Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Απόδοση των τίτλων ιδιοκτησίας στους κατόχους ακινήτων του ορεινού όγκου της Θράκης ζητά ο Τ. Χαρίτου

Απόδοση των τίτλων ιδιοκτησίας στους κατόχους ακινήτων του ορεινού όγκου της Θράκης ζητά ο Τ. Χαρίτου

0

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης υποστηρίζει ότι σήμερα έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες για να υπάρξει μία νέα ρύθμιση αξιοποιώντας το Νόμο 4067/2012

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου φέρνει στη Βουλή το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης τίτλων ιδιοκτησίας, ιδιαίτερα στον ορεινό όγκο Ροδόπης, Ξάνθης και Έβρου και με ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ζητά τη λήψη πρωτοβουλιών για την επίλυσή του. Το πρόβλημα, όπως σημειώνει ο βουλευτής στην ερώτησή του και συνυπογράφουν 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δεν αφορά μεμονωμένες περιπτώσεις, αλλά ολόκληρους οικισμούς και περιοχές που εμφανίζονται ως δημόσιες εκτάσεις, διεκδικούνται από το Ελληνικό Δημόσιο και συχνά αποδίδονται σε αυτό, όπως προκύπτει από πρόσφατες εφετειακές αποφάσεις. Ενώ εξαιτίας της έλλειψης τίτλων οι κάτοικοι αδυνατούν να αξιοποιήσουν την ακίνητη περιουσία και στερούνται της δυνατότητας να ενταχθούν σε αναπτυξιακά προγράμματα του πρωτογενούς τομέα.

Ο βουλευτής υποστηρίζει ότι σήμερα έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες για να υπάρξει μία νέα ρύθμιση αξιοποιώντας το Νόμο 4067/2012, για την απόδοση των τίτλων ιδιοκτησίας στους κατόχους ακινήτων στην ορεινή ζώνη. Μια ρύθμιση που θα έχει πρωτίστως αναπτυξιακό χαρακτήρα διότι μπορεί να δώσει δυναμική στην τοπική οικονομία των περιοχών αυτών.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…