Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Ξεκινούν εκ νέου έλεγχοι για το παραεμπόριο στη Νυμφαία

Ξεκινούν εκ νέου έλεγχοι για το παραεμπόριο στη Νυμφαία

0

Συνάντηση Α.Γραβάνη με τον Προϊστάμενο της ΚΟΕ Κομοτηνής κ.Νάκο Χρήστο

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε την Τρίτη 5 Απριλίου στο γραφείο του στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, ο Πρόεδρος Α.Γραβάνης με τον προϊστάμενο της Κινητής Μονάδας Ελέγχων Κομοτηνής, κ. Νάκο Χρήστο.

Το βασικό θέμα συζήτησης ήταν η καταπολέμηση του παραεμπορίου και της παράνομης διακίνησης αγαθών και προϊόντων στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. «Το φαινόμενο αυτό αποτελεί μείζον πρόβλημα της επιχειρηματικότητας της χώρας αλλά και πιο συγκεκριμένα της περιοχής της Κομοτηνής, δυσχεραίνοντας το οικονομικό περιβάλλον και τον ανταγωνισμό για τους επαγγελματίες», τονίστηκε από την πλευρά του προέδρου του Επιμελητηρίου. Επιβεβαιώθηκε τέλος η πολύ καλή συνεργασία καθώς το Επιμελητήριο έχει συνδράμει σημαντικά στο έργο και τις ανάγκες της υπηρεσίας.

Ο κ. Γραβάνης με τον κ. Νάκο συζήτησαν την επαναλειτουργία του ISOBOX, που είχαν κάνει δωρεά τα Επιμελητήρια Ροδόπης για την καταπολέμηση του παραεμπορίου. Εξαιτίας της δύσκολης υγειονομικής κατάστασης, το ISOBOX, μέχρι πρότινος, είχε παραχωρηθεί στον ΕΟΔΥ για τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων για τον εντοπισμό του κορωνοϊού.

Εφόσον οι περιορισμοί και τα υγειονομικά πρωτόκολλα  άλλαξαν και ο ΕΟΔΥ αποχώρησε, η υποδομή  μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί για το λόγο που τοποθετήθηκε. Οι υπηρεσίες του τελωνείου θα πραγματοποιήσουν άμεσα αυτοψία στο χώρο και τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η διενέργεια αυστηρών και συστηματικών προληπτικών ελέγχων, για την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου και της παράνομης εισαγωγής προϊόντων στην χώρα.

«Ο περιορισμός και εξάλειψη του λαθρεμπορίου και οποιασδήποτε παράνομης εισαγωγής προϊόντων και αγαθών είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα του Επιμελητηρίου, το οποίο είναι πρόθυμο να συνεργαστεί με τις αρμόδιες αρχές, και να συνδράμει τα μέγιστα για την επίτευξη του κοινού αυτού σκοπού», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΙΕΛΚΑ: Συγκράτηση τιμών στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ τον Μάρτιο

Πού καταγράφηκαν μειώσεις και αυξήσεις Με ρυθμό 0,28% «έτρεξε» ο πληθωρισμός στα προϊόντα …