Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πάνω από 700 σύνεδροι στο Συνέδριο του «Κλεισθένη» 12-15 Μαΐου στην Ξάνθη

Πάνω από 700 σύνεδροι στο Συνέδριο του «Κλεισθένη» 12-15 Μαΐου στην Ξάνθη

0

Την Πέμπτη δόθηκε η Συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου -Για τη διοργάνωση μίλησαν ο δήμαρχος Ξάνθης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνια Ένωσης Γ.Γ. και η Γ.Γ. του δήμου Ξάνθης

Θα συμμετέχουν 180 ομιλητές,130-140 δήμαρχοι και 170 Γενικοί Γραμματείς, όπως επίσης και πάνω από 400 στελέχη οικονομικών υπηρεσιών δήμων

Την Πέμπτη 28 Απριλίου στις  12 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη Συνέντευξη Τύπου με την ευκαιρία του επικείμενου Επιστημονικού Συνεδρίου των Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και των Προσυνεδριακών Εκδηλώσεων, που θα λάβουν χώρα στην πόλη μας, το διάστημα 12-15 Μαΐου 2022.Ο Δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ» και η Γενική Γραμματέας του Δήμου, Σοφία Ψωμά έδωσαν το παρών. Δυστυχώς, ο  Δρ Μιχάλης Χρηστάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας International Forum Training & Consulting, όπως δήλωσε ο κ. Γιάννης Νικλήτσας δεν κατάφερε να παραβρεθεί, ωστόσο οι ομιλητές δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στη σημαντική συμβολή του και στην στήριξη που επέδειξε όλο αυτό το διάστημα.

Αρχικά, τον λόγο πήρε η κα Ψωμά ,η οποία ευχαρίστησε τόσο τον  κ. Τσέπελη, όσο και τον κ. Χρηστάκη για την στήριξη και την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό της με την απόφαση να της σταθούν σε αυτό το εγχείρημα. Δήλωσε: «Σήμερα είναι η δεύτερη συνέντευξη τύπου που δίνουμε για το μεγάλο συνέδριο που θα διοργανωθεί στην πόλη μας το διάστημα 12 έως 15 Μαΐου. Μιλάμε για ένα συνέδριο που θα έχει πάνω από 700 συνέδρους .Τα πλεονεκτήματα για την πόλη μας θα είναι πολλαπλά .Υπάρχουν, αναντίρρητα και τα οικονομικά οφέλη για χάρη της τοπικής κοινωνίας. Μας χαροποιεί το γεγονός αυτό. Άνθρωποι από άλλες πόλεις θα επισκεφτούν την πόλη μας, θα γευτούν τις γεύσεις μας. Νομίζω πως θα αφήσουμε ένα πολύ ισχυρό αποτύπωμα σε αυτό τον θεσμό που λέγεται ‘’Κλεισθένης’’. Το συνέδριο ξεκινά στις 12 Μαΐου με μία σειρά από προσυνεδριακές εκδηλώσεις και προσομοιώσεις. Στις 13 Μαΐου μπαίνουμε στο κύριο κομμάτι με την ολομέλεια, με την παρουσία κυβερνητικών παραγόντων και πολλών θεσμικών ανθρώπων, οι οποίοι θα μοιραστούν μαζί μας τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους. Ευχαριστώ σε αυτό το σημείο τον Δήμαρχο Ξάνθης, κ. Μανώλη Τσέπελη, ο οποίος μου έδωσε τη δυνατότητα να βρίσκομαι σε αυτή τη θέση και να μπορώ να εκπροσωπώ αυτό τον θεσμό».

Μ. Τσέπελης: « Η διαπεριφερειακή θεώρηση των πραγμάτων δίνει σημαντική ώθηση στην τοπική κοινωνία»

Στη συνέχεια, ο κ. Τσέπελης υπογράμμισε τον βαρυσήμαντο ρόλο των ΟΤΑ για την ευημερία του τόπου. Τόνισε: «Θέλω να συγχαρώ τον Πρόεδρο των Γενικών Γραμματέων ,τη Γενική Γραμματέα του Δήμου, τις Υπηρεσίες που συνέβαλαν με την κατάλληλη σοβαρότητα στη διοργάνωση ενός από τα καλύτερα συνέδρια των Γενικών Γραμματέων. Αναμφίβολα το συνέδριο έχει να δώσει πολλά πράγματα σε όλους τους τομείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και σε άλλους ανθρώπους όπως είναι οι εθελοντικές ομάδες. Μέσα από το κομμάτι της ενημέρωσης θεωρώ πως μπορούμε να βελτιώσουμε την οργάνωση, την καλύτερη παροχή υπηρεσιών του δήμου σε όλα τα επίπεδα που χρειάζεται ένας δήμος με σκοπό να  βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Οι Γενικοί Γραμματείς είναι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι εκπροσώπησης! Η παρουσία τους πρέπει να είναι δυναμική σε όλα τα επίπεδα εύρυθμης λειτουργίας των ΟΤΑ. Εύχομαι καλό κουράγιο και επιτυχία! Εύχομαι όλο το συνέδριο να είναι και διαχρονικό. Ό,τι κι αν κάνουμε πρέπει να το βλέπουμε διαπεριφερειακά, χωρίς ανταγωνισμό!»

