Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Καύσιμα: Εντός της εβδομάδας ανοίγει η πλατφόρμα

Καύσιμα: Εντός της εβδομάδας ανοίγει η πλατφόρμα

0

Στις 20 ή 21 Απριλίου η έκτακτη ενίσχυση στους ευάλωτους

Στις 20-21 Απριλίου αναμένεται να λάβουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 200 ευρώ οι ευάλωτες ομάδες, ενώ μέσα στην εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα για την επιδότηση στα καύσιμα, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

O κ. Οικονόμου χαρακτήρισε «σημαντικό μήνα» τον Απρίλιο για τα μέτρα ενίσχυσης ενώ ερωτηθείς αν η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε δικά της μέτρα εφόσον δεν ευδοκιμήσει τελικά μία ευρωπαϊκή λύση στο ζήτημα της ενεργειακής κρίσης απάντησε: «Ζούμε μία εκρηκτική κατάσταση, δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο του και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε». Σημείωσε ακόμη πως «όταν η κυβέρνηση έχει κάτι συγκεκριμένο και επιπλέον να ανακοινώσει θα το κάνει αφού προηγουμένως έχει μετρηθεί σωστά».

«Η κυβέρνηση, -όπως προανήγγειλε από τους Δελφούς ο Πρωθυπουργός- δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα χέρια. Εάν η Ευρώπη δεν προχωρήσει -και πάντως δεν προχωρήσει γρήγορα-  στη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης, η Ελλάδα θα πάρει αποφάσεις για πρόσθετες εθνικές παρεμβάσεις. Γιατί η Ελλάδα έχει πλούσια, παρότι πικρότατη, εμπειρία από κρίσεις και δεν πρόκειται να αφήσουμε να μας ρουφήξει άλλος ένας κύκλος φθοράς σαν και αυτό από τον οποίο με πολύ κόπο βγήκαμε» τόνισε.

Υπογράμμισε επιπλέον πως «κάθε μέτρο που παίρνουμε λαμβάνει υπόψιν τη δημοσιονομική σταθερότητα και είναι πάντα εντός των ορίων των αντοχών της οικονομίας».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τη χορήγηση σύνταξης σε οφειλέτες – Η απόφαση

Ποιες εκκρεμείς συντάξεις θα δοθούν πρώτα Έτοιμη προς υπογραφή είναι η απόφαση για τη χορή…