Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Γνώρισε το εκπαιδευτικό σύστημα της Ισπανίας το 2ο ΓΕΛ Ξάνθης

Γνώρισε το εκπαιδευτικό σύστημα της Ισπανίας το 2ο ΓΕΛ Ξάνθης

0

Σε επίσκεψη μαθητών στο Λεόν, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος κινητικότητας

Το 2ο ΓΕΛ ΞΑΝΘΗΣ στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+“ACTIVE PERFORMANT LIFELONG EDUCATION”, πραγματοποίησε την 4η κινητικότητα στο LEON, στην Iσπανία. Οι χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι οι: Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Λιθουανία και Τουρκία.

Εντυπώσεις εκπαιδευτικών και μαθητών: «Ήρθαμε σε επαφή με το εκπαιδευτικό σύστημα της Ισπανίας και θαυμάσαμε το πολύ καλά οργανωμένο σχολείο Colegio Nuestra Señora del Carmen στο Λεόν. Συμμετείχαμε σε προγράμματα σχετικά με :

1) την επιχειρηματικότητα και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (παρουσιάσεις-σεμινάρια, επίσκεψη σε τοπικό τυροκομείο και παρακολούθηση της όλης διαδικασίας παρασκευής τυριού). Η ελληνική αποστολή παρουσίασε στοιχεία για την επιχειρηματικότητα στην χώρα μας καθώς και περιπτώσεις επιτυχημένων επιχειρηματικών δράσεων στην περιοχή μας και 2) τις απειλούμενες με εξαφάνιση γλώσσες στις συμμετέχουσες χώρες και συνολικά στην Ευρώπη και τον σεβασμό στην διαφορετικότητα. Στην περίπτωση της Ελλάδα, συζητήθηκαν ενδεικτικά, οι διάλεκτοι, Ποντιακά και Τσακώνικα, καθώς παρουσιάστηκε και η περίπτωση των ελληνικών και των αρχαίων ελληνικών, σύμφωνα με τα στοιχεία της UNESCO.

Επισκεφτήκαμε τα αξιοθέατα της πόλης Λεόν (τον πανέμορφο γοτθικό καθεδρικό ναό, την casa Botines, αριστούργημα του Αntonio Gaudi , το εθνικό πάρκο του Riaño με τα φράγματα και την υπέροχη τεχνητή λίμνη κλπ).

Mας δόθηκε επίσης η ευκαιρία να επισκεφτούμε την Μαδρίτη, τα αξιοθέατά της και το αριστούργημα του Pablo Picaso GUERNICA, με το επίκαιρο όσο ποτέ αντιπολεμικό του μήνυμα.

Γνωρίσαμε στοιχεία της ιστορίας και του πολιτισμού της χώρας, που μας άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων»

Έλαβαν μέρος και διακρίθηκαν για τις κοινωνικές τους δεξιότητες, το ήθος και την ενεργό συμμετοχή τους στις δράσεις οι μαθήτριες: Βασιλειάδου Θεοδώρα, Δερμεντζόγλου Αναστασία, Καραλίδου Θεοδώρα, Κατσούλη Νίκη, Κιοσσέ Χριστίνα και Μαυρίδου Αθανασία.

Μέλη της εκπαιδευτικής ομάδας και συνοδοί: οι Βουλούτα Αναστασία και Μαυροδή Κατερίνα.

Συντονίστρια του προγράμματος η Πέγκυ Στεφανίδου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

10 συχνά λάθη της νέας ελληνικής (β’ μέρος)

Γράφει η Χρύσα Κιατίπη 1.Τις περισσότερες φορές λέμε: «άρα, λοιπόν» ΩΣΤΟΣΟ δεν το χρησιμοπ…