως να είμαστε αν όχι ο μοναδικός αλλά από τους ελάχιστους Δήμους στην Ελλάδα που συνεχίζει τις δια περιφοράς συνεδριάσεις. Οι λόγοι ευνόητοι.

Για να αποκρύψει την απραξία της δημοτικής αρχής και για να αποφύγει την κριτική της αντιπολίτευσης (όπου στο δημοτικό συμβούλιο συμμετέχει στο σύνολο με 20 δημοτικούς σύμβουλος από τρεις παρατάξεις) επιλέγει και αποφεύγει τις δια περιφοράς συνεδριάσεις.

Ύστερα από πολύ καιρό σήμερα ανακοινώνονται το ένα πίσω από το άλλο οι άρσεις των απαγορεύσεων. Πλέον έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που έχει καταργηθεί η χρήση  της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. Απελευθερώθηκε πλήρως η εστίαση. Άνοιξαν τα γήπεδα με πλήρεις φιλάθλους. Οι απαγορεύσεις πλέον είναι ελάχιστες και περιορισμένες. Έχουμε επιστρέψει στη κανονικότητα. Η Βουλή των Ελλήνων λειτουργεί κανονικά, σχεδόν όλοι οι δήμοι, οι περιφέρειες, όλα τα συλλογικά όργανα συνεδριάζουν δια ζώσης ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΗΣ. Γιατί! Τι φοβάται ο κύριος δήμαρχος;

Το έτος 2020 έγιναν δια περιφοράς 19 Δ.Σ. και 40 Οικονομικές Επιτροπές, ενώ το 2021, 22 Δ.Σ.  και 47 Οικονομικές Επιτροπές και τέλος το 2022 8 Δ.Σ. και 13 Οικονομικές Επιτροπές. Τέλος η τελευταία δια ζώσης συνεδρίαση του Δ.Σ. έγινε στις 04·02·2020.

Είναι αξιοσημείωτο να προσθέσουμε ότι το ΔΣ του Δήμου Μύκης στην Ειδική συνεδρίαση (εκλογή προέδρου δημοτικού συμβουλίου και τα προεδρία  τον επιτροπών στην οποία έλειπε ο δήμαρχος) στις αρχές 09-01-2022 έλαβε χώρα ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ  συνεδρίασης. Υπενθυμίζουμε ότι όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Δεν πάει άλλο. Φτάνει πια!

Με την ευκαιρία της συνεδρίασης του συμβουλίου στις 08 -04-2022 ελπίζουμε να είναι η τελευταία δια περί φοράς συνεδρίαση και καλούμε τον κ. Δήμαρχο έστω και καθυστερημένα να αποδεχτεί τις προτάσεις μας και να επαναφέρει τις δια ζώσης συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου έτσι ώστε να εκπροσωπείται με τον καλύτερο τρόπο η φωνή των συνδημοτών μας».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παραιτήθηκε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Σιαμπάν Μπαντάκ

Στην επιστολή του προς το δήμαρχο δηλώνει την ανεξαρτητοποίησή του. Εκφράζει την ενόχλησή …