Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Στη γιγαντιαία σημαία του Καστελλόριζου που φιλοτεχνήθηκε από ξανθιώτη το μήνυμα Θεοδωρικάκου για την Ημέρα του Προστάτη του Ελληνικού Στρατού

Στη γιγαντιαία σημαία του Καστελλόριζου που φιλοτεχνήθηκε από ξανθιώτη το μήνυμα Θεοδωρικάκου για την Ημέρα του Προστάτη του Ελληνικού Στρατού

0

Η έμπνευση για τη σημαία ανήκει στον παπα-Γιώργη του Καστελλόριζου και αποτελεί έργο του καλλιτέχνη από την Ξάνθη Στράτου Μυλωνά, ενώ καθοριστική ήταν και η συνεισφορά του Συλλόγου Χειμερινών Κολυμβητών Ορεστιάδας

 

Στη γιγάντια σημαία που αναρτήθηκε στο Καστελλόριζο με τη συμβολή του ξανθιώτη καλλιτέχνη Στράτου Μυλωνά αναφέρθηκε, τιμώντας την ημέρα του Αγίου Γεωργίου, ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τίμησε τη μνήμη του Προστάτη το Ελληνικού Στρατού Άγιο Γεώργιο με μια συμβολική ανάρτηση στα social media.

«Τιμούμε σήμερα τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου, προστάτη του στρατού μας. Η εορτή του αποκτά ιδιαίτερο συμβολισμό με την ύψωση της σημαίας γιγαντιαίων διαστάσεων, στο ακριτικό μας Καστελλόριζο.

Η έμπνευση ανήκει στον παπα-Γιώργη του Καστελλόριζου και αποτελεί έργο του καλλιτέχνη -από την επίσης ακριτική μας Ξάνθη – Στράτου Μυλωνά, ενώ καθοριστική ήταν και η συνεισφορά του Συλλόγου Χειμερινών Κολυμβητών Ορεστιάδας.

Το μήνυμα από τους Ακρίτες μας ξεκάθαρο προς κάθε κατεύθυνση! Χρόνια πολλά στα στελέχη του ελληνικού στρατού που φυλάσσουν Θερμοπύλες υπό τη σκέπη του προστάτη τους Αγίου Γεωργίου. Χρόνια πολλά σε όσες και όσους φέρουν το όνομα του Αγίου μας» αναφέρει ο κ. Θεοδωρικάκος στην ανάρτησή του .

Επισημαίνουμε ότι η σημαία είναι φιλοτεχνημένη από έναν Ξανθιώτη καλλιτέχνη, τον Στράτο Μυλωνά και οι εντυπωσιακές τις διαστάσεις είναι 15x15m.

Την έμπνευση είχε ο πατέρας Γεώργιος Μαλτέζος και ο γνωστός καλλιτέχνης από την Ξάνθη ανέλαβε να τη δημιουργήσει, ενώ στο όλο εγχείρημα καθοριστική ήταν και η συνεισφορά του Συλλόγου Χειμερινών Κολυμβητών Ορεστιάδας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Πράσινο» φως σε 2.393 φωτιστικά σημεία του δήμου Μύκης

Υπεγράφη η σύμβαση αναβάθμισης του συστήματος φωτισμού με λαμπτήρες led, με την εταιρεία “…