Επιπροσθέτως, ο κ.Χρηστάκης μίλησε σε αδρές γραμμές για τον «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ», το πρόγραμμα που θα τηρηθεί και τους χορηγούς που στήριξαν την δράση. Είπε: «Ευχαριστώ τόσο τον Δήμαρχο, όσο και την Γενική Γραμματέα για την άψογη συνεργασία! Η ‘’καρδιά’’ της Αυτοδιοίκησης θα ‘’χτυπά’’ εδώ από τις 12 μέχρι τις 15 Μαΐου. Η Ξάνθη στην ουσία συζητιέται το τελευταίο εξάμηνο. Υπάρχει μία μεγάλη γκάμα επιλογών για να υπερκεράσουμε το θέμα της απόστασης. Καταφέραμε να είμαστε επίκαιροι. Το θέμα, άλλωστε είναι κατεξοχήν οικονομικό και επίκαιρο! Θέλουμε μία ώριμη διοίκηση, με προγραμματισμό. Οι σωστοί δήμαρχοι με την κατάλληλη ομάδα είναι προμηθείς, δηλαδή προγραμματίζουν το σήμερα για να εκτελέσουν το αύριο. Η Ξάνθη με τον τρόπο που λειτουργεί κερδίζει πολλά στοιχήματα!»

Λίγα λόγια για τον «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ»

Ο «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ» είναι η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πέρυσι κλείσαμε 10 χρόνια. Αυτή την στιγμή έχουμε 230 ενεργούς. Στην Περιφέρεια της ΑΜΘ στους 22 δήμους έχουμε 19 Γενικούς Γραμματείς. Για πρώτη φορά επενδύουμε στις αναγκαίες κοινωνικές δεξιότητες που πρέπει να έχει ένα στέλεχος.

Διάρθρωση του Προγράμματος

-Την Παρασκευή θα υπάρξει μία Ολομέλεια που θα τελειώσει το βράδυ. Όποιος επιθυμεί μπορεί να μπει στο site του δήμου και να ακούσει πολύ σημαντικά πράγματα σε επίπεδο προγραμματισμού.

-Το Σάββατο θα λάβει χώρα η όλη διεργασία με ένα πρόγραμμα 16 εργαστηρίων

Ο κ. Χρηστάκης σημείωσε: «Πρέπει να μάθουμε να καταλαβαίνουμε τις οικονομικές αξίες. Η υγεία είναι μία αξία στον δήμο! Η βιομηχανία της εμπειρίας είναι πολύ σημαντική! Πρέπει να δημιουργούνται βιώματα! Έτσι και εδώ στην Ξάνθη  συντηρείται η βιομηχανία αυτή μέσα από τη διοργάνωση του καρναβαλιού, των γιορτών παλιάς πόλης. Προσεχώς  θα έχουμε 8 εργαστήρια που επενδύουν στις οικονομικές αξίες και άλλα 8 που δίνουν λύσεις -προτάσεις-τεχνογνωσία σε όλα τα στελέχη. Έχουμε 180 ομιλητές. Εκτιμούμε πως θα μας επισκεφτούν 130-140 δήμαρχοι,150-170 Γενικοί Γραμματείς και πάνω από 400 στελέχη οικονομικών υπηρεσιών δήμων και όχι μόνο. Είναι ένα δώρο που θα κάνει η Ξάνθη σε όλους τους άλλους».

Μερικοί από τους προσκεκλημένους

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν, το παρών θα δώσουν ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, κ.Πέτσας, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα Συρεγγέλα, η Υφυπουργός Τουρισμού, κα Ζαχαράκη, ο κ. Χρ. Τριαντόπουλος αρμόδιος Υφυπουργός για τις φυσικές καταστροφές.

Σημαντική η συμβολή των χορηγών

Το κοστολόγιο ήταν γύρω στα 100.000-120.000 ευρώ .Ο Δήμος έβαλε μόνο τα 30.000,κάτι που δείχνει τη μεγάλη συμβολή των χορηγών. Όλα τα άλλα έξοδα καλύφθηκαν από τον Φορέα και τους Χορηγούς. Μεγάλη ήταν η  εκτίμηση επιτυχίας συμμετοχής από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».

Τέλος, ο κ. Τσέπελης, κατέληξε: «Στο κομμάτι της δωρεάν συμμετοχής ,θεωρώ δεδομένο πως πρέπει οι δήμαρχοι να αφήσουν τα στελέχη τους να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια. Οφείλουμε να τα αξιοποιήσουμε στο μέγιστο για χάρη των καλύτερων αποτελεσμάτων που θα έχουμε, είτε στο θέμα της επικοινωνίας με τους συμπολίτες ,είτε με την οργάνωση για την καλύτερη απορροφητικότητα προς όφελος της κοινωνίας».

Χρύσα Κιατίπη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Επιστολή Χατζηγκενέ στον πρωθυπουργό για το φοιτητικό επίδομα στους φοιτητές από την ΑΜΘ

Ζητά τα κίνητρα που ισχύουν για τους φοιτητές που σπουδάζουν στο ΔΠΘ να υποστηρίζουν και τ…