Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Ενισχύεται με οκτώ αστυνομικούς η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης

Ενισχύεται με οκτώ αστυνομικούς η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης

0

Ενημέρωση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή την Αναφορά του Μ. Μπαράν σχετικά με την επαναλειτουργία της τουριστικής διόδου Αγίου Κωνσταντίνου

Ο συνοριακός σταθμός επαναλειτουργεί με δυνάμεις του Α.Τ. Εχίνου, επισημαίνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Με πρωτοβουλία του Βουλευτή Μπουρχάν Μπαράν είχε κατατεθεί η υπ’ αριθμ. 1982/1-4-2022 Αναφορά στην Βουλή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη με θέμα την ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης ενόψει της τότε επαναλειτουργίας του σταθμού του Αγίου Κωσταντίνου, όπου και στις 17-4-2022 έλαβε την ακόλουθη απάντηση από τον αρμόδιο Υπουργείο: ” Κατ’ εφαρμογή των ανωτέρω, σημειώνεται ότι πέραν των πραγματοποιηθεισών, εντός του έτους 2021, λοιπών τοποθετήσεων – μετακινήσεων, καθώς και της τοποθέτησης στη Δ.Α. Ξάνθης κατά το ίδιο έτος -100- Συνοριακών Φυλάκων Ορισμένου Χρόνου, έχει ήδη ληφθεί μέριμνα για την ενίσχυση της εν λόγω Διεύθυνσης και των υφιστάμενων αυτής Υπηρεσιών, κατά τις τακτικές μεταθέσεις του τρέχοντος έτους [προκήρυξη οκτώ (8) θέσεων αστυνομικού προσωπικού διαφόρων βαθμών]. ”

Ακόμη στην απάντησή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημειώνει: «αναφορικά  με την προτεινόμενη στην εν θέματι Αναφορά ένταξη της Δ.Α. Ξάνθης στην υλοποιούμενη επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΑ», διευκρινίζεται ότι η εν λόγω δράση στοχεύει στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των αστυνομικών Υπηρεσιών για την προστασία των εξωτερικών συνόρων (σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης), εφόσον προκύπτει πραγματική ανάγκη, λαμβάνοντας υπόψη τις μεταναστευτικές ροές σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας. Υπό το πρίσμα αυτό, στον αρχικό σχεδιασμό της εν λόγω επιχείρησης συμπεριλήφθηκαν οι περιοχές εδαφικής αρμοδιότητας των Δ.Α. Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, στις οποίες προστέθηκαν σε μεταγενέστερο χρόνο και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Δεδομένου δε ότι η επιχείρηση αυτή συγχρηματοδοτείται από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τυχόν επέκτασή της σε έτερες γεωγραφικές περιοχές προϋποθέτει την ύπαρξη των απαραίτητων κοινοτικών πόρων. Ως προς τη λειτουργία του διαλαμβανόμενου στην εν θέματι Αναφορά συνοριακού σταθμού «Άγιος Κωνσταντίνος» της κοινότητας Θερμών – Ξάνθης, στον οποίο ο διαβατηριακός έλεγχος διενεργείται από το Α.Τ. Εχίνου [υπ’ αριθ. 7001/9/35-στ’ από 14-01-2010 Κοινή Υπουργική Απόφαση (Φ.Ε.Κ. Β’ – 12)], σημειώνεται ότι αυτή είχε σταματήσει από την 27-03-2020, καθώς η κοινότητα Εχίνου είχε τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας. Ωστόσο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου δευτέρου της υπ’ αριθ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 20355 από 08-04-2022 (Φ.Ε.Κ. Β’ – 1723) Κοινής Υπουργικής Απόφασης, το εν λόγω Συνοριακό Σημείο Διέλευσης συμπεριλήφθηκε στις πύλες εισόδου που λειτουργούν στο πλαίσιο των μέτρων που λήφθηκαν για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19. Τούτου δοθέντος, ο ανωτέρω συνοριακός σταθμός επαναλειτουργεί από την 06:00 ώρα της 11-04-2022, με τις οικείες δυνάμεις του Α.Τ. Εχίνου να δραστηριοποιούνται σε αυτόν».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δύο συλλήψεις για κλοπές σε Δράμα και Αλεξανδρούπολη

«Έκαναν φτερά» χρήματα από επιχείρηση της Δράμας και κερματοθήκη από ένα λεωφορείο του ΚΤΕ…