Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ «Λίφτινγκ» στους δρόμους και τα γεφύρια των ορεινών χωριών

«Λίφτινγκ» στους δρόμους και τα γεφύρια των ορεινών χωριών

0

80.000 ευρώ θα κοστίσει η μελέτη που θα εκπονήσει μέσω προγραμματικής σύμβασης ο  

Αναπτυξιακός Οργανισμός Δήμου Κομοτηνής «Καραθεοδωρή» – 850.000 ευρώ ο προϋπολογισμός του έργου

 

Προβλήματα καθημερινότητας: Κακοτεχνίες στα πεζοδρόμια– Κίνδυνος για τους πολίτες και τα μικρά παιδιά – Αυτεπιστασία στις γειτονιές από τον δήμαρχο Ξάνθης Μ. Τσέπελη

 

 

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά το έργο βελτίωσης δρόμων και γεφυριών σε ορεινούς οικισμούς του δήμου Ξάνθης. Όπως είναι γνωστό έχει πάρει έγκριση από την Οικονομική επιτροπή η ανάθεση της μελέτης μέσω προγραμματικής σύμβασης στον Αναπτυξιακό Οργανισμό Δ. Κομοτηνής «Καραθεοδωρή» και σύμφωνα με πληροφορίες μας το αίτημα έχει κατατεθεί από το δήμο Ξάνθης με όλο τον φάκελο.

Έλαβε το «πράσινο φως» η προγραμματική σύμβαση από το Δ.Σ. του Αναπτυξιακού Οργανισμού Δήμου Κομοτηνής «Καραθεοδωρή» – 80.000 ευρώ η μελέτη

Όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων και υπηρεσιών Ξάνθης κ. Γιάννης Ζερενίδης,  το Διοικητικό Συμβούλιο του Αναπτυξιακού Οργανισμού έχει συνεδριάσει και έχει εγκρίνει την προγραμματική σύμβαση. Ο φάκελος έχει κατατεθεί για προσυμβατικό έλεγχο και στην συνέχεια στον Επίτροπο. Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται  για ένα έργο προϋπολογισμού 850.000 ευρώ του Υπουργείου Υποδομών. Το έργο αφορά παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας στα χωριά Νεοχώρι, Δαφνώνα, Μ. Εύμοιρο και Πασχαλιά, βελτίωση του οδικού δικτύου, κατάργηση των ιρλανδικών διαβάσεων και αντικατάστασή τους με οχετούς από τσιμεντοσωλήνες καθώς και αντιπλημμυρικά έργα, παρεμβάσεις στη γέφυρα του Γέρακα αλλά και σ’ άλλα γεφύρια της περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης. Στόχος είναι να γίνουν ασφαλέστεροι τόσο οι δρόμοι όσο και τα γεφύρια.  Λόγω του επείγοντος του έργου και του φόρτου της τεχνικής υπηρεσίας αποφασίστηκε η μελέτη προϋπολογισμού 80.000 ευρώ να ανατεθεί μέσω προγραμματικής σύμβασης στον Αναπτυξιακό Οργανισμό Κομοτηνής «Καραθεοδωρή».

Κουνιούνται τα πλακάκια στα πεζοδρόμια – Κίνδυνος για τους πολίτες και τα μικρά παιδιά

Εκτός από τα έργα, σημαντική θέση στην προσπάθεια βελτίωσης της καθημερινότητας και η καταγραφή αλλά και επίλυση διαφόρων μικρών και μεγάλων προβλημάτων. Ένα από αυτά είναι και οι κακοτεχνίες σε πολλά πεζοδρόμια οδών της πόλης. Οι πλάκες έχουν ξεκολλήσει και αποτελούν παγίδες για τους περαστικούς και ιδιαιτέρως για τους ηλικιωμένους και τα μικρά παιδιά. Αυτό διαπίστωσε και ο δήμαρχος κ. Τσέπελης σε μια από τις αυτεπιστασίες του στις γειτονιές της πόλης και κυρίως στο κέντρο αυτής. Μάλιστα ζήτησε από τους συμπολίτες μας όπου διαπιστώνουν παρόμοιο πρόβλημα να τηλεφωνούν στο 25410 70421 τηλέφωνο του δήμου να το αναφέρουν ώστε η τεχνική υπηρεσία να επιληφθεί άμεσα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…