Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Επίσκεψη του πρέσβη της Νορβηγίας στην Ελλάδα στον περιφερειάρχη ΑΜΘ

Επίσκεψη του πρέσβη της Νορβηγίας στην Ελλάδα στον περιφερειάρχη ΑΜΘ

0

Συζητήθηκαν θέματα τεχνολογίας, πράσινης ανάπτυξης και βιώσιμων οικονομικών δραστηριοτήτων που συνδέονται με τη θάλασσα

Ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος είχε συνάντηση με τον Πρέσβη της Νορβηγίας στην Αθήνα Frode Overland Andersen στο γραφείο μου στην Κομοτηνή.

Η συνάντησή είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα και σε αυτήν συμμετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς και ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης.

Όπως ενημέρωσε ο περιφερειάρχης, συζήτησαν θέματα οικονομικής και επιχειρηματικής συνεργασίας, κυρίως σε τομείς που ενδιαφέρουν άμεσα το κράτος της Νορβηγίας, όπως

– η τεχνολογία και η καινοτομία,

– η πράσινη ανάπτυξη

– αλλά και η «γαλάζια ανάπτυξη», δηλαδή η ανάπτυξη βιώσιμων οικονομικών δραστηριοτήτων που συνδέονται με τη θάλασσα και τη ναυτιλία, και η δυνατότητα συνεργασίας με επιχειρήσεις της Περιφέρειάς μας που δραστηριοποιούνται στους αντίστοιχους τομείς.

O Νορβηγός Πρέσβης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις προοπτικές του λιμένα Αλεξανδρούπολης.Συζητήθηκαν επίσης θέματα τουρισμού.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Σύμβουλος Πολιτικής και Επικοινωνίας  της νορβηγικής Πρεσβείας Νίκος Άγουρος και η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Εκδηλώσεων της Περιφέρειας Κατερίνα Φωτιάδου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Κοντού με Σουλεϊμάν για την ένταξη του Δροσερού στο σχέδιο πόλεως

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Απριλίου Συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό…