Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Άνοιξε η πρόσκληση συμμετοχής στα online σεμινάρια και εργαστήρια του προγράμματος “Tale of x cities”

Άνοιξε η πρόσκληση συμμετοχής στα online σεμινάρια και εργαστήρια του προγράμματος “Tale of x cities”

0

Στο πλαίσιο συμμετοχής του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης για δεύτερη φορά στο πρόγραμμα

Τα σεμινάρια/εργαστήρια πραγματοποιούνται μέσω πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης και είναι ανοιχτά σε ανθρώπους όλων των ηλικιών και ειδικοτήτων

Το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης για δεύτερη χρονιά συμμετέχει στο “Tale of x cities” και απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όσους/ες το επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτό το δίκτυο πολιτών από την Βόρεια Ελλάδα.

Ταυτότητα του “Tale of x cities”

Ένα πρωτοποριακό μοντέλο δημιουργίας κοινότητας, δικτύου πολιτών-φορέων- πόλεων, και τοπικής ανάπτυξης με άξονα την  δημιουργικότητα και την Τέχνη για την Κοινωνική Αλλαγή.

Το “TALE OF X CITIES υλοποιήθηκε ήδη για πρώτη χρονιά το 2021  μετά από πρωτοβουλία του Goethe-Institut Thessaloniki και της ArtBOX, σε συνεργασία με πάνω από 20 φορείς από πόλεις της Βορείου Ελλάδας.

Το ‘’Tale of X Cities’’ αποσκοπεί στην διαμόρφωση καινοτόμων πρακτικών για τη συλλογική ευημερία, που επιτυγχάνεται μέσω του αυτοπροσδιορισμού της κοινότητας, της χειραφέτησης, της ενδυνάμωσης και της αλληλεγγύης. Σε αυτό το πλαίσιο, η τέχνη και η δημιουργικότητα λειτουργούν ως βασικοί παράγοντες για τον οραματισμό εναλλακτικών στρατηγικών για την τοπική ανάπτυξη. Πρόκειται για μία διαδικασία που διαμορφώνεται με την ενεργό συμβολή του καλλιτέχνη ως καταλύτη και του πολίτη ως συν-παραγωγού.

Το ‘’Tale of X Cities’’ περιλαμβάνει σεμινάρια και εργαστήρια που υλοποιούνται στο διαδίκτυο (μέσω ZOOM), και ένα τελικό υβριδικό Φεστιβάλ, μια γιορτή που παρουσιάζει τα έργα των συμμετεχόντων και δράσεις των συνεργαζόμενων φορέων. Επιπλέον δράσεις που επιμελείται το Goethe-Institut Thessaloniki προς ενίσχυση του προγράμματος υλοποιούνται καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς (συμμετοχή διεθνών καλλιτεχνών, training φορέων, συνεργασίες με γειτονικές χώρες).

Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής

Τα σεμινάρια και εργαστήρια του ‘’Tale of X Cities’’ είναι ανοιχτά σε ανθρώπους όλων των ηλικιών και των ειδικοτήτων, που ζουν σε πόλεις της Βορείου Ελλάδας. Στηρίζονται στη φιλοσοφία της άτυπης εκπαίδευσης και της βιωματικής και συνεργατικής μάθησης.

Στα σεμινάρια, ειδικοί από διαφορετικούς τομείς (λογοτεχνία, θέατρο, δημοσιογραφία, βίντεο, φωτογραφία, podcast), ανάμεσά τους οι Μιμή Ντενίση (ηθοποιός, σκηνοθέτης, συγγραφέας, μεταφράστρια και παραγωγός) και Σώτη Τριαντάφυλλου (συγγραφέας, αρθρογράφος, ιστορικός), εισάγουν τους συμμετέχοντες στην τέχνη της αφήγησης ιστοριών με διαφορετικά εκφραστικά μέσα.

Στα εργαστήρια που ακολουθούν, οι συμμετέχοντες καλούνται να αφηγηθούν τις δικές τους ιστορίες, χρησιμοποιώντας τις νεοαποκτηθείσες γνώσεις και δεξιότητες. Καταθέτουν τις προτάσεις τους για τη δημιουργία έργων, στην υλοποίηση των οποίων έχουν την στενή καθοδήγηση της επιμελητικής/καλλιτεχνικής ομάδας του προγράμματος και προσκεκλημένων ειδικών, καθώς και την υποστήριξη των συνεργαζόμενων φορέων. Ήδη το 2021, τα εργαστήρια οδήγησαν στη δημιουργία έργων —βίντεο, φωτογραφίες, podcast, εγκαταστάσεις και performances— που είναι διαθέσιμα εδώ.

Τα σεμινάρια/εργαστήρια πραγματοποιούνται μέσω πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης (ZOOM), δίνοντας τη δυνατότητα δημιουργίας μιας κοινότητας ανθρώπων από πολλές διαφορετικές πόλεις. Στην ιστοσελίδα του προγράμματος δημιουργείται μία βιβλιοθήκη με τα σεμινάρια και σχετικό υλικό αναφοράς, διαθέσιμο στους συμμετέχοντες και άλλους ενδιαφερόμενους.

Λεπτομέρειες Συμμετοχής

Σημαντικές Ημερομηνίες:

1.Σεμινάρια: 27 Απριλίου- 8 Ιουνίου

2.Εργαστήρια παραγωγής έργων: 15 Ιουνίου – 30 Ιουλίου

3.Ολοκλήρωση παραγωγής έργων: Σεπτέμβριος-Οκτώβριος

4.Τελικό φεστιβάλ: Οκτώβριος (η τελική ημερομηνία θα καθοριστεί σύντομα)

Ημέρες και ώρες συναντήσεων εργαστηρίων:

-Σεμινάρια: κάθε Τετάρτη, 18:00-19:30

Προθεσμία υποβολής: 15 Απριλίου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Αριστοτέλης, ο μέγας βιολόγος της Αρχαιότητας» στο Π.Ε.Σ. «Η Τέχνη του Ζην»

Σήμερα Παρασκευή 29 Μαρτίου στις 20:00 Ανοιχτή διάλεξη προς το κοινό με τον διδάσκοντα του…