Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ερώτηση Μπαράν για την κατάργηση της ειδικής κατηγορίας των μουσουλμάνων της Θράκης στις Σχολές της Πυροσβεστικής

Ερώτηση Μπαράν για την κατάργηση της ειδικής κατηγορίας των μουσουλμάνων της Θράκης στις Σχολές της Πυροσβεστικής

0

Ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό την άμεση ανάκληση της απόφασης

Με πρωτοβουλία του κ. Μπαράν και σε συνεννόηση με τους συνυπογράφοντες βουλευτές κατατέθηκε  προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστο Στυλιανίδη ερώτηση με θέμα: Θα ανακληθεί η κατάργηση της ειδικής κατηγορίας για Έλληνες πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης από την προκήρυξη για τη σχολή αξιωματικών της πυροσβεστικής ακαδημίας με το σύστημα των πανελληνίων εξετάσεων;

Όπως σημειώνει στο κείμενο της ερώτησής του: «Με το Π.Δ.17/2022 (Α΄ 53) που κατάργησε το Π.Δ. 44/2016 (Α΄ 68) καθορίστηκε εκ νέου το πλαίσιο για τα προσόντα, τις προϋποθέσεις, τα κωλύματα κατάταξης, τις κατηγορίες υποψηφίων και τη διαδικασία για την εισαγωγή σπουδαστών στη Σχολή Πυροσβεστών και φοιτητών στη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας με το σύστημα των εξετάσεων σε πανελλαδικό επίπεδο.

Μία από τις αλλαγές που επέφερε το νέο πλαίσιο είναι ότι καταργήθηκε η ειδική κατηγορία που αφορούσε σε Έλληνες πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, καθώς και η σχετική ποσόστωση 2%για όσους πληρούν τα κριτήρια και περάσουν από τις προκαταρκτικές εξετάσεις στα αθλήματα.

Σε συνέχεια αυτού, στην προκήρυξη του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και ειδικότερα του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος (ΑΔΑ:ΡΒΔΦ46ΠΝΙΘ-6ΞΡ), η οποία αναφέρεται στο διαγωνισμό για την εισαγωγή φοιτητών στη Σχολή Αξιωματικών & σπουδαστών στη Σχολή Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας με το σύστημα των εξετάσεων σε πανελλαδικό επίπεδο κατά το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, η οποία εκδόθηκε στις 16/03/2022, δεν προβλέφθηκε η σχετική μοριοδότηση για Έλληνες πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης.

Σημειώνεται ότι στην αντίστοιχη προκήρυξη (ΑΔΑ: Ω1ΣΠ46ΜΤΛΒ-422) για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 οι θέσεις για αυτήν την ειδική κατηγορία ήταν μόλις 3 από τις 170 συνολικές θέσεις με πανελλαδικές εξετάσεις.

Σημειώνεται επίσης ότι οι ειδικές προβλέψεις για μοριοδότηση σε πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, στο επίπεδο των πανελλήνιων εξετάσεων και κατ’ επέκταση στο Πυροσβεστικό Σώμα, προήλθαν στην πράξη από επέκταση του αντίστοιχου πλαισίου που προβλέφθηκε και για διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και ισχύει από το 2008».

Ο βουλευτής ρωτά:

1.Γιατί προέβη στην κατάργηση αυτή της ειδικής κατηγορίας με τοπ.δ.17/2022 (Ά 53) για Έλληνες πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης;

2.Σκοπεύει να διορθώσει άμεσα με σχετική νομοθετική διάταξη τόσο το νέο πλαίσιο που θέτει το π.δ.17/2022 όσο και την εκδοθείσα προκήρυξη προσαρμόζοντας τα στο πνεύμα των αντίστοιχων πλαισίων του ΑΣΕΠ αλλά και των πανελληνίων εξετάσεων;»

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Ξάνθη το πρώτο «πράσινο» κολυμβητήριο της χώρας  

  Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν οι αθλητές του ΚΟΞ με τον δήμαρχο Ξάνθης   Μ.Τσέπε…