Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Έργο ύδρευσης 7 εκ. ευρώ στον Δήμο Μύκης

Έργο ύδρευσης 7 εκ. ευρώ στον Δήμο Μύκης

0

Με απόφαση υφυπουργού Σ. Πέτσα εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Α. Τρίτσης».

 

Δήμαρχος Μύκης, Ριτβάν Ντελή Χουσεΐν: «Ένα πολύ σημαντικό έργο για το δήμο μας»

 

Ένα πολύ σημαντικό έργο υποδομής που αφορά την ύδρευση του δήμου Μύκης εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Α. Τρίτσης» με απόφαση του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα που αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ στις 8/04/2022 και ώρα 11:31:38.

Έργο ύδρευσης ύψους 7 εκ. ευρώ εντάχθηκε στο «Α. Τρίτσης»

Το έργο έχει τίτλο: «Αναβάθμιση Υποδομών Ύδρευσης Δήμου Μύκης». Ποσό χρηματοδότησης  ανέρχεται σε 7.178.220,84 €

Το έργο περιλαμβάνει τα δύο (2) υποέργα:

Υποέργο 1: «Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης και κατασκευή νέων υδατοδεξαμενών οικισμών Εχίνου και Μελιβοίων Δήμου Μύκης» (2.643.676,00 €).

Στο έργο προβλέπεται η πλήρης αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων σωληνώσεων του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης των οικισμών Εχίνου και Μελιβοίων του Δήμου Μύκης με σύγχρονους αγωγούς 3ής γενιάς, η επέκταση του υφισταμένου δικτύου όπου απαιτείται και η τοποθέτηση των απαιτούμενων συσκευών λειτουργίας του δικτύου (δικλείδες χειρισμού, αερεξαγωγοί, εκκενωτές, βαλβίδες μείωσης πίεσης ). Παράλληλα προβλέπεται η κατασκευή νέων δεξαμενών ύδατος καθώς και η τοποθέτηση κρουνών πυρόσβεσης.

Ποια έργα ύδρευσης θα γίνουν σε Εχίνο και Μελίβοια

Συγκεκριμένα: Στον Οικισμό Εχίνου: Κατασκευάζονται τρεις (3) Δεξαμενές ύδατος,

νέο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης συνολικού μήκους 8.580,15 μ. με αγωγούς 3ης γενιάς

και Τοποθετούνται 28 πυροσβεστικοί κρουνοί.

Στο οικισμό των Μελιβοίων: Κατασκευάζεται μία (1) Δεξαμενή ύδατος παραπλεύρως υπάρχουσας,  χωρητικότητας 200 κυβικών μέτρων,  εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης συνολικού μήκους 4.955,15 μ. με αγωγούς 3ης γενιάς. Το δίκτυο τροφοδοτείται από τη νέα Δεξαμενή (βορειοδυτικά του οικισμού) χωρητικότητας 200 κυβικών μέτρων.

Κατασκευάζεται επίσης εσωτερικό δίκτυο πυρόσβεσης συνολικού μήκους 1.948,56 μ. με αγωγούς 3ης γενιάς. Το δίκτυο τροφοδοτείται από την υφιστάμενη Δεξαμενή (βορειοδυτικά του οικισμού) χωρητικότητας 40 κυβικά μέτρα και τοποθετούνται 10 πυροσβεστικοί κρουνοί.

Σύστημα τηλεμετρίας και ελέγχου διαρροών

2ο υποέργο: ««Επέκταση Συστήματος Τηλεμετρίας – Έλεγχος Διαρροών Ύδρευσης στα Εσωτερικά Δίκτυα Ύδρευσης – Καταμέτρηση Δεδομένων Κατανάλωσης στον Δήμο Μύκης» (4.534.544,84 €).

Το βασικό αντικείμενο του υποέργου είναι η εγκατάσταση νέων συστημάτων τηλεελέγχου και τηλεχειρισμού διαρροών νερού στα εσωτερικά δίκτυα διανομής πόσιμου ύδατος των κυριότερων οικισμών του Δήμου, ώστε να επιτυγχάνεται συγκέντρωση των πληροφοριών από όλες τις εγκαταστάσεις Ύδρευσης σε Κέντρο Ελέγχου και η συνολική επεξεργασία τους.

Το προτεινόμενο υποέργο περιλαμβάνει το εξωτερικό δίκτυο του οικισμού Γλαύκης, την συμπλήρωση των συστημάτων τηλεμετρίας των εξωτερικών δικτύων των οικισμών Μύκης και Εχίνου και τα εσωτερικά δίκτυα των οικισμών Μελιβοίων, Εχίνου, Μύκης, Κενταύρου, Ωραίου, Πάχνης και Γλαύκης.

Δήμαρχος Μύκης, Ριτβάν Ντελή Χουσεΐν: «Ένα πολύ σημαντικό έργο για το δήμο μας»

Την σπουδαιότητα αλλά και την αναγκαιότητα  του έργου για τον δήμο Μύκης, τόνισε μιλώντας στο «Ε» ο δήμαρχος Μύκης κ.  Ριτβάν Ντελή Χουσεΐν, εκφράζοντας την χαρά και την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι βρήκε χρηματοδότηση αυτό το μεγάλο έργο. Ένα έργο απαραίτητο για το δήμο Μύκης που έχει από παλιά πρόβλημα με την ύδρευση. Μάλιστα οι κατά καιρούς δήμαρχοι αξιολογούσαν ως το μεγαλύτερο πρόβλημα του δήμου Μύκης την ύδρευση.

Ο δήμαρχος Μύκης ευχαρίστησε τον βουλευτή ΝΔ Ξάνθης κ. Σπύρο Τσιλιγγίρη για την συνδρομή του και επιφυλάχθηκε για περαιτέρω δηλώσεις εν ευθέτω χρόνω.   Να σημειώσουμε πως ο δήμος Μύκης έχει υποβάλλει στο πρόγραμμα Α. Τρίτσης, προτάσεις για έργα σε συνολικό ύψος 11.976.869,72 ευρώ.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxnthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Αννέτα Τσελεπή από την Ξάνθη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς

Από την Κομοτηνή ο Αλή Αλή – Ανακοινώθηκαν οι 14 τελευταίες υποψηφιότητες Τις τελευτ…