Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Προτροπή του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης για τήρηση των μέτρων και αίτημα επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών

Προτροπή του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης για τήρηση των μέτρων και αίτημα επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών

0

Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει: «η κοινότητα δείχνει να θέλει να τελειώσει με τον ιό, αλλά ίσως ο ιός δεν τελείωσε με την κοινότητα»

Τάσσεται υπέρ της άρσης των αναστολών εργασίας λόγω της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου

 

Το τελευταίο διάστημα, παρόλο ότι οι επιπτώσεις της πανδημίας στην καθημερινότητα  έχουν περιοριστεί, κυρίως λόγω του εμβολιασμού αλλά και των μέτρων προστασίας, νέα στελέχη του ιού ανακύπτουν και σε συνδυασμό με την άρση των υγειονομικών μέτρων, γεννούν φόβο για νέα επιδημικά κύματα σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης, με αφορμή την παραπάνω διαπίστωση, εφιστά την προσοχή στους πολίτες για την συνεχή τήρηση των μέτρων προστασίας και του προγράμματος εμβολιασμού. Η κοινότητα δείχνει να θέλει να τελειώσει με τον ιό, αλλά ίσως ο ιός δεν τελείωσε με την κοινότητα. Το τέλος της πανδημίας απέχει ακόμη.

Στη σχετική ανακοίνωσή του ο ΙΣΞ υπογραμμίζει: «συνεχίζοντας, όσον αφορά το ανεμβολίαστο υγειονομικό προσωπικό δημοσίων και ιδιωτικών δομών, το οποίο βρίσκεται σε αναστολή εργασίας, θα πρέπει να τονιστεί ότι, στην ακριτική περιοχή που βρισκόμαστε, τα έντονα προβλήματα υποστελέχωσης του Νοσοκομείου, τα οποία εντείνονται με την περιοδική νόσηση του προσωπικού, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη επιστροφής τους, καθόσον όπως γνωρίζουμε, το εμβόλιο δεν αποτρέπει την νόσο παρά μόνο προστατεύει τον πάσχοντα. Εμβολιασμένοι ή μη μεταδίδουν τον ιό. Τέλος, ενόψει του υπό ψήφιση νομοσχεδίου για την ΠΦΥ, ο ΙΣΞ για ακόμη μία φορά, επιμένει ότι πρέπει επιτέλους να επενδύσουμε στο μέλλον, αυξάνοντας τις δαπάνες για την υγεία, ενισχύοντας το Εθνικό Σύστημα Υγείας, εντός και εκτός Νοσοκομείων, ειδικά στην Περιφέρεια δίνοντας κίνητρα, αναβαθμίζοντας το ιατρικό μισθολόγιο, ώστε να παραμείνουν οι ιατροί στην χώρα μας για να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Πράσινο» φως σε 2.393 φωτιστικά σημεία του δήμου Μύκης

Υπεγράφη η σύμβαση αναβάθμισης του συστήματος φωτισμού με λαμπτήρες led, με την εταιρεία “…