Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Έρχεται καλοκαίρι με 3.898 μόνιμες και εποχικές προσλήψεις

Έρχεται καλοκαίρι με 3.898 μόνιμες και εποχικές προσλήψεις

0

1.725 θέσεις συμβασιούχων στους δήμους

550 συνοριοφύλακες σε Αλεξανδρούπολη και Έβρο

 

Ξεκαθαρίζει το τοπίο σχετικά με τους διαγωνισμούς που θα «τρέξουν» μέσα στο καλοκαίρι για μόνιμο και εποχικό προσωπικό. Συνολικά μέχρι τώρα έχουν εγκριθεί 3.898 προσλήψεις σε φορείς όπως υπουργεία, δήμοι, Συνοριοφυλακή, ΕΥΔΑΠ, ασφαλιστικοί φορείς, Πανεπιστήμια. Οι νέοι διαγωνισμοί θα ξεκινήσουν να προκηρύσσονται μέσα στο Μάιο και θα συνεχίσουν όλο το καλοκαίρι. Υπενθυμίζεται ότι το ΑΣΕΠ παράλληλα, ετοιμάζει και το νέο γραπτό πανελλήνιο διαγωνισμό που θα γίνει το Σεπτέμβριο και θα αλλάξει ριζικά τον τρόπο πρόσληψης προσωπικού αορίστου χρόνου.

1.725 θέσεις συμβασιούχων στους δήμους

Με 1.725 εποχικούς υπαλλήλους ενισχύονται οι δήμοι για την κάλυψη αναγκών εν όψει καλοκαιριού. Συγκεκριμένα με τρεις εγκριτικές αποφάσεις δρομολογούνται οι νέες προσλήψεις στους ΟΤΑ και πιο αναλυτικά θα καλυφθούν: (711) θέσεις ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε ΝΠΙΔ των ΟΤΑ, για την παροχή υπηρεσιών έναντι αντιτίμου,  (262) θέσεις ατόμων σε 23 Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και θα έχουν διάρκεια έως οκτώ (8) μήνες και τέλος  επτακοσίων πενήντα δύο (752) θέσεις ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας έως οκτώ (8) μήνες, σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα. Οι θέσεις περιλαμβάνουν προσλήψεις σε δήμους όλης της χώρας για τις ανάγκες κάλυψης αναγκών που προκύπτουν κατά τη θερινή περίοδο. Ανάμεσα στις ειδικότητες που ζητούνται είναι: οδηγοί, χειριστές μηχανημάτων, μάγειρες, καθαριστές, υπάλληλοι παραλίας, διοικητικό προσωπικό, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, κ.α. Ανάμεσα στα δικαιολογητικά που θα πρέπει να καταθέσουν οι υποψήφιοι για τις εποχικές θέσεις περιλαμβάνονται η αίτηση, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, αντίγραφα τίτλου σπουδών και φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.

550 συνοριοφύλακες σε Αλεξανδρούπολη και Έβρο

Την πρόσληψη 550 συνοριοφυλάκων προωθεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Από αυτούς 250 θα τοποθετηθούν στην Αλεξανδρούπολη και οι υπόλοιποι 300 στους τρεις νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας αφού πρώτα εκπαιδευτούν.

Επιγραμματικά οι προσλήψεις σε Υπουργεία και Φορείς

280 μόνιμοι στο Υπουργείου Παιδείας

115 στην ΕΛΣΤΑΤ

122 στο Υπουργείο Πολιτισμού και αθλητισμού

63 σε φορείς του Υπ.  Περιβάλλοντος και Ενέργειας

70 μόνιμοι σε έξι φορείς

128 στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

500 προσλήψεις στον ΕΦΚΑ

200 μόνιμοι στον ΟΣΕ

 

 

Κοινωφελής Εργασία ΟΑΕΔ: Απίστευτο, νέα προσωρινά αποτελέσματα για τους 25.000 ανέργους

 

 

Μετά από 5 μέρες ο ΟΑΕΔ βγάζει νέους προσωρινούς πίνακες για την Κοινωφελή Εργασία καθώς παρουσιάστηκε… μηχανογραφικό λάθος.

Οι προσωρινοί πίνακες επιτυχόντων και επιλαχόντων για το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης που είχαν αναρτηθεί στον ιστότοπο της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) www.oaed.gr τη Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου 2022 περιείχαν, εξαιτίας μηχανογραφικού σφάλματος της αναδόχου εταιρίας, ωφελούμενους προηγούμενων προγραμμάτων κοινωφελούς απασχόλησης (2017-2020) που υπέβαλαν αίτηση ενώ δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής, σύμφωνα με τη Δημόσια Πρόσκληση Νο2/2022 και την  με αριθμ. 1.5613/14-12-2021 Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 5895/Β/16-12-2021), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Χθες, Τρίτη 26 Απριλίου 2022, αναρτήθηκαν νέοι, διορθωμένοι προσωρινοί πίνακες επιτυχόντων, επιλαχόντων και αποκλειομένων για τη δράση «Προώθηση της απασχόλησης  μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων» με 25.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης. Η Διοίκηση της ΔΥΠΑ ζητάει συγγνώμη για την αναστάτωση και ταλαιπωρία που προκάλεσε το μηχανογραφικό λάθος.

Ο προσωρινός πίνακας κατάταξης ανέργων περιλαμβάνει τους ωφελούμενους που θα εργαστούν για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών με πλήρη απασχόληση και ασφάλιση στους Επιβλέποντες Φορείς ή/και στις Υπηρεσίες Τοποθέτησης, όπως έχουν καθοριστεί βάσει της Δημόσιας Πρόσκλησης.

