Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επίδομα καυσίμων: Στόχος να ανοίξει την Μ.Πέμπτη η πλατφόρμα

Επίδομα καυσίμων: Στόχος να ανοίξει την Μ.Πέμπτη η πλατφόρμα

0

Τι πρέπει να γνωρίζει ο καταναλωτής

Τις τελευταίες πινελιές βάζει το αρμόδιο επιτελείο της κυβέρνησης στο σύστημα επιδότησης καυσίμων το οποίο θα επιτρέψει στους δικαιούχους να λάβουν επιδότηση από 30 έως 50 ευρώ για ένα τρίμηνο ως μέρος ενίσχυσης συνολικής κατανάλωσης 180 λίτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος είναι η πλατφόρμα να ανοίξει μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη αλλά αν αυτό δεν καταστεί τεχνικά εφικτό δεν αποκλείεται η έναρξη της διαδικασίας να μετατεθεί για την Τρίτη του Πάσχα. Μία ακόμη λύση που εξετάζεται, σε περίπτωση που δεν έχει τελειοποιηθεί το σύστημα έκδοσης ψηφιακής κάρτας, είναι να δοθεί η επιδότηση μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη μόνο σε όσους προτίθενται να την λάβουν μέσω τραπεζικού λογαριασμού και την άλλη εβδομάδα να εξυπηρετηθούν και οι υπόλοιποι δικαιούχοι. Πάντως, όπως αναφέρει σχετική πηγή, αυτή τη στιγμή οι εργασίες διενεργούνται με υπερεντατικούς ρυθμούς προκειμένου να ξεκινήσει ανεξαιρέτως για όλους η επιδότηση το συντομότερο δυνατόν με ιδεατή ημερομηνία έναρξης μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.

Η επιδότηση, η οποία θα έχει τρίμηνη διάρκεια αναμένεται να ανακουφίσει μέχρι κάποιο βαθμό τους δικαιούχους, δηλαδή όσους δηλώνουν οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ ενώ η κυβέρνηση εξετάζει τη διεύρυνση της επιδότησης και πέραν του τριμήνου. Όπως ανέφερε πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, «πιθανότατα θα πρέπει να επεκταθεί και να διευρυνθεί το επόμενο διάστημα η επιδότηση καυσίμων και θα πρέπει να συνεχιστεί η κάρτα. Το πώς θα γίνει θα είναι συνάρτηση των αναγκών, των δυνατοτήτων και των προτεραιοτήτων που θα θέσει ο πρωθυπουργός».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τη χορήγηση σύνταξης σε οφειλέτες – Η απόφαση

Ποιες εκκρεμείς συντάξεις θα δοθούν πρώτα Έτοιμη προς υπογραφή είναι η απόφαση για τη χορή…