Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

0

Κληρονομιά Τράγκα: Δεσμεύεται η περιουσία από το «Ξέπλυμα Χρήματος»
Ο εκλιπών δημοσιογράφος, εκδότης και αρχηγός πολιτικού κόμματος Γιώργος Τράγκας αποδείχτηκε μετά θάνατον ένας σύγχρονος Μίδας του real estate, έχοντας επενδύσει σε «χρυσά» ακίνητα συνολικής αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Μόνο που αυτά ακριβώς τα «χρυσά» ακίνητα και όχι μόνο βρίσκονται πλέον στο μικροσκόπιο της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.
Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες, έχει ήδη αρχίσει να συντάσσεται το πόρισμα των ελεγκτών, που φέρεται να επικεντρώνεται κυρίως στη Μαρία Καρρά, τη χήρα του δημοσιογράφου και εκδότη. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τις διαρροές, η τελευταία σύζυγος του «Θείου», όπως τον αποκαλούσαν, φέρεται να συμμετείχε σε αρκετές από τις εταιρείες που είχε συστήσει ο εκλιπών σε Ελλάδα και εξωτερικό. Μάλιστα, η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες έχει ζητήσει τη συνδρομή των αντίστοιχων ελεγκτικών μηχανισμών στο Μονακό και τις ΗΠΑ.
Αυτοί με τη σειρά τους ενημέρωσαν και ζήτησαν την πλήρη συνεργασία των τραπεζικών ιδρυμάτων στους οποίους ο Γιώργος Τράγκας και η σύζυγός του διατηρούσαν κοινούς καταθετικούς λογαριασμούς. Την ίδια στιγμή, ελέγχονται εξονυχιστικά τα «πόθεν έσχες» και οι φορολογικές δηλώσεις του εκλιπόντος αλλά και της συζύγου του. Τις επόμενες ημέρες αναμένονται επιτέλους από το εξωτερικό τα στοιχεία για τις εταιρείες και τους ισολογισμούς τους καθώς και αναλυτικές καταστάσεις των κινήσεων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρούσε από κοινού το ζεύγος.
Κατόπιν θα γίνει αντιπαραβολή των στοιχείων, ώστε να διαπιστωθεί αν συνάδουν και σε περίπτωση διαφοράς να αποδοθούν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.
Γ.Δ.


Νέος πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών ο Απόστολος Κυριαλάνης
Εκλογές είχε ο Σύλλογος νοσοκομειακών γιατρών Ξάνθης  την προηγουμένη εβδομάδα. Ο κ. Κυριαλάνης Απόστολος εκλέχθηκε πρόεδρος ενώ ο αποχωρών κ. Γιώργος Γεωργίου δεν έθεσε υποψηφιότητα. Το νοσοκομείο προσπαθεί να βρει τον βηματισμό του μετά την ύφεση της πανδημίας, να ξαναλειτουργήσουν τα χειρουργεία και να επανέλθουν σε κανονική λειτουργία τα Εξωτερικά ιατρεία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν μειωθεί πολύ οι προσελεύσεις, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα νοσηλεύονταν 2 άτομα με κορωνοϊό. Προς το παρόν λοιπόν πάμε καλά στην Ξάνθη αλλά δεν γνωρίζουμε αν θα υποτροπιάσουμε γιατί έχει ξαναγίνει πολλές φορές!
Μ.Ξ.


