Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις «Η Αλφαβητοχώρα- Το Ομικρομικρούλη» της Ανδρονίκη Παντελίδου έρχεται στην ΦΕΞ

«Η Αλφαβητοχώρα- Το Ομικρομικρούλη» της Ανδρονίκη Παντελίδου έρχεται στην ΦΕΞ

0

Το παιδικό βιβλίο θα «συστηθεί» στο κοινό το πρωί της Κυριακής, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου

Την Κυριακή 3 Απρίλιου 2022 και ώρα 11.00 στο Σπίτι πολιτισμού ΦΕΞ, η ΦΕΞ και το βιβλιοπωλείο Πυργελή  διοργανώνουν την παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Η Αλφαβητοχώρα- Το Ομικρομικρούλη» της Ανδρονίκη Παντελίδου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

Βιογραφικό

Η Ανδρονίκη Παντελίδου κατάγεται από τη Δράμα και ζει στην Κομοτηνή. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο αγοριών. Αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του  Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος με ειδίκευση στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων.

Εργάζεται σε δημοτικό σχολείο της Κομοτηνής ως εκπαιδευτικός και είναι συγγραφέας παιδικών και εκπαιδευτικών βιβλίων. Συνεργάζεται με τοπικούς φορείς για την προώθηση της φιλαναγνωσίας.

Έχει συμμετάσχει με άρθρα της σε παιδαγωγικά συνέδρια και διεθνή περιοδικά.

Τον Ιούλιο του 2021 εκδόθηκε το πρώτο της παραμύθι «Η Αλφαβητοχώρα– Το Ομικρομικρούλη» από τις Εκδόσεις 24γράμματα, με την υπέροχη εικονογράφηση της Κατερίνας Χονδρομπίλα. Διαβάζοντας τις περιπέτειες του μικρού ήρωα Ομικρομικρούλη, μαθαίνουν να σέβονται και να συνεργάζονται, να λειτουργούν ομαδικά και να αλληλοϋποστηρίζονται στις δυσκολίες που συναντούν στις πρώτες προσπάθειες κοινωνικοποίησης τους, μέσω του μικρόκοσμου της κοινωνίας και του σχολείου. Η ιστορία είναι ιδιαιτέρως διδακτική καθώς αγγίζει τις ευαίσθητες χορδές της ευγενικής φύσης των μικρών μαθητών, απαλύνει ανάλογα συναισθήματα και τους οδηγεί στην ισοτιμία της συνεργασίας μέσα στην ομάδα της τάξης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Αριστοτέλης, ο μέγας βιολόγος της Αρχαιότητας» στο Π.Ε.Σ. «Η Τέχνη του Ζην»

Σήμερα Παρασκευή 29 Μαρτίου στις 20:00 Ανοιχτή διάλεξη προς το κοινό με τον διδάσκοντα του…