Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Στο φως βγήκαν τρεις απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη

Στο φως βγήκαν τρεις απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη

0

Εξαπάτησαν τρεις ηλικιωμένες με το γνωστό κόλπο της εμπλοκής συγγενικού προσώπου τους σε ατύχημα. Συνελήφθησαν δύο μέλη συμμορίας

Εξιχνιάσθηκαν ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, τρεις απάτες σε βάρος ηλικιωμένων, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 31-3-2022 έως 8-4-2022, στην Ορεστιάδα και την Αλεξανδρούπολη.

Συνελήφθησαν μία γυναίκα και ένας άντρας σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της απάτης.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Παρασκευής 8/4 άγνωστος δράστης, προσποιούμενος τον γιατρό, επικοινώνησε τηλεφωνικά με ηλικιωμένη στην Ορεστιάδα και με το πρόσχημα ότι  η κόρη της έχει τραυματιστεί και χρειάζεται άμεση πραγματοποίηση χειρουργικής επέμβασης, κατάφερε να την πείσει να εναποθέσει σε προκαθορισμένο σημείο της πόλης το χρηματικό ποσό των 4.740 ευρώ. Λίγη ώρα αργότερα οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν την γυναίκα, η οποία είχε μεταβεί στο παραπάνω σημείο και παρέλαβε τα χρήματα. Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης εντοπίσθηκε και συνελήφθη και ο δεύτερος δράστης στο σπίτι όπου διέμενε με τη συλληφθείσα, ενώ στο εσωτερικό του σπιτιού βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ.

Όπως διαπιστώθηκε οι δράστες με την ίδια μεθοδολογία την 31-3-2022 στην Ορεστιάδα και την 5-4-2022 στην Αλεξανδρούπολη εξαπάτησαν ακόμη δύο ηλικιωμένες, αποσπώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ. Κατασχέθηκαν τα χρηματικά ποσά των 4.740 ευρώ και 5.000 ευρώ, τα οποία αποδόθηκαν στις δικαιούχους τους.

Από την κατοχή των δραστών κατασχέθηκαν επίσης κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δύο συλλήψεις για κλοπές σε Δράμα και Αλεξανδρούπολη

«Έκαναν φτερά» χρήματα από επιχείρηση της Δράμας και κερματοθήκη από ένα λεωφορείο του ΚΤΕ…