Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Παλαιός αλλά όχι επικίνδυνος ο υδατόπυργος του Ν. Ζυγού

Παλαιός αλλά όχι επικίνδυνος ο υδατόπυργος του Ν. Ζυγού

0

Υποστηρίζει η πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αβδήρων Κ. Ζουρνατζίδου

 

Υπάρχει έτοιμη μελέτη για την συντήρησή του

 

Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκονται μελέτες από τους Μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Αβδήρων που αφορούν την συντήρηση υδατόπυργων μεταξύ αυτών και του υδατόπυργου του Ζυγού. Αυτό αναφέρει η πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αβδήρων κα Κωνσταντίνα Ζουρνατζίδου απαντώντας σε φημολογίες για επικινδυνότητα του συγκεκριμένου υδατόπυργου. Να σημειώνουμε ότι το θέμα αυτό κατατέθηκε και υπό μορφή ερώτησης στην Βουλή από τους βουλευτές   της «Ελληνικής Λύσης», Αβδελά Απόστολο και Χήτα Κωνσταντίνο.

Υπό κατάρρευση ο υδατόπυργος του Ν. Ζυγού;

Ειδικότερα στην ερώτηση αναφέρεται  ότι ο υδατόπυργος είναι έτοιμος να καταρρεύσει και ζητείτε παρέμβαση: «Οι δεκάδες ρωγμές στη βάση του υδατόπυργου, οι ρωγμές στη δεξαμενή του και η εμφανής ρηγμάτωση της δοκού του καταδεικνύουν ότι βρίσκεται στα πρόθυρα επικείμενης κατάρρευσης με απρόσμενες συνέπειες. Πέριξ του υδατόπυργου επιπρόσθετα και με δεδομένη την επικινδυνότητά του σταθμεύουν οχήματα, προκειμένου οι οδηγοί ή οι επιβάτες αυτών είτε να αθληθούν είτε να παρακολουθήσουν αγώνες στο παρακείμενο γήπεδο. Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεστε όπως αποκαταστήσετε τη στατική κατάσταση του αναφερόμενου υδατόπυργου, προκειμένου να αποφευχθούν ενδεχομένως δυσάρεστες συνέπειες, εξαιτίας μιας επικείμενης κατάρρευσής του;

Προέδρος ΔΕΥΑ Αβδήρων, Κ. Ζουρνατζίδου: «Είναι παλιάς κατασκευής αλλά όχι επικίνδυνος για κατάρρευση»

 

Μιλώντας στο «Ε» η κα Ζουρνατζίδου τόνισε πως ο συγκεκριμένος υδατόπυργος όπως και όλοι οι άλλοι που έχει ο δήμος Αβδήρων σχεδόν σε κάθε οικισμό έχουν παλαιότητα καθώς έχουν κτιστεί την δεκαετία του 1980. Ωστόσο όπως διαβεβαίωσε γίνονται εργασίες συντήρησης: «Τον συγκεκριμένο υδατόπυργο του  Ν. Ζυγού τον χρησιμοποιούμε μόνο καλοκαίρι. Το χειμώνα που δεν έχει πίεση ο οικισμός υδρεύεται από το δίκτυο. Έχουμε έτοιμη μελέτη συντήρησης και γι αυτό και για άλλους . Σε καμιά περίπτωση δεν είναι υπό κατάρρευση ούτε επικίνδυνος. Δεν θα θέταμε ποτέ σε κίνδυνο τους συμπολίτες μας».

 

 

deya avdiron

 

Η κα Ζουρνατζίδου ανέφερε  επίσης ότι η ΔΕΥΑΑ έχει συγκεκριμένο σχεδιασμό για την συντήρηση των υδατόπυργων. Όπως ανέφερε θα κατασκευαστεί νέος υδατόπυργος στην Κεσσάνη και πως έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Επίσης ανέφερε πως έχει  σταλεί αίτημα στο ΥΠΕΣ για χρηματοδότηση ώστε να καλυφθεί η  συντήρηση άλλων 5 – 6 υδατόπυργων σε οικισμούς του δήμου.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανδρουλάκης: Χειροκροτώντας την προκλητική τοποθέτηση Καραμανλή, είστε συνυπεύθυνοι

Για μηδενική ενσυναίσθηση, απευθυνόμενος στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, έκανε λόγο …