Τον ξεχάσαμε αλλά αυτός όχι
Η κοινωνία άνοιξε, τα μέτρα χαλαρώνουν, από 1η Μαΐου καταργούνται τα πιστοποιητικά εμβολιασμού , νόσησης και από την 1η Ιουνίου βγάζομε τις μάσκες. Όμως ο κορωνοϊός είναι εδώ. Δεν μας άφησε. Κάθε μέρα έχουμε δεκάδες χιλιάδες κρούσματα αλλά και 50 – 70 θανάτους και πάνω από 300 διασωληνωμένους. Χάνονται ζωές όπως στον πόλεμο. Και  το θεωρούμε κάτι φυσικό. Χώρες με 6πλάσιο πληθυσμό από μας, όπως η Ιταλία έχουν τους ίδιους θανάτους, όπως και η Γερμανία, ενώ η Ολλανδία που είχε στην α΄ φάση της πανδημία  15.000 θανάτους κι εμείς 300, τώρα έχει 5 – 6 καθημερινά!
Προφανώς και τα πήγαμε καλά στην α΄ φάση της πανδημίας αλλά μετά καθόλου καλά. Αυτό δείχνουν τα στοιχεία και οι σκληροί δείκτες που επιμένουν. Κι όσο και αν θέλουμε να ξεχάσουμε τον κορωνοϊό γιατί κουραστήκαμε 2 χρόνια να ασχολούμαστε μ’ αυτόν η πραγματικότητα είναι ότι αυτός δεν μας ξέχασε και πολύ φοβάμαι δεν θα μας ξεχάσει σύντομα!
Μ.Ξ.


Αζόφ, Ναζισμός και Φασισμός
«Προς το λαό της Ελλάδας
Ο φασισμός του Μουσολίνι, χτύπησε την Ελλάδα πισώπλατα, δολοφονικά και ξετσίπωτα. Σήμερα όλοι οι Έλληνες παλεύουμε για τη λευτεριά, την τιμή, την εθνική μας ανεξαρτησία. Η πάλη θα είναι δύσκολη και πολύ σκληρή. Μα ένα έθνος που θέλει να ζήσει πρέπει να παλεύει, αψηφώντας τους κινδύνους και τις θυσίες. Ο λαός της Ελλάδας, διεξάγει σήμερα έναν πόλεμο ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ, ενάντια στο φασισμό του Μουσολίνι. Δίπλα στο κύριο μέτωπο και ο κάθε βράχος, κάθε ρεματιά, το κάθε χωριό, καλύβα με καλύβα, η κάθε πόλη σπίτι με σπίτι, πρέπει να γίνει φρούριο του ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ. Κάθε πράκτορας του φασισμού πρέπει να εξοντωθεί αλύπητα.
Στον πόλεμο αυτό που διευθύνει η κυβέρνηση Μεταξά, όλοι μας πρέπει να δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας δίχως επιφύλαξη».
Είναι η επιστολή που απηύθυνε προς τον Ελληνικό λαό την 31η Οκτωβρίου 1940, από τις φυλακές της Κέρκυρας ο ηγέτης τότε του ΚΚΕ Νίκος Ζαχαριάδης. Αν στη θέση των ονομάτων της επιστολής Ζαχαριάδη:
Όπου «Ελλάδα» και «Έλληνες» βάλουμε τα ονόματα «Ουκρανία» και «Ουκρανοί»
Όπου «Μουσολίνι» βάλουμε το όνομα «Πούτιν»
Όπου «Μεταξά» βάλουμε το όνομα «Ζελένσκυ»
Τότε ο κ. Κουτσούμπας, το ΚΚΕ και λοιποί τεθλιμμένοι συγγενείς της Αριστεράς, έχουν όλες τις απαντήσεις που θέλουν. Ο αγώνας που διεξάγει σήμερα ο Ουκρανικός λαός απέναντι στη φασιστική εισβολή του Πούτιν, είναι ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΣ.
Στους Εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες, είναι απαραίτητη η Εθνική Πανστρατιά, όπως αυτή που επιτεύχθηκε στο Ελληνικό Έπος του 1940. Άρα συμμετέχουν και πολεμάνε όλοι, υπό την Εθνική ηγεσία, ανεξάρτητα αν αυτή είναι Μεταξάς, Τσώρτσιλ ή Στάλιν.
Για τη Μονάδα Αζόφ, ο Κώστας Ονισένκο και ο γενναίος Έλληνας Πρόξενος στη Μαριούπολη Μανώλης Ανδρουλάκης, μας έχουν ενημερώσει ότι έχει υπαχθεί πλήρως στον Ουκρανικό στρατό και τις διαταγές της κυβέρνησης. Και προφανώς δεν αγωνίζεται για την επιβολή του Ναζισμού στην Ουκρανία, όπως υπονοούν εκ του πονηρού κάποιοι, ενισχύοντας τα γελοία επιχειρήματα του Πούτιν ότι η φασιστική του εισβολή έγινε για την «αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας.
Γιώργος Φλωρίδης


