Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Έξι νέες συλλήψεις διακινητών στη Θράκη

Έξι νέες συλλήψεις διακινητών στη Θράκη

0

Οι τρεις αντιστάθηκαν κατά τη σύλληψη. Έλαβε χώρα μία καταδίωξη. Κατασχέθηκαν μία πλαστική βάρκα, ένα αγροτικό αυτοκίνητο και ένα ΙΧ

Συνελήφθησαν την Τετάρτη 30 και την Πέμπτη 31/03, σε περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας και Ροδόπης, έξι  διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το πρωί της Τετάρτης, στην αγροτική περιοχή Σάκκου Έβρου, αστυνομικοί συνέλαβαν δύο διακινητές, διότι καθοδηγούσαν πεζούς στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους προηγουμένως είχαν περαιώσει από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας με βάρκα τον ποταμό Έβρο.

Στη δεύτερη περίπτωση, το βράδυ της ίδιας ημέρας, στην επαρχιακή οδό Νικητών– Αρριανών Ροδόπης, αστυνομικοί συνέλαβαν έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί αγροτικό αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα εννιά  μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται ότι ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε αρχικά σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ τελικά το όχημα ακινητοποιήθηκε και ο δράστης επιχείρησε να διαφύγει πεζός, χωρίς να τα καταφέρει. Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε ο δράστης στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Επίσης,  κατά τις  βραδινές ώρες , στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης- Κομοτηνής, αστυνομικοί συνέλαβαν τον άλλο διακινητή, διότι οδηγώντας ΙΧ  μετέφερε τέσσερις  μη νόμιμους μετανάστες.

Τέλος, το πρωί της Πέμπτης 31/03 στην παρέβρια περιοχή Διδυμοτείχου Έβρου, αστυνομικοί συνέλαβαν δύο διακινητές, διότι τους εντόπισαν να μεταφέρουν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με φουσκωτή βάρκα, τρεις μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται ότι και οι δύο δράστες αντιστάθηκαν κατά τη σύλληψη. Σύμφωνα με την αστυνομία, με τη σύλληψη των δύο διακινητών απετράπη η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος σε άλλα δέκα  περίπου άτομα, τα οποία ανέμεναν στο τούρκικο έδαφος προκειμένου να περαιωθούν με τη βάρκα.

Κατασχέθηκαν μία πλαστική βάρκα, ένα αγροτικό αυτοκίνητο και ένα ΙΧ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διάσωση 91 μη νόμιμων μεταναστών από νησίδα του ποταμού Έβρου

Ανάμεσά τους 34 ανήλικοι και 25 γυναίκες   Εντοπίστηκαν απογευματινές ώρες της Κυριακ…