Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Καλωσόρισμα στον πιο ξεχωριστό πολιτιστικό θεσμό της Ξάνθης

Καλωσόρισμα στον πιο ξεχωριστό πολιτιστικό θεσμό της Ξάνθης

0

Δηλώσεις για το Φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλις Ονείρων» Μουσικών Σχολείων 2022 από το δήμαρχο, το διευθυντή του μουσικού σχολείου και τον πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού

 

Στις 2 Μαΐου ξεκινά το Φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλις Ονείρων» Μουσικών Σχολείων 2022 που έως και τις 7 Μαΐου υποδέχεται 25 μουσικά σχολεία και σπουδαίους καλλιτέχνες και ακαδημαϊκούς μουσικούς, προκειμένου να συμμετάσχουν σε συναυλίες και μουσικά εργαστήρια, και μέσα από έναν ιδιαίτερο θεσμό να γεμίσουν με μουσική και φίλους της μουσικής την Ξάνθης. Σχετικά με το θεσμό και την αγάπη με την οποία τον έχει περιβάλει η Ξάνθη μιλούν στις δηλώσεις τους ο δήμαρχος, ο διευθυντής του μουσικού σχολείου και ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού.

 

Δήμαρχος Ξάνθης, Μ. Τσέπελης: Πιστεύω, ότι αυτός είναι ο ιδανικός τρόπος για να γιορτάσουμε, όπως αξίζει σε όλους μας, την επιστροφή στην κανονικότητα, την επιστροφή στη Ζωή

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση, σας καλωσορίζω στην Ξάνθη μας, που γέννησε και ενέπνευσε τον Μάνο Χατζιδάκι -αλλά και εμπνεύστηκε από εκείνον- δημιουργώντας τον πιο ξεχωριστό πολιτιστικό θεσμό του Δήμου μας: το Φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλις Ονείρων» των Μουσικών Σχολείων.

Ξεχωριστός, γιατί στηρίχθηκε σε ένα σπουδαίο κληροδότημα, με στόχο να αναδείξει τη σύγχρονη πολιτιστική δημιουργία, εκφρασμένη από τους νέους του τόπου μας -που αποτελούν το μέλλον του. Κι όταν το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι αρμονικό, τότε οι άνθρωποι -αλλά και οι κοινωνίες ολόκληρες- δυναμώνουν, ομορφαίνουν, αναγεννιούνται…

Φέτος, μετά από δύο χρόνια «σιωπής» εξαιτίας της πανδημίας, η πόλη μας θα γεμίσει από νότες και ήχους, που θα «παντρεύουν» το παρελθόν με το παρόν, όπως μαρτυρά το κεντρικό θέμα της διοργάνωσης, θα πλημμυρίσει από τη δημιουργική και ελπιδοφόρα νεολαία της πατρίδας μας.

Πιστεύω, ότι αυτός είναι ο ιδανικός τρόπος για να γιορτάσουμε, όπως αξίζει σε όλους μας, την επιστροφή στην κανονικότητα, την επιστροφή στη Ζωή.

Ευχαριστώ από καρδιάς τον Διευθυντή Χρήστο Βαρδικελδόγλου, τους εκπαιδευτικούς και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης, τον πρόεδρο Ηλία Ασκαρίδη και τους εργαζόμενους του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου μας, που υποστηρίζουν το Φεστιβάλ με συνέπεια, καθώς και τους σπουδαίους Έλληνες καλλιτέχνες που αγκαλιάζουν τον θεσμό.

 

Διευθυντής Μουσικού Σχολείου, Χ. Βαρδικελδόγλου: Αυτά τα νιάτα των 25 σχολείων θα κατακλύσουν και αυτή την άνοιξη την πόλη μας και θα την καταστήσουν μια μεγάλη σκηνή

Το Φεστιβάλ «Ξάνθη, Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων», αυτό το ταξίδι που ξεκίνησε 9 χρόνια πριν, ύστερα από μια διετία αναγκαστικής παύσης λόγω πανδημίας, συνεχίζει την πορεία του και μένει πιστό ως ένας από τους πιο σημαντικούς θεσμούς της γενέθλιας πόλης του Μάνου Χατζιδάκι. Παρά τις όποιες αντιξοότητες το όραμα του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης, ενός σχολείου συνεχούς παρουσίας στα κοινωνικά και καλλιτεχνικά δρώμενα πλουτίζοντας την πολιτιστική ζωή του τόπου μας, παίρνει και πάλι σάρκα και οστά. Συναυλίες, βιωματικά εργαστήρια, διαγωνισμοί, σεμινάρια από διακεκριμένους ανθρώπους της τέχνης, αλλά και προ-φεστιβαλικές εκδηλώσεις θα μετατρέψουν τις μέρες αυτές την Ξάνθη σε μια πόλη ονείρων, που θα φιλοξενήσει περισσότερους από 1400 μαθητές με τους εκπαιδευτικούς και τους συνοδούς τους. Αυτά τα νιάτα των 25 σχολείων θα κατακλύσουν και αυτή την άνοιξη την πόλη μας και θα την καταστήσουν μια μεγάλη σκηνή. Εφέτος, σε αυτή τη ζωντανή και πολύχρωμη σκηνή ενωμένοι, θα ταξιδέψουμε σε μνήμες, ήχους και φωνές μιας πηγής λαλέουσας, γιατί «όταν το σύγχρονο αγκαλιάζει το παραδοσιακό», θωρακιζόμαστε, δε φοβόμαστε το μέλλον, το σχεδιάζουμε. Ευχαριστούμε θερμά το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας για την άψογη συνεργασία, τους χιλιάδες εθελοντές για την αμέριστη βοήθειά τους και όλους τους συμμετέχοντες της διοργάνωσης.

 

Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, Ηλ. Ασκαρίδης: Το χειροκρότημα μας τους αξίζει

Σε μια δύσκολη και μεταβατική περίοδο, το φεστιβάλ Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων, έρχεται να μας γεμίσει με μουσικές και τραγούδια. Πλήθος Μουσικών Σχολείων συμμετέχουν ενεργά και παρουσιάζουν το έργο τους, στην πόλη που γεννήθηκε ο Μάνος Χατζιδάκις.

Σεμινάρια, διαλέξεις, αφιερώματα, εργαστήρια από καταξιωμένους καθηγητές και μουσικούς αποτελούν τον πυρήνα της καλλιτεχνικής και εκπαιδευτικής αυτής δράσης, για τον οποίο όλοι εμπλεκόμενοι φορείς συνεργάζονται για το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Το χειροκρότημα μας τους αξίζει.

 

Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Σμίνθη υποδέχτηκε με ανοιχτές αγκάλες τη παιδική θεατρική παράσταση «Ο Τρομάρας» του Βιζυηνού

Παρά το κρύο, προσήλθαν μεγάλοι και μικροί ώστε να απολαύσουν το θεατρικό έργο το οποίο πα…