Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Κτηνοτρόφοι: Έρχονται πληρωμές για ζωοτροφές και συνδεδεμένες μέσα στην εβδομάδα

Κτηνοτρόφοι: Έρχονται πληρωμές για ζωοτροφές και συνδεδεμένες μέσα στην εβδομάδα

0

Το ποσό των 50 εκατ. ευρώ καταβλήθηκε τη Μ. Δευτέρα, στους κτηνοτρόφους της χώρας για την αγορά ζωοτροφών. Παράλληλα, την Μ. Τρίτη και την Μ. Τετάρτη θα καταβληθούν 101 εκατ. ευρώ από τις συνδεδεμένες ενισχύσεις κτηνοτρόφων που θα δίδονταν στο τέλος Μαΐου για το γάλα και για το βόειο κρέας. Τις ανακοινώσεις έκανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς  στο προσυνέδριο της ΝΔ.

Επίσης, σήμερα Μ. Τρίτη ο ΕΛΓΑ θα πληρώσει στους δικαιούχους το ποσό των 30 εκατ. ευρώ, το οποίο μεταφέρθηκε στους λογαριασμούς του Οργανισμού την περασμένη Παρασκευή τα 15 Απριλίου κατόπιν έγκρισης του πρωθυπουργού κ.Κυριάκου Μητσοτάκη και των υπουργών κ.κ. Γ. Γεωργαντά και Θ. Σκυλακάκη.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων χαρακτήρισε «ραχοκοκαλιά» της περιφέρειας τον πρωτογενή τομέα, εξηγώντας ότι ευθύνη της κάθε κυβέρνησης είναι «να δημιουργήσει εκείνες τις υποδομές, αλλά και εκείνο το πλαίσιο, με τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, έτσι ώστε ο μόχθος και ο κόπος του Έλληνα αγρότη πραγματικά με δίκαιο τρόπο, να του επιστρέψει αυτά που του αναλογούν» ενώ αναφέρθηκε σε μια σειρά έργων που θα εκσυγχρονίσουν τον πρωτογενή τομέα και σχετίζονται με τα αρδευτικά δίκτυα, τα φράγματα, αλλά και τις παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποιία.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η «Κομοτηνή στο πιάτο» θα βρεθεί στην Οικοτεχνία Meligeysis στα Κομνηνά της Ξάνθης

Την Κυριακή 12 Μαΐου στις 11:00 – Θα μιλήσει για το βιβλίο ο δημοσιογράφος Τηλέμαχος Αρναο…