Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Εναντιώνονται σε πιθανές συγχωνεύσεις και καταργήσεις Δικαστηρίων οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της ΑΜΘ

Εναντιώνονται σε πιθανές συγχωνεύσεις και καταργήσεις Δικαστηρίων οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της ΑΜΘ

0

Διαπιστώθηκαν οι αντιρρήσεις σχετικά με το σχεδιασμό στη σύσκεψη των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της ΑΜΘ με τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου

Τη Μεγάλη Δευτέρα, 18-4-2022 στις 12.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου «Γεώργιος Παυλίδης», πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, κ. Χρήστου Παπαθεοδώρου με τους Προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων της Περιφέρειας.

Η σύσκεψη έλαβε χώρα κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου και συμμετείχαν σ’ αυτήν η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας, κα. Άννα Μεμετζή, η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, κα. Ζαχαρούλα Τσιρτσίδου, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, κ. Δημήτρης Ερελιάδης, η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης, κα. Δέσποινα Χατζηφωτιάδου, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, κ. Γιώργος Γραμμένος και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας, κ. Αναστάσιος Πούλιος.

Συζητήθηκε ο διαφαινόμενος σχεδιασμός περί νέου Δικαστικού Χάρτη της Χώρας και ο νέος Κώδικας Οργανισμού Δικαστηρίων, που ανακοίνωσε στην τελευταία Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Σε σχετική ανακοίνωση του προέδρου του ΠΣ αναφέρεται: «ο σχεδιασμός αυτός πιθανότατα θα επιφέρει συγχωνεύσεις και καταργήσεις δικαστικών σχηματισμών, επηρεάζοντας και τις σχετικές δομές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Τούτο δε, προγραμματίζεται, χωρίς την απαραίτητη διαβούλευση με το Νομικό κόσμο. Οι κυρίες και κύριοι Πρόεδροι εξέφρασαν κοινή θέση, ενάντια σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ζητώντας να παραμείνει αναλλοίωτη η υφιστάμενη κατάσταση και να διατηρηθούν ως έχουν, τα Δικαστήρια της ΑΜΘ. Αποφασίστηκε η κατάρτιση σχετικού υπομνήματος με τις απόψεις και τα επιχειρήματα των έξι Δικηγορικών Συλλόγων της Περιφέρειας και η δρομολόγηση περαιτέρω ενεργειών σε συνεργασία με τη Διοίκηση της Περιφέρειας μας».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τελεσίγραφο έως τις 9/12 για κατά παρέκκλιση δόμηση

Αγώνας δρόμου για τους ιδιοκτήτες εκτάσεων εκτός σχεδίου πόλης κάτω των 4 στρεμμάτων   Για…