Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Αυτοοργάνωση στο Κίνημα Αλλαγής με επανάκτηση της επαφής με την κοινωνία

Αυτοοργάνωση στο Κίνημα Αλλαγής με επανάκτηση της επαφής με την κοινωνία

0

Ολοκληρώθηκε με συνάντηση μελών και φίλων η περιοδεία κλιμακίου του κόμματος. Γ. Πεταλωτής και Ρ. Ζαρκαδούλα με τοπικά στελέχη περιηγήθηκαν σε ΚΟΙΝΣΕΠ και καινοτόμες επιχειρήσεις του νομού

Γ. Πεταλωτής: «Το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ μπορεί να γίνει ξανά ο εκφραστής του προοδευτικού δημοκρατικού πόλου στη χώρα, όπως ήταν πάντα»

Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις και καινοτόμες επιχειρήσεις της περιοχής επισκέφθηκε κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής το σαββατοκύριακο, με επικεφαλής τον Γιώργο Πεταλωτή και την Ρένια Ζαρκαδούλα, στο πλαίσιο μιας καμπάνιας αυτοοργάνωσης και νέας επαφής με την κοινωνία.

Τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ, είχαν την ευκαιρία να αναδείξουν τις πρωτοβουλίες που θεσμοθέτησε το ΠΑΣΟΚ για τις ΚΟΙΝΣΕΠ, τη γεωθερμία και άλλους αναπτυξιακούς άξονες και να ακούσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα.

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε συνάντηση μελών και φίλων, όπου τέθηκε στο επίκεντρο η στρατηγική του κόμματος με το βλέμμα στο επικείμενο Συνέδριο. Υπενθυμίζεται ότι στις 8/5 θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη των τοπικών επιτροπών, αλλά και των συνέδρων.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Πεταλωτής ανέδειξε την αυτοοργάνωση ως όχημα προκειμένου «το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ να γίνει ξανά ο εκφραστής του προοδευτικού δημοκρατικού πόλου στη χώρα, όπως ήταν πάντα». Όπως είπε, «το μεγάλο στοίχημα είναι να ξαναϋπάρξουμε στο μέγεθος που αξίζουμε . Έχουμε τις ιδεολογικές και ανθρώπινες δυνάμεις αλλά πλέον και το ακροατήριο στην κοινωνία που βλέπει ξανά την πραγματικότητα, όχι την εικονική που παρουσιάζει η Νέα Δημοκρατία και που ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί, όπως φαίνεται μέχρι στιγμής τουλάχιστον να δει. Έχουμε ανταπόκριση και είναι στο χέρι μας να καταστεί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ πρωταγωνιστής στην πολιτική ζωή της χώρας».

Ειδικά για τους χαρακτηρισμούς που θέλουν το ΚΙΝΑΛ δεκανίκι άλλοτε της Δεξιάς και άλλοτε του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Πεταλωτής σημείωσε: «τα παλιά στελέχη είχαμε την ευκαιρία να πάμε να κάνουμε καριέρα είτε στη ΝΔ είτε στο ΣΥΡΙΖΑ. Όποιος θέλει να εκφραστεί μέσα από τον πολιτικό μας χώρο έχει σαφή τοποθέτηση, για μια οικονομία ισορροπημένη, με κοινωνικό κράτος. Είμαστε αυτόνομοι πολιτικά, έχουμε λόγο και δύναμη».

Στο ίδιο μήκος κύματος, από την πλευρά της νέας γενιάς στελεχών η Ρένια Ζαρκαδούλα, επέμεινε στην επαφή με την κοινωνία και στη δύναμη του κόμματος που εδραζόταν πάντα, όπως είπε, στο λαό και τους πολίτες. Ειδικά για τους νέους ανέφερε: «η νέα γενιά έχει απογοητευτεί, το στοίχημα το δικό μας είναι να εμπνεύσουμε τη νέα γενιά» και πρόσθεσε: « το τρίτπυχο για εμάς είναι ενότητα, ανανέωση και πολιτική αυτονομία και όταν λέμε ανανέωση εννοούμε την αξιακή, μια νέα πολιτική κουλτούρα. Δε θέλουμε τις ‘καρέκλες’, αλλά να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα των νέων».

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο βουλευτής του νομού Μπαράν Μπουρχάν, ο οποίος μιλώντας στο «Ε» επεσήμανε: «αυτή η αυτοοργάνωση ήδη έχει αργήσει. Αυτοοργάνωση, όχι για πρόωρες εκλογές, αλλά για την ανασυγκρότηση του χώρου. Μετά το θάνατο της Φώφης Γεννηματά, έχουμε ανάγκη την οργάνωση, χάσαμε πολύ χρόνο. Ο λαός μας ψήφισε με 270.000 ψήφους, έχουμε νέο αρχηγό και πρέπει να βιαστούμε για να μεταφέρουμε τις νέες αντιλήψεις μας στην κοινωνία. Υπάρχει κενό στην πολιτική σκηνή. Οι πολίτες δε βασίζονται στο ΣΥΡΙΖΑ γιατί το ψέμα τελείωσε. Ο ελληνικός λαός έμαθε».

Το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής από την Ξάνθη, Παναγιώτης Δαβιτίδης, που συμμετείχε στην περιοδεία, με την ολοκλήρωσή της σχολίασε, «το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να βρίσκεται καθημερινά στους τόπους εργασίας και παραγωγής. Θα αναδεικνύει τα προβλήματα και θα διατυπώνει συγκεκριμένες προτάσεις προστατεύοντας τη μικρομεσαία επιχείρηση, με έμφαση στη καινοτομία. Με ένα προοδευτικό κυβερνητικό πρόγραμμα, σύγχρονο και καινοτόμο η παράταξη μας θα είναι έτοιμη να συμβάλει στην αναγέννηση της χώρας».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα» η κινητροδότηση των ιατρών στο Γ.Ν.Ξ.

Καμία αποτελεσματική πρωτοβουλία δεν έχει υιοθετηθεί – Το «βλέπει εκ νέου» η νέα δημ…