Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ο Δρομέας πεζοπορεί σήμερα στους Αγίους Θεοδώρους του Άβαντα

Ο Δρομέας πεζοπορεί σήμερα στους Αγίους Θεοδώρους του Άβαντα

0

Το Εκκλησάκι των Αγίων Θεοδώρων που κοσμεί την ευρύτερη περιοχή του Άβαντα και αποτελεί ένα σημαντικό εύρημα της Εκκλησιαστικής μας κληρονομιάς, θα γνωρίσουν οι φίλοι και τα μέλη του Δρομέα σήμερα Σάββατο 16 Απριλίου.

Μετά και τις τελευταίες πλημμύρες της προηγούμενης χρονιάς η πρόσβαση στο σημείο είναι ακόμη δύσκολη και χρειάζεται όχημα με δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου λόγο των μεγάλων ζημιών στις κοιτοστρώσεις του ρέματος ειρήνης ή πεζός κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής το οποίο είναι και επικίνδυνο για ευνόητους λόγους. Έτσι μετά από την πρωτοβουλία του προέδρου της Κοινότητας του Άβαντα κ.Χατζηγεωργίου και τη συνδρομή του πρωτεργάτη όλης της προσπάθειας ανάδειξης της περιοχής μας μέσω της διάνοιξης και συντήρησης των μονοπατιών κ.Μιχάλη Ζεχερλή προέβησαν και με την συμμετοχή άλλων εθελοντών που έχουν αγάπη για το ίδιο αντικείμενο στη δημιουργία ενός νέου μονοπατιού που κάνει την πρόσβαση στην Εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων προσπελάσιμη ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

Το συγκεκριμένο μονοπάτι αποτελεί και ένα από τα πολλά που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα του Φορέα Διαχείρισης της περιοχής.! Το μονοπάτι ξεκινά από την πλατεία του χωριού του Άβαντα και είναι μήκους 14 χλμ με το ίδιο σημείο εκκίνησης και τερματισμού αμφίδρομης διαδρομής. Το ξεκίνημα θα γίνει στον αγροτικό δρόμο και στη συνέχεια την αντιπυρική ζώνη ανεβαίνοντας μέχρι το ύψωμα απέναντι από τα κάστρα του χωριού με πανοραμική θέα όλης της περιοχής. Στη συνέχεια κατηφορίζοντας μέσα από δασικό δρόμο θα συναντήσουν το μονοπάτι το οποίο οδηγεί παράλληλα με τις σιδηροδρομικές γραμμές και μετά από λίγο θα φτάσουν στην αλάνα πριν το Εκκλησάκι των Αγίων Θεοδώρων δίπλα από τη σιδηροδρομική γραμμή.

Στην πεζοπορία μπορούν να συμμετέχουν και παιδιά από 12 ετών, με αθλητικό επίπεδο και συνοδεία γονέα. Η μετακίνηση θα γίνει μόνο με ΙΧ

Σημείο Συνάντησης: Κάτω Πλατεία Άβαντα-Στην βρύση-Στο κτίριο του συλλόγου

Ώρα συνάντησης:9,30-9.45. Έναρξη διαδρομής: 10.00

Η συμμετοχή με ΙΧ ορίζεται στα 6 ευρώ το άτομο και 5 ευρώ το παιδί (10 ευρώ το ζευγάρι ή γονέας και παιδί). Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στην φόρμα: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSc-z…/viewform…

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Ασημένιες οι Κορασίδες της Ασπίδας Ξάνθης!

Πήρε το πρωτάθλημα ο Αστέρας Καβάλας Ο Αστέρας Καβάλας είναι ο πρωταθλητής στην κατηγορία …