Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Επερώτηση στον περιφερειάρχη για την απόρριψη του έργου ενεργειακής αναβάθμισης του Ειδικού Σχολείου Θαλασσιάς

Επερώτηση στον περιφερειάρχη για την απόρριψη του έργου ενεργειακής αναβάθμισης του Ειδικού Σχολείου Θαλασσιάς

0

Ο Ιρ. Χατζηγκενέ και η «Περιφερειακή Σύνθεση» ρωτούν αν θα μπορούσε να είχε λυθεί το θέμα με περαιτέρω ενέργειες και αν καλύφθηκε ο προϋπολογισμός της δράσης

Επερώτηση με θέμα την απορριπτική απόφαση για την αίτηση χρηματοδότησης του έργου ενεργειακής αναβάθμισης του Ειδικού Σχολείου στη Θαλασσιά, που είχε υποβάλλει ο Δήμος Τοπείρου προς την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, κατέθεσε στο περιφερειακό συμβούλιο ΑΜΘ προς τον περιφερειάρχη ο περιφερειακός σύμβουλος της «Περιφερειακής Σύνθεση» και αντιπρόεδρος του ΠΣ Ιρφάν Χατζηγκενέ.

Με την επερώτηση ζητείται η επανεξέταση του θέματος και η ανεύρεση του προσήκοντος τρόπου, ώστε το σχολείο να αναβαθμιστεί.

Η επερώτηση αναφέρει: «Στις 25-02-2022 έγινε γνωστή η απόρριψη της αίτησης χρηματοδότησης της πράξης «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΝΙΑΙΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – ΛΥΚΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟΠΕΙΡΟΥ» με το αιτιολογικό ότι ο δικαιούχος δεν εκπληρώνει το κριτήριο της επιχειρησιακής ικανότητας και ότι το Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Τοπείρου είναι υποστελεχωμένο με μόνο δύο μηχανικούς.

Η αίτηση αφορούσε χρηματοδότηση ύψους 165.915,20 ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020»

Προφανώς δεν αμφισβητούμε την εγκυρότητα της απόφασης, εν τούτοις δεν μπορούμε να μην λάβουμε υπόψη μας το γεγονός ότι το έργο αφορά σχολική μονάδα και δη σχολική μονάδα για άτομα με αναπηρίες που ως γνωστόν χρήζουν μεγαλύτερης στήριξης από όλες και όλους μας, προκειμένου να διασφαλίσουν αρτιότερη κοινωνική ένταξη, η οποία επιτυγχάνεται και μέσω του σχολικού περιβάλλοντος. Άλλωστε η άσκηση κοινωνικής πολιτικής δεν είναι μόνο υποχρέωση όλων των ασκούντων διοίκηση, αλλά ιερή υποχρέωση όλων των πολιτών να διασφαλίζουν στα αδύναμα μέλη της κοινωνίας προϋποθέσεις ίσης μεταχείρισης, προσβασιμότητας και εν τέλει διαβίωσης.

Τούτων δοθέντων, ερωτώνται ο Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης:

1.Θα μπορούσε να είχε λυθεί το θέμα με τη συνεργασία Μηχανικού από άλλο Δήμο της ΠΑΜΘ ή με διάθεση από την ίδια την ΠΑΜΘ;

2.Καλύφθηκε όλος ο προϋπολογισμός της συγκεκριμένης δράσης από τις προτάσεις που κατατέθηκαν;

3.Υπάρχει κάποιο άλλο διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο ώστε να επιτευχθεί η ενεργειακή αναβάθμιση της σχολικής μονάδας;».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στ. Κούλογλου: «Οφείλουμε να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη επί ΣΥΡΙΖΑ»

Ο δημοσιογράφος και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής, αυτή τη φορά με τη Νέα Αριστερά, παρε…