Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επιστρέφουν χωρίς τεστ οι μαθητές στο σχολείο

Επιστρέφουν χωρίς τεστ οι μαθητές στο σχολείο

0

Θα υποβάλλονται σε τεστ μόνο αν υπάρχει κρούσμα στην τάξη

Η Βάνα Παπαευαγγέλου στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας αναφέρθηκε στην επιστροφή των μαθητών στα σχολεία μετά το Πάσχα.

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας ανέφερε πως και στα σχολεία μπαίνουμε σε μια νέα φάση και μετά το Πάσχα τεστ θα γίνονται μόνο σε όσα παιδιά έχουν συμπτώματα.

Χαρακτηριστικά είπε η κυρία Παπαευαγγέλου πως «αν έχουμε ένα παιδί που διαγιγνώσκεται με covid θα πραγματοποιείται τεστ σε όλους τους συμμαθητές τους, την 1η και την 4η ημέρα». Μάλιστα συμπλήρωσε πως τα συγκεκριμένα test για τους μαθητές θα είναι δωρεάν.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στις ενέργειες που θα πρέπει να κάνουν οι γονείς των μαθητών που έχουν συμπτώματα κορωνοϊού. «Σε περίπτωση που ένα παιδί έχει συμπτώματα, θα πρέπει οι γονείς να τα κρατούν στο σπίτι. Επειδή υπάρχουν ιώσεις θα πρέπει να επικοινωνούν με τον παιδίατρο και θα κάνουν τεστ για Covid αν υπάρχει τέτοια σύσταση από τον γιατρό. Τα παιδιά θα επιστρέφουν στο σχολείο μετά την πάροδο 24 ωρών από τη στιγμή που έπεσε ο πυρετός».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πάνω από πέντε χιλιάδες φακελάκια με σπόρους μοίρασαν οι «Σπορίτες» στην Ξάνθη

Σε μία προσπάθεια να επεκτείνουν τις δράσεις τους βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης το απόγευμ…