Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κ. Μητσοτάκης: Σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Μαΐου 2022

Κ. Μητσοτάκης: Σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Μαΐου 2022

0

«Χρειάζεται ευρωπαϊκή απάντηση» είπε για το ζήτημα της ακρίβειας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου «Δουλειές Ξάνα»

Για σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού από 1η Μαΐου 2022 μίλησε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για το νομοσχέδιο για τον ΟΑΕΔ με τον τίτλο «Δουλειές Ξανά».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η ανεργία έπεσε στο 12,8% από το 17,2% και έκανε λόγο για την «ταχύτερη και μεγαλύτερη αποκλιμάκωση σε όλη την Ευρώπη». Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για τη δημιουργία παραπάνω από 200 χιλιάδες θέσεις εργασίας, λέγοντας ότι ξεπεράσαμε τα 4 εκατομμύρια απασχολούμενους.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι το πρόβλημα της ακρίβειας που είναι πρόιον της αύξησης των τιμών ενέργειας δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο στο πλαίσιο των εθνικών προϋπολογισμών, «χρειάζεται ευρωπαϊκή απάντηση» και προσέθεσε: «Γνωρίζω πόσο ο προϋπολογισμός ελληνικού νοικοκυριού έχει επιβαρυνθεί για εξωγενείς λόγους. Η κυβέρνηση προσπαθεί. Το επίδομα 200 ευρώ θα εκταμιευθεί την επόμενη εβδομάδα και μέχρι το τέλος του μήνα όπως έχουμε δεσμευτεί, η κυβέρνηση θα υλοποιήσει νέα σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού που θα τεθεί σε εφαρμογή την 1η Μαίου 2022».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι το πρώτο πρόβλημα που έρχεται να αντιμετωπίσει το νομοσχέδιο είναι η μακροχρόνια αποχή από την απασχόληση. Επισήμανε ότι πάνω από τους μισούς ανέργους στα νέα προγράμματα κατάρτισης βρήκαν δουλειά μέσα στους επόμενους 12 μήνες και το 90% από αυτούς παρέμειναν στην εργασία τους για ένα διάστημα που ξεπέρασε το χρόνο της επιμόρφωσης, και σημείωσε ότι είναι σημαντική η δημιουργία ατομικού λογαριασμού δεξιοτήτων ώστε ο εργοδότης να γνωρίζει με σαφήνεια πού θα μπορεί να απασχοληθεί ο υποψήφιος.

Αναφορικά δε με τη λειτουργία του ΟΑΕΔ, σημείωσε: «Κληρονομήσαμε έναν οργανισμό γραφειοκρατικό, ελάχιστα οργανωμένο, συνειδητά ίσως ανοργάνωτο» και αναφέρθηκε στην αναδιάρθρωσή του και τη λειτουργία του πλέον ως Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…