Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ανοιχτή πρόσκληση σε επιχειρήσεις του δήμου Ξάνθης για συμμετοχή στο “EXCELTOUR– Business Excellence in Tourism”

Ανοιχτή πρόσκληση σε επιχειρήσεις του δήμου Ξάνθης για συμμετοχή στο “EXCELTOUR– Business Excellence in Tourism”

0

Προκειμένου να αποκτήσουν πιστοποίηση επιχειρηματικής αριστείας. Απαραίτητη προϋπόθεση να σχετίζονται με παροχή τουριστικών υπηρεσιών

Ο Δήμος Ξάνθης συμμετέχει στο διακρατικό έργο “EXCELTOUR– Business Excellence in Tourism”, με εταίρους από την Ελλάδα, τη Ρουμανία, την Αρμενία, την Ουκρανία και την Τουρκία.

Το έργο προβλέπει, μεταξύ άλλων, την πιστοποίηση τουριστικών επιχειρήσεων κατά το μοντέλο επιχειρηματικής αριστείας του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για τη Διαχείριση της Ποιότητας (European Foundation for Quality Management– EFQM).

Ταυτότητα του μοντέλου EFQM

Το μοντέλο EFQM είναι το πλέον ολοκληρωμένο, αξιόπιστο και διεθνώς αναγνωρισμένο εργαλείο για τη διαχείριση της ποιότητας και έχει εφαρμογή σε χιλιάδες επιχειρήσεις σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε δεκάδες χώρες σε όλο τον κόσμο. Αποτελεί για τις επιχειρήσεις πυξίδα αποτελεσματικής διοίκησης και λειτουργίας, καθώς και ισχυρότατο εργαλείο marketing στη διεθνή αγορά. Οι επιχειρήσεις που είναι πιστοποιημένες κατά το Μοντέλο EFQM θεωρούνται διεθνώς η επιχειρηματική ελίτ στον κλάδο τους.

Συμμετοχή

Οι τουριστικές επιχειρήσεις κάθε είδους του Δήμου Ξάνθης καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στο έργο EXCELTOUR με σκοπό να πιστοποιηθούν κατά το Μοντέλο Αριστείας EFQM, με κόστος το οποίο καλύπτεται εξ ολοκλήρου από τον προϋπολογισμού του διακρατικού έργου. Συγκεκριμένα, ο Δήμος Ξάνθης καλύπτει τόσο το κόστος πιστοποίησης από εξουσιοδοτημένους επιθεωρητές, όσο και το κόστος συμβούλων – διευκολυντών (facilitator) που θα αναλάβουν πλήρως την υποστήριξη των επιχειρήσεων κατά το στάδιο της προετοιμασίας τους για την πιστοποίηση.

Το στάδιο της προετοιμασίας των επιχειρήσεων προγραμματίζεται για το διάστημα Απρίλιος 2022 – Μάιος 2022 και η επιθεώρηση για την πιστοποίηση στο διάστημα Ιούνιος 2022 – Ιούλιος 2022.

Δικαίωμα συμμετοχής στο έργο έχουν επιχειρήσεις/ οργανισμοί που σχετίζονται καθ’ οιονδήποτε τρόπο με παροχή τουριστικών υπηρεσιών (καταλύματα, εστίαση, τουριστικά γραφεία, μεταφορές κλπ), που έχουν έναρξη λειτουργίας πριν από την 1.1.2019 και απασχολούν τουλάχιστον 3 εργαζομένους. Θα επιλεγούν συνολικά 10 οργανισμοί από τον Δήμο Ξάνθης.

Για τη συμμετοχή τους, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα που βρίσκεται διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του δήμου.

Καταληκτική ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος : 07/04/2022.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με 159 «όχι» απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή

Η παραίτηση Μπρατάκου-Παπασταύρου «πλήγωσαν» τη ΝΔ – Η επόμενη μέρα με φόντο τις ευρ…