Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μέσα στο καλοκαίρι η δημοπράτηση της πεζογέφυρας Κιμμερίων  

Μέσα στο καλοκαίρι η δημοπράτηση της πεζογέφυρας Κιμμερίων  

0

Έγινε η παραλαβή της τελικής φάσης της μελέτης από την Οικονομική επιτροπή  – Έργο προϋπολογισμού 500.000 ευρώ

 

 Ράμπες και χώροι υγιεινής για  ΑΜΕΑ σε 14 σχολεία του δήμου Ξάνθης – Αποκατάσταση στέγης στο Αθλητικό Κέντρο Αλ. Μπαλτατζής στην Εκτενεπόλ

 

 

Με τρία σημαντικά έργα του δήμου Ξάνθης που βρίσκονται στην τελική ευθεία υλοποίησης ασχολήθηκε η Οικονομική  Επιτροπή που συνεδρίασε την Πέμπτη 28 Απριλίου το πρωί. Πρόκειται για τα έργα προσβασιμότητας των ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες του δήμου, για έργα αποκατάστασης του Αθλητικού Κέντρου Αλ. Μπαλτατζής στην Εκτενεπόλ που παρουσιάζει σημαντικές φθορές και για  την μελέτη της πεζογέφυρας των Κιμμερίων η οποία έχει  ολοκληρωθεί και η τελική της φάση.

Ράμπες και χώροι υγιεινής για  ΑΜΕΑ σε 14 σχολεία του δήμου Ξάνθης

Ειδικότερα η Οικονομική επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα το πρακτικό του διαγωνισμού για το έργο κατασκευής ραμπών και χώρων υγιεινής σε 14 σχολεία εκ των οποίων και της Σταυρούπολης και  των Κιμμερίων. Το έργο έχει προϋπολογισμό 200.000 ευρώ και δόθηκε έκπτωση 19%. Η χρηματοδότηση ήταν κατά 34.000 ευρώ από τον Φιλόδημο και τα υπόλοιπα 166.000 ευρώ από την ΣΑΤΑ του δήμου.

Αποκατάσταση στέγης στο Αθλητικό Κέντρο Αλ. Μπαλτατζής στην Εκτενεπόλ

Σ’ ότι αφορά το Αθλητικό Κέντρο στην φάση αυτή παραλήφθηκε το στάδιο της μελέτης που έχει προϋπολογισμό 27.000 ευρώ και που ουσιαστικά αποτυπώνει την υφιστάμενη κατάσταση και προτείνει λύσεις αποκατάστασης των καταστροφών που έχει η στέγη, καθώς και παρεμβάσεις που αφορούν της στατικότητα του κτηρίου. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το β΄ στάδιο που είναι η μελέτη εφαρμογής θα ολοκληρωθεί  σε ένα μήνα οπότε μέσα στο καλοκαίρι θα δημοπρατηθεί το έργο.

Σε τελική φάση η μελέτη της πεζογέφυρας Κιμμερίων – Έγινε η παραλαβή

Δύο θέματα αφορούσαν την πεζογέφυρα Κιμμερίων. Η έγκριση παραλαβή της τελική φάσης της μελέτης  και η διεξαγωγή δημοπρασίας και η επιλογή της διαδικασίας με ανοιχτό διαγωνισμό για την κατασκευή της. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το καλοκαίρι αναμένεται ο διαγωνισμός για το έργο που έχει προϋπολογισμό 500.000 ευρώ ενώ η μελέτη 9.500 ευρώ. Να σημειώσουμε ότι η μελέτη περιλαμβάνει κατεδάφιση της παλαιάς πεζογέφυρας και κατασκευή νέας 38 μέτρων μήκους και 3 πλάτους με μεταλλικό σκελετό και δάπεδο από σκυρόδεμα.

Σ’ ότι   αφορά τα υπόλοιπα θέματα, η 4η αναμόρφωση προϋπολογισμού αφορούσε στην έκτακτη επιχορήγηση των 370.000 ευρώ που έλαβε ο δήμος για την κάλυψη αναγκών καθώς και έγκριση απόδοσης ενταλμάτων προπληρωμής για  την αντιμετώπιση δαπανών που αφορούν την επέκταση του φωτισμού (ΦΟΠ).

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Αννέτα Τσελεπή από την Ξάνθη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς

Από την Κομοτηνή ο Αλή Αλή – Ανακοινώθηκαν οι 14 τελευταίες υποψηφιότητες Τις τελευτ…