Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΓΑΣ ΑΡΙΩΝ: Κάθε φορά και πιο ψηλά

ΓΑΣ ΑΡΙΩΝ: Κάθε φορά και πιο ψηλά

0

Γράφει η πρόεδρος του Συλλόγου, Αναστασία Μακρή

Η 3η παρουσία του συλλόγου μας στην Γ’ Εθνική Κατηγορία Ανδρών, τελειώνει την Κυριακή, 10/4/2022. Ομολογουμένως, η φετινή αθλητική περίοδος είναι η πιο επιτυχημένη πορεία στην ιστορία του σωματείου μας.

Στα τριανταπέντε χρόνια, αθλητικής δράσης του ΓΑΣ ΑΡΙΩΝ, πρώτη φορά, η Ανδρική μας Ομάδα καταλαμβάνει τόσο υψηλή θέση, στην βαθμολογία του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.

Τη σεζόν, 2002-2003, η ομάδα μας αγωνίστηκε για 1η φορά σε εθνική κατηγορία, επί προεδρίας του αείμνηστου Σωτήρη Καβασακάλη και προπονητή τον κ. Δημήτρη Παναγιωτόπουλο, όμως την ίδια χρονιά υποβιβάστηκε στην τοπική κατηγορία.

Η 2η προσπάθεια σε εθνική κατηγορία, έγινε επί προεδρίας του κου Ηλία Σπυριδόπουλου και προπονητή τον κ. Χρήστο Παπαδόπουλο, το 2005-2006, όπου με μεγάλη δυσκολία και τύχη η ομάδα μας, παρέμεινε στην κατηγορία.

Το 2006-2007, είχαμε μία πολύ καλή παρουσία, όπου σχετικά εύκολα σωθήκαμε.

Το 2007-2008 η ομάδα μας επέστρεψε στο τοπικό πρωτάθλημα.

Η 2η παρουσία του συλλόγου κρίνεται αναμφισβήτητα, πιο επιτυχημένη από την πρώτη, λόγω της διάρκειας.

Κοινό χαρακτηριστικό των δύο προηγούμενων παρουσιών στην Γ’ εθνική κατηγορία, ήταν η έλλειψη αθλητών, προερχόμενων από την Ακαδημία του συλλόγου, μιας και αυτή ιδρύθηκε το 2003 και ήταν αδύνατον να προετοιμάσει αθλητές για την Ανδρική Ομάδα, τόσο σύντομα.

 

Φτάνουμε στην 3η και πιο επιτυχημένη χρονιά σε εθνική κατηγορία, τη φετινή, επί προεδρίας μου και προπονητή τον κ. Γιάννη Θερμό.

Πόσο οξύμωρο φαντάζει, η πιο επιτυχημένη παρουσία μας, ότι ξεκίνησε με τέσσερα άτυχα αποτελέσματα στην αρχή του πρωταθλήματος, γεγονός όμως που δεν απογοήτευσε, δεν επηρέασε την πίστη στην ομάδα μας και στον προπονητή μας, ο οποίος με απίστευτο επαγγελματισμό, υπομονή, εργατικότητα, αντέστρεψε το κλίμα, γυμνάζοντας και προπονώντας με τέτοιο τρόπο τους αθλητές μας, ώστε να παίξουν ένα γρήγορο, σύγχρονο, καθώς και ομαδικό μπάσκετ.

Συστατικά της επιτυχίας, μπορούν να θεωρηθούν, οι πολλοί αθλητές που εκπαιδεύτηκαν στην Ακαδημία, όπως επίσης ότι οι περισσότεροι κατάγονται από την Ξάνθη, γεγονός ενισχυτικό της χημείας που απαιτείται, για μια άριστη συνταγή.

Μόνο δύο αθλητές είχαν προηγούμενη εμπειρία από εθνική κατηγορία, ο Αντώνης Ζαμπάκης και ο Δούκας Γρούδος.

Ο Αντώνης ξεκίνησε στην Ακαδημία μας την Καλαθοσφαίριση αλλά λόγω της τεχνικής και σωματικής του ποιότητας, μετά το γυμνάσιο, μετεγγράφηκε στον ΠΑΟΚ.

Ο Δούκας αγωνίστηκε στην ομάδα μας, για πρώτη φορά, όμως η παρουσία του και η προσπάθειά του, παρέπεμπε σε πολυετή συμμετοχή, διαθέτοντας ιδιαίτερα ψυχικά χαρίσματα, που σπανίως συναντάμε σε αθλητές. Μας έπεισε ότι το τσαγανό δεν διδάσκεται είτε το έχεις είτε όχι, όταν καίει η μπάλα, την κρίσιμη στιγμή, ο Δούκας ήταν παρών.

