Παρέμβαση ΕΙΝΟΚΥΞ κατά της αναστολής των ανεμβολίαστων υγειονομικών. Τονίζονται οι μεγάλες ελλείψεις στο ΕΣΥ, με αφορμή τα 39 χρόνια από την ίδρυσή του
Για τις μεγάλες ελλείψεις στο ΕΣΥ σε συνδυασμό με την αναστολή των ανεμβολίαστων υγειονομικών τοποθετείται η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και ΚΥ Ξάνθης, με αφορμή τη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε, 39 χρόνια από την ίδρυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «η ΕΙΝΟΚΥΞ σε Γενική Συνέλευση στις 23/3/22 διεξήλθε για μια ακόμα φορά τα χρόνια και άλυτα προβλήματα του Νοσοκομείου Ξάνθης. Ήταν κοινή η διαπίστωση πως τα ίδια προβλήματα σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό ταλανίζουν όλα τα Νοσοκομεία της χώρας.
Το ΕΣΥ περνάει τις χειρότερες μέρες του. Οι ασθενείς ταλαιπωρούνται ή αναγκάζονται να πληρώσουν για υπηρεσίες που έπρεπε να τους παρέχει δωρεάν το Σύστημα, κυριολεκτικά εκλιπαρούν για να χειρουργηθούν ,οι γιατροί βρίσκονται στα όρια της αντοχής τους, οι μισθοί καθηλωμένοι , η υποστελέχωση των Τμημάτων διαιωνίζεται. Το υπουργείο Υγείας με πρόφαση την βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών μελετά την αλλαγή του Υγειονομικού χάρτη της χώρας και με όσα αφήνει να εννοηθούν, ανατρέπει το ΕΣΥ, αλλοιώνει τον δημόσιο χαρακτήρα του.
Και ενώ τα προβλήματα περισσεύουν και χρειάζονται άμεσες λύσεις η παράταση της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών ήταν απόφαση που λήφθηκε πρόσφατα ,ωσάν και αυτή θα λύσει προβλήματα, ωσάν και το Σύστημα πάσχει από πλεονάζον προσωπικό. Απόφαση εκδικητική ,που αδικεί και περιθωριοποίει συναδέλφους, τους εξοντώνει οικονομικά, δεν στηρίζεται σε επιστημονική τεκμηρίωση καθώς στατιστικά στοιχεία και δεδομένα πιστοποιούν πως το εμβόλιο δεν αποτρέπει την νόσο ,απλά αμβλύνει τα συμπτώματα στον πάσχοντα, εμβολιασμένοι και μη μεταδίδουν. Σε τυχαίους ελέγχους, εργαζόμενοι υγειονομικοί, εμβολιασμένοι, ασυμπτωματικοί, βρίσκονται θετικοί στο κορωνοϊό, κυκλοφορούν ανάμεσα μας, το πρόβλημα δεν είναι ο ανεμβολίαστος υγιής συνάδελφος.
Επανειλημμένα το έχουμε διατυπώσει σε όλους τους τόνους στον έντυπο και στον ηλεκτρονικό τύπο ,οι προοπτικές προδιαγράφονται δυσοίωνες στον Τομέα της Υγείας.
Υπουργείο Υγείας και υπουργό θα έχουμε. Δημόσια και δωρεάν Υγεία δεν θα έχουμε . Το ΕΣΥ εξεμέτρησε το ζην».