Ουδείς Ξανθιώτης
Σας ενημερώσαμε έγκαιρα για το 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών στο οποίο μάλιστα έγιναν τοποθετήσεις και συζήτηση για την περιοχή μας, την πολύπαθη αλλά πολυαγαπημένη μας Θράκη. Μίλησαν αρκετοί στο πάνελ και ήταν ουσιαστικά όσα είπαν και πρότειναν.
Από τη Θράκη λοιπόν μίλησαν ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης και από τον Έβρο ο πρόεδρος του ΕΒΕ Χριστόδουλος Τοψίδης.
Όπως διαπιστώσατε, από το πάνελ απουσίαζε η Ξάνθη. Φαίνεται λοιπόν πως δεν είχαμε δικό μας ικανό να σταθεί σ’ αυτό το Φόρουμ.
-Τα συμπεράσματα δικά σας.
Γ.Δ.


«Άμα δε θέλω να ζυμώσω, συνέχεια κοσκινίζω»
Ισχύει απόλυτα με όσα τραγελαφικά συμβαίνουν εδώ και δύο χρόνια για τον δρόμο στην περιοχή «Θηλιά» πάνω από την Μονή Καλαμούς.
Με σχετική ηρεμία δύο χρόνια και κάτι μήνες ρωτάμε να πληροφορηθούμε και πληροφορήσουμε τους ενδιαφερόμενους κατοίκους τι ακριβώς συμβαίνει και ο δρόμος αυτός που τελικά θα στρωθεί με το γνωστό 3α , δεν προχωράει καθόλου.
Οι υπηρεσίες Περιφέρειας και Αντιπεριφέρειας παίζουν καθυστέρηση πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα. Προχθές μάλιστα μια ομάδα από αυτούς πήγαν στον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης και παραπονέθηκαν για την ταλαιπωρία τους.
Τώρα βρήκαν τη δικαιολογία ότι χρειάζεται ένα συμπληρωματικό ποσό 50.000 ευρώ που θα πρέπει να ζητήσει η Ξάνθη από την Κομοτηνή, για ν’ αυξηθεί το ποσό και να καλυφθεί το ύψος της μελέτης!
-Πως αλήθεια θα πεισθούν οι κάτοικοι πως δεν κρύβονται κάποιοι πίσω από την συνεχιζόμενη καθυστέρηση;
Γ.Δ.


Θα έχει πολιτικό κόστος
Παλιός φίλος, μειονοτικός, που περνά από το γραφείο συχνά για καφεδάκι και συζήτηση, ήρθε χθες μ’ ένα χαμόγελο που με παραξένεψε. Τον ρώτησα πού οφείλεται και χωρίς περιστροφές μου εξήγησε.
«Αφορμή πήρα», μου είπε, «από το τελευταίο δημοσίευμα για το δρόμο στη “Θηλιά”. Θυμήθηκα και τα παλαιότερα δημοσιεύματα και τη συνολική κοροϊδία εκ μέρους της Περιφέρειας των κατοίκων στην ορεινή περιοχή που ζητούν ο δρόμος επιτέλους να γίνει. Λοιπόν, επιβεβαιώνεται για μια φορά ακόμη πως η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν έχει τους κατάλληλους ανθρώπους να συμβουλευτεί για θέματα της μειονότητας. Συνέχεια κάνει λανθασμένες κινήσεις, όπως αυτή. Έτσι, με τα συνεχιζόμενα λάθη, θα είναι στις επόμενες εκλογές πολύ χαμηλά, εκτιμώ τρίτη, σε αριθμό ψήφων στη μειονότητα».
-Συμπέρασμα; Ολοφάνερο και πέραν πάσης αμφισβήτησης ότι κάποια στελέχη της Ν.Δ., για προσωπικούς λόγους τοπικά, βλάπτουν το κόμμα και τον Μητσοτάκη, ο οποίος παρότι έχει τις συμπάθειες λόγω του πατέρα του και της Ντόρας, αυτή δεν μεταφράζεται σε ψήφους. Λάθη διαχρονικά που συνεχίζονται.
Γ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …