Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία ΑΣΕΠ: Βγήκαν οι προκηρύξεις για τους εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής

ΑΣΕΠ: Βγήκαν οι προκηρύξεις για τους εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής

0

Η προθεσμία για τις ηλεκτρονικές αιτήσεις

 

Εκδόθηκαν σε ΦΕΚ οι προκηρύξεις ΑΣΕΠ για τους υποψήφιους εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

 

Εκδόθηκαν στο ΦΕΚ οι προκηρύξεις του ΑΣΕΠ 3ΕΑ/2022, 4ΕΑ/2022 ΚΑΙ 5ΕΑ/2022 που αφορούν στη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, κατά κλάδο και ειδικότητα, υποψηφίων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ, αντίστοιχα.

Τα ΦΕΚ των προκηρύξεων έχουν καταχωριστεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) και διατίθενται δωρεάν από το Εθνικό Τυπογραφείο (Καποδιστρίου 34, Αθήνα).

Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού τόπου του (www.asep.gr), ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στο παράρτημα Δ’ των προκηρύξεων.

 

Η προθεσμία για τις ηλεκτρονικές αιτήσεις

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία αρχίζει την Τετάρτη 4 Μαΐου στις 08:00 και λήγει τη Δευτέρα 23 Μαΐου στις 14:00.

 

Ηλεκτρονικό παράβολο

Σε σχετική ανακοίνωσή του, το ΑΣΕΠ εφιστά την προσοχή των υποψηφίων για την καταβολή του αντιτίμου του ηλεκτρονικού παραβόλου μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα αποδοχής των αιτήσεων συμμετοχής, όπως είχαν προκύψει στις προηγούμενες σχετικές διαδικασίες.

 

Δικαιολογητικά

Τα απαραίτητα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά με τα οποία αποδεικνύονται τα προσόντα και τα κριτήρια που επικαλούνται οι υποψήφιοι με την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής τους, υποβάλλονται ηλεκτρονικά στις οικείες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, εντός ορισμένης προθεσμίας, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου (www.minedu.gov.gr).

 

 

Ο ΟΑΕΔ έγινε ΔΥΠΑ

 

Τι άλλαξε για τους ανέργους από Μ. Δευτέρα

 

Οι κομβικές αλλαγές του νέου Φορέα

 

Και το όνομα αυτής Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ). Πρόκειται για τον νέο Φορέα, που παίρνει την θέση του ΟΑΕΔ και στον οποίο θα απευθύνονται εφεξής οι άνεργοι.

Το σχετικό νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε χθες από την κυβερνητική πλειοψηφία, σε ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη στη Βουλή.

Η μετονομασία του ΟΑΕΔ όμως αποτελεί τη μία από τις κομβικές αλλαγές που θα προκύψουν στον Φορέα προστασίας των ανέργων.

 

Οι κυριότερες είναι οι εξής:

1) Καθιερώνεται για πρώτη φορά το επίδομα εργασίας (50% του επιδόματος ανεργίας) για τους επιδοτούμενους ανέργους που βρίσκουν δουλειά.

2) Θα καταβάλλεται μπόνους ύψους 300 ευρώ για τους μακροχρόνια ανέργους (πάνω από 5 χρόνια) που καταρτίζουν ψηφιακό ατομικό σχέδιο δράσης, ώστε να βοηθηθούν ενεργά ως προς την επανένταξη στην αγορά εργασίας.

3) Εισάγονται εισοδηματικά κριτήρια – τα ίδια με εκείνα που εφαρμόζονται για το επίδομα θέρμανσης – για την παραμονή στο ψηφιακό μητρώο ανέργων και τη διατήρηση των βοηθημάτων και παροχών που συνδέονται με αυτό (πλην του επιδόματος ανεργίας, το οποίο θα χορηγείται όπως σήμερα).

4) Ενεργοποιείται η διαγραφή του ανέργου από το μητρώο της ΔΥΠΑ για δύο χρόνια μετά από τρεις αρνήσεις κατάλληλων θέσεων εργασίας.

5) Δημιουργούνται ατομικοί λογαριασμοί δεξιοτήτων, όπου θα καταγράφονται οι καταρτίσεις ανέργων και εργαζομένων.

6) Συνδέονται οι αμοιβές των παρόχων και των καταρτιζομένων με τα αποτελέσματα της κατάρτισης, καθώς το 30% θα καταβάλλεται μετά την πιστοποίηση του ανέργου.

Ψηφιακή κάρτα εργασίας σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ

 

H εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στους κλάδους των τραπεζών και των σούπερ μάρκετ με περισσότερους από 250 εργαζόμενους ξεκινά από την 1η Ιουλίου 2022.

Ένα μήνα νωρίτερα, την 1η Ιουνίου, ξεκινά για όλες τις επιχειρήσεις η πρώτη φάση εφαρμογής του «ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η κάρτα εργασίας, που θεσμοθετήθηκε με τον νόμο 4808/2021 για την Προστασία της Εργασίας, διασφαλίζει το ωράριο εργασίας και τις υπερωρίες, καθώς θα σημάνει την καθημερινή και άμεση (σε πραγματικό χρόνο) κοινοποίηση στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» της έναρξης και λήξης εργασίας για κάθε εργαζόμενο.

Για την προετοιμασία των επιχειρήσεων και την ενημέρωση των εργαζομένων, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων γνωστοποιεί σήμερα τις βασικές προδιαγραφές υλοποίησης των νέων ρυθμίσεων.

 

Ειδικότερα, προβλέπονται τα εξής:

Από 1/6/2022, ξεκινά η απογραφική διαδικασία του ωραρίου απασχόλησης από όλες τις επιχειρήσεις-εργοδότες που απασχολούν εργαζόμενους μισθωτής εξαρτημένης εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό, ο εργοδότης θα δηλώνει για κάθε εργαζόμενο τα γενικά στοιχεία που αφορούν τη σχέση εργασίας, το ωράριο απασχόλησης (είτε σταθερό εβδομαδιαίο είτε μεταβαλλόμενο ανά ημέρα), τις έκτακτες τροποποιήσεις του ωραρίου, υπερωρίες και άδειες.

Μετά την υποβολή της δήλωσης, το Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» θα εμφανίζει το προγραμματισμένο ωράριο εργασίας ανά εργαζόμενο, το οποίο θα είναι άμεσα διαθέσιμο σε εργοδότη και εργαζόμενο σε ψηφιακή μορφή ημερολογίου. Οι εργαζόμενοι θα έχουν άμεση πρόσβαση σε αυτό, μέσω του myErgani mobile app ή του myErgani web portal (https://myErgani.gov.gr).

Η απογραφική διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου 2022 για όλες τις επιχειρήσεις, με εξαίρεση τις τράπεζες και τα σούπερ μάρκετ που θα πρέπει, λόγω εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας από 1ης Ιουλίου, να την έχουν ολοκληρώσει μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Επιχειρήσεις που ήδη χρησιμοποιούν σύστημα ωρομέτρησης θα έχουν τη δυνατότητα άμεσης διασύνδεσης με τον νέο μηχανισμό της κάρτας εργασίας στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ».

Αναπτύσσεται και θα διατεθεί στις επιχειρήσεις η νέα εφαρμογή για φορητές συσκευές myErgani CardScanner, με την οποία θα γίνεται η ανάγνωση της κάρτας εργασίας των υπαλλήλων (σε μορφή QR Code) κατά την προσέλευση/αποχώρηση από την εργασία και αυτόματη υποβολή της πληροφορίας στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ».

Η κάρτα εργασίας κάθε υπαλλήλου θα είναι διαθέσιμη μέσα από την αντίστοιχη εφαρμογή για φορητές συσκευές myErgani για τους εργαζόμενους, η οποία θα διατεθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

 

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ – ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

 

ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ – Μηχανικός, με εμπειρία στην εκπόνηση ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων φυσικού αερίου, ζητείται από εταιρεία για την περιοχή Ξάνθης, για πλήρη απασχόληση, αποστολή βιογραφικών με φωτογραφία στο info@smk-energas.gr.

 

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Εμπορική Εταιρεία ζητεί άτομο για γραμματειακή υποστήριξη για τη στελέχωση του καταστήματος στην περιοχή της Ξάνθης με βασικές γνώσεις Η/Υ – Αγγλικών και ηλεκτρονικής τιμολόγησης, αποστολή βιογραφικών με φωτογραφία στο info@smk-energas.gr.

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσωρινά ελεύθεροι οι 49 συλληφθέντες του ΑΠΘ

Αναβλήθηκε η δίκη των 49 συλληφθέντων από την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επισ…