Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Μνήμες του «Π» μοιράστηκε η ξεναγός Νατάσα Μιχαηλίδου με μικρούς και μεγάλους

Μνήμες του «Π» μοιράστηκε η ξεναγός Νατάσα Μιχαηλίδου με μικρούς και μεγάλους

0

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η πρώτη δωρεάν ξενάγηση. Μικροί και μεγάλοι άκουσαν για την ιστορία του κτιρίου μέσα από ένα παιχνίδι ερωτήσεων

Έπονται ξεναγήσεις τα επόμενα δύο Σάββατα 9 και 16 Απριλίου με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

 

Το πρώτο Σάββατο δωρεάν ξεναγήσεων στους χώρους της Καπναποθήκης «Π» μόνο θετικές εντυπώσεις είχε να αφήσει. Ο μεγάλος αριθμός επισκεψιμότητας τόσο από ενήλικες, όσο κι από παιδιά ήρθε να σηματοδοτήσει την επιτυχία της ξενάγησης. Μέσα από την γνωριμία με τους χώρους επιχειρήθηκε ένα ταξίδι στην ιστορία του «Π», ένα παιχνίδι εξερεύνησης του δημιουργού και του χρόνου ανέγερσης της κατασκευής. Πολύ γρήγορα η γνωριμία με τους χώρους μετατράπηκε σε δραστηριότητα διάδρασης της ξεναγού Νατάσας Μιχαηλίδου με τα παιδιά, αλλά και με το ιστορικό υπόβαθρο του κτιρίου.

Η ίδια μετά την ολοκλήρωση της ξενάγησης που πραγματοποιήθηκε ως πρώτη από μια σειρά τριών διαδραστικών ξεναγήσεων με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, σημείωσε στο «Ε»: «Πρώτη μέρα των δωρεάν ξεναγήσεων στο ‘’Π’’ της Ξάνθης και μεμονωμένοι επισκέπτες και οικογένειες συμμετείχαν και ταξίδεψαν στο παρελθόν και το παρόν της Καπναποθήκης ‘’Π’’. Μέσα από αφήγηση και συμμετοχή των επισκεπτών, τέθηκαν και απαντήθηκαν βασικές ερωτήσεις για την ιστορία της Καπναποθήκης: από ποιον, πού, πότε, γιατί, πώς έγινε η καπναποθήκη αυτή στην Ξάνθη, η μεγαλύτερη των Βαλκανίων στα τέλη του 19ου αιώνα; Ακολούθησε περιήγηση στους χώρους της καπναποθήκης, στη βόρεια πτέρυγα του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, από τους πιο δραστήριους πολιτιστικούς φορείς της πόλης με πολυποίκιλο έργο. Ενδιαφέρον προκλήθηκε για τη δράση από τους επαγγελματίες της γειτονιάς της Καπναποθήκης, που έχουν αναμνήσεις από το παρελθόν της και τους ανθρώπους που συνδέθηκαν με τον χώρο και την ιστορία του. Σας περιμένουμε να μοιραστούμε μνήμες!».

Επιλογικά, η κα Μιχαηλίδου τόνισε πως οι παρευρισκόμενοι περιηγήθηκαν στον χώρο που έχει ανακαινιστεί εξετάζοντας συνάμα  τη σημασία της παραγωγής καπνού για την εποχή. Παράλληλα, έκλεισε τον λόγο της προαναγγέλλοντας την εντός διετίας ανακαίνιση του παλιού κτιρίου με την προσδοκία να ενταχθεί η Καπναποθήκη στο ιστορικό πλαίσιο.

Η δράση υλοποιείται με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μνημείων (18 Απριλίου) και συνεχίζεται και τα επόμενα δύο Σάββατα (9 και 16 Απριλίου), με τη συνεργασία του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και της Εφημερίδας Εμπρός».

 

Χρύσα Κιατίπη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Από ‘δώ ως το φεγγάρι»: Ένα εργαστήριο για παιδιά από το Residui Teatro της Ισπανίας

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 και ώρες 11:00-13:30  στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ Η Φιλοπρόο…