Ο Βαγγέλης Αρβανιτίδης, ο αρχηγός της ομάδας μας και ταυτόχρονα προπονητής στην Ακαδημία μας, ενώ ξεκίνησε με όρεξη και ζέση, όμως μετά από τραυματισμό, βγήκε εκτός δωδεκάδας.

Ο Χαράλαμπος Σαββουλίδης, ο Μίλτος Θεοδωρίδης και ο Άκης Κλωναράς ξεκίνησαν στην Ακαδημία μας, μικρά παιδιά, από τα χρόνια του δημοτικού, στην περίοδο της φοιτητικής τους ζωής, έπαιξαν σε ομάδες της ΕΚΑΣΑΜΑΘ γειτονικών νόμων, όπου και σπούδαζαν κι όταν τελείωσαν, επέστρεψαν στην ομάδα μας!

Ο Θεόδωρος Χριστοφορίδης από μικρός ήταν στην Ακαδημία μας κι ενώ σπουδάζει στην Κομοτηνή, έρχεται καθημερινά, προπονείται και παίζει στον ΓΑΣ ΑΡΙΩΝ!

Ο Μπουτσακτσή Αλή ήρθε μετά το γυμνάσιο, αλλά δεν μας πτόησε αυτό, καθώς τα 214 εκατοστά ύψος του, μόνο δέος προκαλούσαν.

Ο Τσίτσος Δημήτρης, μετά έξι χρόνια παραμονής του στην Ξάνθη και στην ομάδα μας, δικαίως τον θεωρούμε “δικό” μας παιδί.

Ο Δημήτρης Καρανικολίδης, ήρθε από την Ασπίδα, δέθηκε όμως τόσο πολύ με τους παίχτες μας που φαίνεται σαν να μεγάλωσε μαζί τους.

Ο Απόστολος Κουρτίδης, ο Πόλης Μελαδιανός, επίσης κάνανε τα πρώτα τους βήματα στην καλαθοσφαίριση στο ΑΡΙΩΝ, πλαισιώνοντας την ομάδα στη Γ’ εθνική. Μάλιστα ο Απόστολος και ο Πόλης, ήταν οι μικρότεροι παίκτες στο πρωτάθλημα, με τόσο ουσιαστική συμμετοχή στην κατάκτηση θετικών αποτελεσμάτων.

Ο Τάσος Πενλίδης είναι φοιτητής στην πόλη μας και λόγω τραυματισμού δεν είχε πολλές συμμετοχές, όμως στους τελευταίους αγώνες έδειξε την ποιότητά του.

Οι περισσότεροι παίκτες μας, ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο, με μόνη προίκα, το ότι ήταν, πολύ καλοί αθλητές σε αναπτυξιακά Εφήβων και Παίδων, όπως και Τοπικών Πρωταθλημάτων Ανδρών, αλλά τελειώνουν την χρονιά, ως πολύ καλοί παίχτες στη Γ’ εθνική, κερδίζοντας τον σεβασμό των αντιπάλων.

Αυτό το ταξίδι της βελτίωσης, το βίωσαν μέσα από την προσπάθεια που κατέβαλαν, όμως οφείλουμε να το πιστώσουμε στον προπονητή μας, Γιάννη Θερμό, που πήρε νέα παιδιά χωρίς εμπειρία και τους ανέβασε επίπεδο.

Δεν μπορούμε να αφήσουμε απ’ έξω από το κάδρο της επιτυχίας, τον προπονητή μας Χρήστο Παπαδόπουλο που είναι άγρυπνος φίλος και συνεργάτης του Γιάννη Θερμού!

Επίσης ο βοηθός προπονητή Γιάννης Γιαρίμογλου, είναι τόσο κοντά στην ηλικία των παιχτών μας που τους κάνει να νιώθουν ένα με την Προπονητική Ομάδα.

Εν κατακλείδι, η συνεχής προσπάθεια, η χημεία, η συνεργασία, η ομαδικότητα  ο αλτρουισμός και ο σεβασμός στον αντίπαλο που χαρακτηρίζουν την ομάδα μας, στην διάρκεια της χρονιάς, ακριβώς οι ίδιες αρετές ενέπνευσαν και το Διοικητικό Συμβούλιο, ώστε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις μιας εθνικής κατηγορίας.

 

Η Πρόεδρος του ΓΑΣ ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ

Αναστασία (Νατάσα) Μακρή

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διακρίσεις για ΑΠΟΦΚΑ και Διομήδη στο Χειμερινό Κύπελλο Ρίψεων

Που έγινε στις Σέρρες την προηγούμενη εβδομάδα Στο κύπελλο χειμερινών ρίψεων αναπτυξιακών …