Οι πίνακες έχουν αναρτηθεί στη διεύθυνση:

https://www.oaed.gr/proghramma-koinofelous-xaraktira-ghia-25000-atoma-se-dimoys-perifereies-kentra-koinonikis-pronoias-perifereiwn-kkppsinafis-foris-ypiresies-ypoyrghion-kai-allon-foreon

Συνολικά θα απασχοληθούν σε 170 διαφορετικές επαγγελματικές ειδικότητες 11.801 άνεργοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης (ΥΕ), 6.575 άνεργοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΕ), 3.114 άνεργοι τεχνολογικής εκπαίδευσης (ΤΕ) και 3.510 άνεργοι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (ΠΕ), ενώ οι 25.000 θέσεις του προγράμματος κατανέμονται ως εξής:

  • Δήμοι: 20.397 θέσεις (81,6%) (για την κατανομή ελήφθησαν υπόψη οι αυξημένες ανάγκες των δήμων που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού)
  • Περιφέρειες: 2.566 θέσεις (10,3 %)
  • Αποκεντρωμένες Διοικήσεις: 348 θέσεις (1,4 %)
  • Λοιποί Φορείς: 1.689 θέσεις (6,7 %)

 

ΑΣΕΠ: 205 προσλήψεις με τα ελάχιστα τυπικά προσόντα

Δείτε τις ειδικότητες και τα κριτήρια για τον διορισμό

 

Ζητούνται 205 απόφοιτοι Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης δώδεκα ειδικοτήτων.

Δήμοι και φορείς σε όλη την χώρα προσλαμβάνουν νέο προσωπικό.

Συγκεκριμένα, ζητούνται 205 απόφοιτοι Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, των εξής ειδικοτήτων:

 

Υδρονομείς

Φύλακες

Νυχτοφύλακες

Οικογενειακοί Βοηθοί

Εξειδικευμένοι Εργάτες

Εργάτες

Εργάτες Απορριμματοφόρων

Εργάτες Οικοδόμοι

Εργάτες Πρασίνου

Εργάτες Γενικών Καθηκόντων

Εργάτες Καθαριότητας

Καθαριστές/Καθαρίστριες

Τονίζεται ότι οι υποψήφιοι Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) οφείλουν να πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια για πρόσληψη σε φορείς του Δημοσίου, μέσω Συμβάσεων Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ).

 

Κριτήρια Μόρια
Χρόνος ανεργίας 25 ανά μήνα ανεργίας
Πολυτεκνική ιδιότητα 50 για κάθε τέκνο
Τριτεκνική ιδιότητα 40 για κάθε τέκνο
Ανήλικα τέκνα 30 για κάθε ανήλικο τέκνο (έως δύο)
Μονογονεϊκή οικογένεια 50 για κάθε τέκνο
Εμπειρία έως 972
Αναπηρία Ποσοστό αναπηρίας Χ 3
Αναπηρία γονέα, τέκνου κλπ Ποσοστό αναπηρίας Χ 2

 

Στις προκηρύξεις κατηγορίας ΥΕ γίνεται δεκτή οποιαδήποτε εμπειρία (δηλαδή, από οπουδήποτε έχει αποκτηθεί).

Εξαιρούνται οι προκηρύξεις που ρητώς αναφέρουν ότι απαιτείται ειδική εμπειρία.

 

ΕΠΟΠ: Έως τις 26 Ιουνίου οι αιτήσεις για 1.639 προσλήψεις στις Ένοπλες Δυνάμεις

Όσα πρέπει να προσέξετε

 

Υπενθυμίζεται ότι η ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων κοθοριζόταν έως τώρα η 26η Απριλίου 2022.

 

Μέχρι τις 26 Ιουνίου έλαβε παράταση η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη 1.639 Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) στις Ένοπλες Δυνάμεις. Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ όπως έγραψε πρώτο το workenter.gr

Σημειώστε τα κρίσιμα δεδομένα:

Γίνονται δεκτοί όλοι οι τίτλοι σπουδών για ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ

Δείξτε ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή θέσεων κάποιων ειδικοτήτων καθώς εκεί ζητούνται πρόσθετα προσόντα (π.χ. γνώση χειρισμού Η/Υ, ξένη γλώσσα πάνω από lower, άδειες εργασίας)

Ο κάθε υποψήφιος μπορεί να κάνει τέσσερις διαφορετικές αιτήσεις, μία για κάθε Όπλο, για μία μόνο ειδικότητα. Υπάρχουν 4 προκηρύξεις που θεωρούνται διαφορετικές μεταξύ τους.

Έχει ιδιαίτερη σημασία η επιλογή των θέσεων ανά ειδικότητα. Επιλέξτε ειδικότητες εφόσον έχετε τα ελάχιστα προσόντα που έχουν μεγάλο αριθμό θέσεων

Εφόσον έχετε πρόσθετα προσόντα -που δεν τα έχουν πολλοί- τότε μπορείτε να επιλέξετε και τις ειδικότητες με μικρό αριθμό θέσεων. Σε ειδικότητες με μεγάλο αριθμό θέσεων πηγαίνετε μόνο εάν έχετε τα τυπικά ελάχιστα προσόντα.

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το Δ’ Σώμα Στρατού τίμησε τον προστάτη Άγιο Γεώργιο στο Στρατόπεδο «ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ»

Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 στο Πετροχώρι, ενώ ολοκληρώθηκε με έ…