Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Καταδίωξη διακινητή που οδηγούσε κλεμμένο ΙΧ από συνοριοφύλακες της Ξάνθης

Καταδίωξη διακινητή που οδηγούσε κλεμμένο ΙΧ από συνοριοφύλακες της Ξάνθης

0

Δύο ακόμη περιστατικά διακίνησης σημειώθηκαν σε Καβάλα και Έβρο. Συνελήφθησαν συνολικά τρία άτομα

 

Συνελήφθησαν την Παρασκευή και το Σάββατο, σε περιοχές της Ξάνθης, της Καβάλας και του Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ξάνθης, Καβάλας και Ορεστιάδας, τρεις αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης συνέλαβαν τον έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί αυτοκίνητο και να μεταφέρει έξι μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται ότι ο δράστης δεν συμμορφώθηκε αρχικά σε σήμα στάσης των αστυνομικών και συνέχισε την πορεία του αυξάνοντας ταχύτητα, ενώ στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα και τράπηκε σε φυγή, αλλά εντοπίσθηκε και συνελήφθη. Όπως προέκυψε για το όχημα μεταφοράς των μη νόμιμων μεταναστών έχει δηλωθεί κλοπή την 12-4-2022 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Στη δεύτερη περίπτωση, σε αγροτική οδό πλησίον του οικισμού Μουσθένης Καβάλας, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν τον δεύτερο διακινητή, διότι οδηγώντας αυτοκίνητο μετέφερε τρεις μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται ότι ο δράστης προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών στο ύψος του οικισμού Εξοχής Καβάλας και συνέχισε την πορεία του αυξάνοντας ταχύτητα και οδηγώντας επικίνδυνα, ενώ στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Όπως διαπιστώθηκε το όχημα έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Στην τρίτη περίπτωση, στην παρέβρια περιοχή Κισσαρίου Διδυμοτείχου, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου συνέλαβαν τον τρίτο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να μεταφέρει παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες.

Επισημαίνεται ότι και οι δύο οδηγοί – διακινητές στερούνται άδεια ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν δύο. αυτοκίνητα, μία πλαστική βάρκα, ένα ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας και χρηματικά ποσά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δύο συλλήψεις για κλοπές σε Δράμα και Αλεξανδρούπολη

«Έκαναν φτερά» χρήματα από επιχείρηση της Δράμας και κερματοθήκη από ένα λεωφορείο του ΚΤΕ…